Tjedno zaokruživanje: MyCoin-ove Ponzi sumnje, Poker Stars nagovještava usvajanje Bitcoina i još mnogo toga

Prošao je još jedan tjedan i imamo još naslova o Bitcoinu koji ćemo podijeliti s vama. Dobrodošli u naš najnoviji tjedni pregled koji vam donosi Bitcoin Examiner.

Bitcoin Ponzi shema? Mjenjačnica MyCoin nestaje zajedno s 387 milijuna dolara

mycoin-1-638 (1)Čini se da je Bitcoin ekosustav pogodio još jedan Ponzijev plan. Ovaj put sumnja pada na hongkonšku burzu MyCoin. Prema više od 3.000 investitora, tvrtka i njezini vlasnici nestali su, ukravši pritom 3 milijarde HK – što je ekvivalent od 386,9 milijuna -.

Grupa sastavljena od 30 bijesnih klijenata MyCoina nedavno je podnijela formalne žalbe lokalnom zastupniku Leungu Yiu-Chungu, izvijestio je ovog ponedjeljka (9.) The South China Morning Post (SCMP). Sada postoji strah među investitorima, koji sumnjaju da je tvrtka vodila Ponzijevu shemu.

Cijeli članak o Bitcoin Examineru

Pantera vodi 1,1 milion američkih dolara za afrički Bitcoin startup BitPesa

Kenijski pružatelj usluga Bitcoin BitPesa prikupio je 1,1 milion dolara u sklopu nove runde financiranja koju je vodio hedge fond Pantera Capital. Dodatni sudionici kruga bili su VC tvrtke Bitcoin Opportunity Corp, Crypto Currency Partners, Future / Perfect Ventures i Stephens Investment Management.

Izvršna direktorica BitPesa-e Elizabeth Rossiello objasnila je da financiranje dolazi u trenutku kada tim od devet članova još uvijek razvija svoje osnovne usluge i pokušava identificirati ciljne potrošače kojima će ponuda biti najprivlačnija.

Izvor: Coindesk

Bitcoin usluge šire se na Austriju i Tajland

Bitcoin je nasrnuo na brojne zemlje nedavno nadvladavši fiat ekonomiju i vladajući slobodom nad mnogim nebankarskim pojedincima. S egzotičnim lokacijama poput Tajlanda, dio bitcoin groznice, u Austriji je i jedno od najsnažnijih svjetskih gospodarstava na Bitcoinu s više od 600 Bitcoin kioska prošaranih širom zemlje.

Bitcoinbon je nedavno najavio svoju uslugu jer je otvorio ogroman broj Bitcoin kioska širom Austrije. Korištenjem tradicionalnog sustava koji uključuje kupone, korisnik lako može kupiti Bitcoin bez potrebe da bude previše tehnički ili ima znanja o novčiću. S uslugom koja je u početku započela s početkom u duhanskim trgovinama, nada se da će na nižem riziku ljudi moći olakšati pokušaj izbacili Bitcoin, a da pritom ne brinemo o volatilnosti na trenutnim tržištima.

Izvor: BTCFeed

Coinbase zbraja i oduzima, ChangeTip preusmjerava i CoinJar živice

Coinbase je najavio proširenje usluga – kao i ukidanje drugih. Usluga Bitcoin novčanika sa sjedištem u San Franciscu isključuje tipku Tip, uslugu koja je upravo pokrenuta prošlog studenog. Tvrtka kaže da oko 10.000 korisnika koristi alat za prihvaćanje bitcoin savjeta na raznim web mjestima.

„Međutim, još jedna izvrsna usluga prebacivanja u zajednici Bitcoin, ChangeTip, postigla je još bolju vuču i učinila je sjajan posao u potiskivanju ekosustava prevrtanja naprijed. Stoga bismo danas željeli pokazati svoju podršku za njih i potaknuti postojeće korisnike našeg gumba za savjet da prijeđu na ChangeTip ”, rekla je tvrtka na svom blogu.

Izvor: InsideBitcoins

260 Airlinesa sada prihvaćaju Bitcoin zahvaljujući novom Bitnet partnerstvu

dom1Sada možete putovati svijetom i plaćati avionske karte putem BTC-a. Novo partnerstvo između bitcoin kompanije Bitnet i Univerzalnog plana zračnog putovanja (UATP) otvorilo je 260 zračnih prijevoznika koji su prihvatili najpoznatiju svjetsku kriptovalutu kao opciju plaćanja. 

