Tjedno zaokruživanje: Bitstamp prevladava hakiranje, Overstock.com promovira Bitcoin pomoću bankomata i više

Ovo je posljednji tjedni pregled Bitcoin Examinera sa naslovima u proteklih sedam dana. Dobrodošli!

Bitstamp pati od velikog hakiranja i gubi 5 milijuna dolara

1500x500-1024x341Nakon velikog napada, slovenska razmjena bitcoina Bitstamp sada se sprema za nastavak rada za manje od 24 sata. Platforma predviđa da bi se sve operacije trebale vratiti u normalu ovaj tjedan, navodi se u članku koji je objavilo slovensko web mjesto Rtvslo.si.

Trenutno web stranica Bitstamp.net jednostavno prikazuje poruku koja započinje obavještavanjem klijenata da je Bitstamp “privremeno obustavio” svoje usluge. Razmjena je bila meta masovnog hakiranja u nedjelju. “4. siječnja kompromitirani su neki operativni novčanici Bitstampa, što je rezultiralo gubitkom manjim od 19.000 BTC”, što je ekvivalentno nečemu oko 5 milijuna dolara u trenutku napada.

Cijeli članak

Lansiranje Cubits ima za cilj ubrzati kupnju bitcoina u Europi

Cubits je pokrenuo web aplikaciju dizajniranu za ubrzavanje i pojednostavljenje Bitcoin transakcija. Zanimljivo je da pokretanje kriptovaluta sa sjedištem u Londonu omogućava kupcima kupnju Bitcoina u nekoliko minuta, što ga čini jednom od najbržih platformi digitalnih valuta u Europi, prema navodima tvrtke.

“Želimo ubrzati proces dobivanja Bitcoina i obavljanja internetskih plaćanja poštenim i dostupnim, posebno trgovcima i dobrotvornim organizacijama koje bi doista mogle imati koristi od nižih naknada”, rekao je Andreas Lehrbaum, suosnivač Cubitsa i predsjednik osnivača Bitcoina Austrija.

Izvor: Coindesk

‘Super siguran’ bitcoin novčanik Bitreserve prikuplja 6 milijuna funti

Bitreserve, pokretanje Bitcoin novčanika, prikupio je 6,3 milijuna funti putem Crowdcube-a i američke platforme Venovate dok se investitori iz naslonjača skupljaju kako bi financirali model koji pojednostavljuje uštedu i potrošnju Bitcoina.

Bitreserve omogućuje korisnicima držanje digitalnih kovanica u stvarnom novcu, ali ga troše kao kripto valutu, bez naplate. Otprilike 136 ulagača u fotelje sada posjeduje nešto više od 10 komada tvrtke, a crowdfunding kampanja, koja se danas zatvara, trenutno prekomjerno financira. Novac će se koristiti za globalno širenje i rast tima Bitreserve.

Izvor: The Telegraph

Coinbase lansira redizajniranu aplikaciju s ažuriranim sigurnosnim protokolima

mobileappsBitcoin platforma Coinbase ponovno je pokrenula svoje iOS i Android aplikacije s novim dizajnom i dodatnim sigurnosnim postavkama. Tvrtka je objavila da je softver “obnovljen od temelja, iskorištavajući najnovije verzije iOS-a i Androida kako bi stvorio najbolje moguće iskustvo mobilnog novčanika”.

Nova aplikacija ima elegantan dizajn i dodatne značajke. Lice i ime korisnika sada se pojavljuju u gornjem lijevom kutu, a aplikacija prikazuje detaljnije podatke o transakcijama nego prije. Također, transakcije su sada organizirane u vremenskom slijedu. No, najvažnije je ažuriranje vjerojatno ono zbog čega će se korisnici osjećati sigurnije. Pogotovo nakon kršenja novčanika koje je utjecalo na Bitstamp u nedjelju (4.) i uzrokovalo gubitak od 5 milijuna dolara u BTC-u.

Cijeli članak

Bitcoin se zapaženo pojavljuje na CES-u unatoč nedavnom skandalu

Bitcoin je ovaj tjedan objavio svoje prisustvo na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, suočen s pojačanim nagađanjima o nedavnim kontroverzama u industriji.

U danima koji su prethodili jednoj od najpoznatijih konvencija u tehnološkoj industriji, cijena Bitcoina pala je ispod 300 dolara, a jedna od najvećih burzi digitalne valute, Bitstamp, pretrpjela je kršenje sigurnosti što je rezultiralo krađom oko 19.000 BTC-a. Ipak, niz naizgled neustrašivih kripto tvrtki okupio se na CES-u, a Bitcoin je dosljedno privlačio pozornost sudionika tijekom četverodnevnog raspona događaja.