UATP je globalna platforma za platni promet u vlasništvu i kojom upravlja grupa vodećih zračnih prijevoznika, a Bitnet – poznata platforma za digitalnu trgovinu s uredima u San Franciscu i Belfastu – upravo je postao njezin najnoviji partner za obradu plaćanja.

Cijeli članak o Bitcoin Examineru

Larryju Summersu se sviđa ideja o bitcoinu

Kao tajnik riznice, Lawrence H. Summers preuzeo je složenu ekonomsku politiku. U srijedu navečer preuzeo je Bitcoin. Govoreći u Muzeju američkih financija na Wall Streetu, gospodin Summers rekao je da bi Bitcoin, virtualna valuta koja je postala fenomen u tehnološkoj i financijskoj industriji, mogao pomoći u smanjenju troškova i neučinkovitosti u globalnom sustavu plaćanja. Ali to bi mogle učiniti i druge tehnologije plaćanja.

“Vidjeli smo tako malo inovacija kumulativno usmjerenih na uklanjanje troškova trenja iz sustava”, rekao je gospodin Summers. “Ideja da će biti puno inovacija i eksperimentiranja oko toga kako se mogu ukloniti ti frikcijski troškovi čini se vrlo važnom vrstom ideje.”

Izvor: NYTimes

Bitcoin je 2014. otvorio više radnih mjesta nego američka vlada

Bitcoin i druge kriptovalute stvorile su procijenjenih 250 000 radnih mjesta tijekom 2014. Niti jedna od ovih pozicija nije postojala prije 2009. godine, prema Tameru Sameehu iz LazyNewsa. Nitko im bogatstvo nije prisilno premješteno da bi stvorili ta radna mjesta. Svi su financirani kao najbolji izbor potrošača u raspodjeli resursa. Drugim riječima, Bitcoin nikada nije razbio prozor.

Dakle, konačni rezultat za otvaranje novih radnih mjesta u 2014. godini je sljedeći: Bitcoin – 250.000; Američka država – 0. Ali bolje da zaustavimo ludi rast ove stvari s kriptovalutom i to brzo. Zašto? Jer bez zapanjujućih stopa nezaposlenosti i stagnirajućih ekonomija, na što će siromašni političari morati zapinjati?

Izvor: CoinTelegraph

Izvještaj predviđa da će se transakcije s Bitcoinom udvostručiti na 56 milijuna do 2017. godine

bitcoinNovo istraživanje pod nazivom Budućnost kriptovaluta predviđa da će broj Bitcoina i ostalih altcoin transakcija doseći 56 milijuna do 2017. To znači da će se obujam transakcija više nego udvostručiti za manje od dvije godine, u odnosu na 24,7 milijuna registriranih 2014. i prethodnih 18 milijuna u 2013.

Izvješće je objavila britanska tvrtka za obavještajno istraživanje tržišta Juniper Research i tvrdi da je “prva procjena industrijskog analitičara o aktivnostima i mogućnostima u brzom kriptovalutama”.

Cijeli članak o Bitcoin Examineru

Vijećnik NYC-a smatra da dopuštanje BTC plaćanja šalje “snažnu poruku”

Mark Levine, demokratski gradski vijećnik New Yorka, želi poslati “vrlo snažnu poruku” drugim općinama. Zakonodavac s Manhattana službeno je danas predstavio račun svojim kolegama koji će građanima omogućiti da bitkoinom plaćaju karte za parkiranje, kazne i druge gradske pristojbe.

“To [račun] cijelom svijetu šalje vrlo snažnu poruku da je New York City na vrhu tehnologije i financija”, rekao je Levine za Inside Bitcoins. „Natječemo se s drugim glavnim tehnološkim centrima u zemlji i je li to 128 Bostona ili Silicijska dolina, sve ćemo dobiti na njima. Mislim da bi New York City to učinio i da bi bio raniji i ispred svih ostalih lokaliteta u zemlji poslao bi doista snažnu poruku. “

Izvor: InsideBitcoins

Torbica otvara Nakamoto’s, maloprodajnu trgovinu s bitcoinima u San Franciscu

Purse, startup koji potrošačima omogućuje kupnju Amazonovih predmeta s popustom pomoću Bitcoina, otvorio je trgovinu. Zvana Nakamoto’s, trgovina je dizajnirana da pokaže da se digitalne valute mogu nadmetati s drugim načinima plaćanja, nudeći kupcima značajnu uštedu.

Izvršni direktor torbice Andrew Lee rekao je za CoinDesk: „Cilj Nakamoto’s-a je pokazati prednost korištenja Bitcoina za glavne korisnike. Trgovina prodaje sve za 10% jeftinije od Amazona, ako se plati Bitcoinom. ”

Izvor: Coindesk

Najveća svjetska poker web stranica navodno završava integraciju Bitcoina

e57cf201d2Glasine nisu nove. Prema nekoliko medija, Poker Stars već nekoliko mjeseci gleda na integraciju Bitcoina kao mogućnosti plaćanja. Međutim, tvrtka iznutra otkrila je ovog četvrtka (12.) da je najveća svjetska internetska poker soba napokon spremna za završetak procesa.

Iako nikada nije objavljen službeni komentar Poker Starsa ​​koji potvrđuje usvajanje BTC-a, tvrtka nikada nije porekla tu mogućnost. Sada web stranica CoinFire.io izvještava da su upućeni u tvrtke koji žele ostati anonimni potvrdili da je “postupak integracije Bitcoina u tijeku”.

Cijeli članak o Bitcoin Examineru

BitPay, Circle podržava Bitcoinplatform LedgerX za odobrenje CFTC-a

Krajem prošle godine Američka komisija za trgovinu robom budućnosti (CFTC) pokrenula je razdoblje komentiranja kako bi shvatila izvedivost razmjene derivata LedgerX koja se temelji na bitcoinu. Nakon produženja ovog tečaja prošlog tjedna, financijski profesionalci sada mogu podnositi svoje komentare do 20. veljače.

No, u međuvremenu se čini da je LedgerX već prikupio dovoljno podrške da izgradi svoj slučaj. Nedavno su značajne bitcoin kompanije poput BitPay i Circle dale svoje komentare u korist ove potencijalne Organizacije za izvedbu derivata i Swap Execution Facility. Također među značajnim komentatorima bili su Lightspeed Venture Partners i Midas Advisory Group, Inc..

Izvor: NewsBTC

Zakonodavac iz Utaha da razmotri stvaranje Bitcoin vijeća

Ljubitelji kriptovaluta možda su naviknuti na ideju da vlade zapravo ne znaju što bi od bitcoina. Međutim, čini se da je jedno američko zakonodavno tijelo zainteresirano za učenje o Bitcoinu.

Predstavnik države Utah Mark K Roberts uveo je zakon kojim se poziva vijeće insajdera kriptovaluta da prouči prednosti primanja plaćanja Bitcoin za državne usluge. H.C.R. 6 je rezolucija koja, prema prijedlogu zakona, “predlaže stvaranje Vijeća o mogućnostima plaćanja za državne usluge kako bi se proučilo bi li i kako država mogla prihvatiti bitcoin kao važeći oblik plaćanja.”

Izvor: TheCoinFront

Američka riznica strahuje da Islamska država koristi Bitcoin za financiranje terorističkih aktivnosti

140826-isis-jms-1546_fcebeb1cadf2fad5fe630f9adfe5f57dŠefica Mreže za provođenje financijskih zločina (FinCEN) američkog Ministarstva financija, Jennifer Shasky Calvery, podijelila je svoju zabrinutost zbog mogućnosti da Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) možda koristi Bitcoin za financiranje svojih aktivnosti. I nije jedina: problem je držati neke druge članove vlade Sjedinjenih Država budnima noću.

Zabrinutost je objavljena tijekom nedavnog foruma o vanjskim poslovima koji je uključivao posebnu sesiju posvećenu ‘Politici kriptovaluta’.

Cijeli članak o Bitcoin Examineru

Bitcoin trgujući za miting

Trgovanje bitcoinima povećalo je cijenu otporom na području od 240 / 1500CNY ranije danas [15. veljače] i postiglo najviših 252 dolara (Bitfinex) i 1578 CNY (BTC-Kina). Tijekom posljednjih nekoliko sati, retracement je vratio cijenu na raniji otpor za ponovno testiranje popraćeno snažnom obrnutom divergencijom.

Jednosatni grafikon pokazuje da je cijena dosegla gornji rub sporne zone između 240 i 250 dolara. U ovom trenutku čini se da se tržište povlači na razinu prijašnje razine od 247 dolara. Slučajno (ako tako nešto postoji na tržištu), razina se preklapa s tri omotnice s pomičnim prosjekom, što otkriva 4-satni grafikon.

Izvor: CryptoCoinsNews

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me