Izvor: Coindesk

BitMex nudi 30-dnevni povijesni Bitcoin volatilni futures ugovor

BitMex, jedna od najnaprednijih svjetskih burzi derivata bitcoina, nedavno je najavila dodavanje terminskog ugovora za Bitcoin. Sada kada je vrijednost kriptovalute prvi put u gotovo dvije godine pala na ispod 300 dolara, širenje alternativnih opcija trgovanja moglo bi Bitcoinu dati poticaj koji joj treba.

Do rasta cijena Bitcoina u 2013. godini najviše je došlo zbog povećanog trgovanja. Iako su tvrtke prihvaćale Bitcoin prije 2013. godine, njihova je veličina obično bila mala. Nakon što je cijena počela rasti, mnoge su moćne tvrtke otvorile svoja vrata valuti. Zanimljivo je da je cijena nakon toga počela padati.

Izvor: CoinTelegraph

Bitstamp ponovno posluje sa sigurnijim sustavom nakon masovnog kršenja novčanika

2Slovenska razmjena bitcoina Bitstamp vratila se s „novo preraspodijeljenim web mjestima i pozadinskim sustavima koji su sigurniji i sigurniji nego ikad prije“. Ovo je obećanje Nejca Kodrića, izvršnog direktora tvrtke, koji je najavio povratak nakon masovnog napada koji je na burzu došao 4. siječnja.

U nedjelju su ugroženi neki operativni novčanici Bitstampa, što je rezultiralo gubitkom manjim od 19.000 BTC, što je ekvivalentno 5 milijuna dolara. “Ovo kršenje predstavlja mali dio ukupnih Bitstampovih rezervi Bitcoina, od kojih se ogromna većina drži u sigurnim izvanmrežnim sustavima hladnog skladištenja”, rekao je Kodrić.

Cijeli članak

Pey 3D ispisuje Bitcoin terminale i daje ih besplatno

U Hanoveru u Njemačkoj nova tvrtka koristi Bitcoin za dobivanje elektroničkih plaćanja koja prihvaćaju lokalni trgovci. Većina restorana i trgovina u Hannoveru prihvaćaju samo gotovinu. Kreditne kartice nisu pojava kao u Sjedinjenim Državama, a trgovci moraju platiti vrlo visoke naknade da bi prihvatili debitne kartice. To znači da potrošači uvijek moraju nositi gotovinu. No serijski poduzetnik Ricardo Ferrer Rivero zaključio je da želi više mogućnosti. Umjesto da radi s bankama, Rivero je zaključio da bi navođenje trgovaca da prihvate Bitcoin moglo biti izvedljivo rješenje.

Tako je okupio nekoliko lokalnih tehnologa, programera i industrijskih dizajnera kako bi stvorili 3D otisnuto Bitcoin prodajno mjesto koje ne košta korištenje.

Izvor: VentureBeat

Overstock.com instalira Bitcoin bankomat u sjedištu tvrtke sa sjedištem u Utahu

Overstockcom Inc Peace ColiseumTrgovac Overstock.com, prikladan za bitcoin, instalirao je bankomat za kriptovalute u svom sjedištu u Salt Lake Cityju u Sjedinjenim Državama. Odluka je dio plana tvrtke za podizanje svijesti o Bitcoinu.

„Premještanje kriptovaluta iz područja geekova u područje ostalih nas zahtijeva uvođenje promjena na svim razinama financijskog ekosustava. Važan dio ovog napora je učiniti bankomat digitalnim novcem dostupnim ”, rekao je izvršni direktor tvrtke Patrick M. Byrne.

Cijeli članak

Optuženi ‘Dread Pirate’ može se suočiti sa životom za Bitcoin-bazar droga

Bivši izviđač orlova optužen za vođenje internetskog bazara droga “Put svile” vrijedan 1,2 milijarde dolara mogao bi se suočiti sa zatvorom ako bude osuđen na suđenju na kojem će porotnici čuti navode da je pokušao organizirati ubojstva šestero ljudi.

Tužitelji tvrde da je Ross William Ulbricht (30) ili “Strašni gusar Roberts”, kako je navodno bio poznat na mreži, vodio “najsofisticiranije i najopsežnije tržište kriminala na Internetu”, gdje su ljudi koristili Bitcoine za kupnju ilegalnih droga, oružja, lažnih identifikacija, pomoć za hakiranje računala i ostala ilegalna roba i usluge anonimno.

Izvor: Bloomberg

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me