U tijeku istraga SEC-a o rudarima GAW-a

AŽURIRANJE 18.08.15

Početno izvještavanje o istrazi DIP-a tvrtke Coin Fire javno je potvrđeno izdavanjem izjave za javnost kojom se potvrđuje da je aktivna istraga u tijeku.

Kao dio istrage, osoblje Regionalnog ureda DIP-a u Bostonu uručilo je Garzi sudski poziv za njegovo svjedočenje u srpnju 2015. Nakon što je pristao na nekoliko produženja datuma svjedočenja, Garza se pojavio u uredima Komisije 12. kolovoza 2015., ali je odbio pružiti bilo kakvo materijalno svjedočenje. Zahtjev DIP-a tražio je nalog federalnog okružnog suda kojim se Garza prisiljavao da pruži svjedočenje kao odgovor na poziv. Sud je odobrio nalog kojim se odobrava prijava DIP-a 17. kolovoza 2015. – Izjava DIP-a

Brat g. Garze Carlos, ključni član “prodajnog tima” tvrtke, dobio je poziv od DIP-a i nije surađivao s agencijom. Potpuni detalji mogu se pročitati na CoinDesk ili putem Web stranica SEC.gov.

Coin Fire uspio je ekskluzivno potvrditi da je Komisija za vrijednosne papire SAD-a u tijeku „aktivnu“ istragu rudara GAW, Josha Garze, Paybasea, Paycoina i nekoliko drugih „operativnih imena“ za gospodina Garzu..

Coin Fire pribavio je više od 1.000 stranica istražnog spisa od potvrđenog zaposlenika Komisije koji također ima nacrt bombe za potencijalnu parnicu ovršnog postupka protiv tvrtke. Dokumenti dani urednicima Coin Fire sadrže nekoliko stotina referenci na izbrisane postove na forumima na forumima tvrtke Hashtalk u vlasništvu tvrtke, e-mailove potencijalnih žrtava prijevara s vrijednosnim papirima, vijesti s različitih web stranica, brojne objave na društvenim mrežama, zapečaćeni sudski poziv koji zahtijeva IP adrese povezane s određenim računima na dobro poznatoj web lokaciji na kojoj su djelovale Garza i potencijalne lutke od čarapa, a nekoliko scenarija iz videozapisa koje je prenijela osakaćena tvrtka za koje navode ovršitelji sadrže brojne potvrde o potencijalnim protupravima.

Dokumenti dostavljeni Coin Fireu su sirove bilješke istrage koje se koriste za odlučivanje hoće li se izvršiti radnja izvršenja protiv tvrtke. Mnogi predmeti unutar istražne jakne izvan su uobičajenog opsega istrage DIP-a.

Komisija je vladin ured posvećen financijskim prijevarama ili financijskim kriminalima za razliku od prijevare potrošača. Iako dokumenti sadrže navode protiv tvrtke od strane potrošača zbog pronevjere ili druge potencijalne prijevare, jedini odjeljci koji su istaknuti ili se na njih upućuju na drugim mjestima dokumenta su odjeljci koji sadrže detalje o ponudi ilegalnih vrijednosnih papira.

Jedan od temelja istrage i nacrta ovršne radnje povezan je s tri izjave koje je gospodin Garza dao na mreži da Komisija smatra da je prodaja gospodina Garze kvalificirana kao ilegalna ponuda vrijednosnih papira. Ovršni odvjetnici proveli su nekoliko tjedana prikupljajući podatke da je gospodin Garza uložio nekoliko pokušaja da “očisti” Internet.

Prva velika izjava koju je naš urednički tim istaknuo u tim dokumentima je izjava g. Garze u kolovozu 2014. g. Garza je izjavio da je postotak dobiti za ZenPool proizašao iz “dnevnog trgovanja”. Činjenica da je izjavio da je to od dnevnog trgovanja stvorila je situaciju koja je, prema raznim zakonima o vrijednosnim papirima, čini vrijednosnim papirima. Ovo je prvi glavni kamen temeljac koji DIP namjerava koristiti u potencijalnoj akciji izvršenja.

Coin Fire trenutno nije u mogućnosti dati druge dvije izjave zbog potencijalnog ugrožavanja sigurnosti istrage koja je u tijeku; međutim, obje izjave g. Garze veliki su dijelovi istrage.

Komisija je također detaljno detaljno obračunala događaje koji su prethodili i novijim događajima, poput neuspjelog “poda” iz izjava g. Garze, ali kasnije uređenih na web mjestu Hashtalk i drugim web mjestima s kriptovalutom..

Ovršni odvjetnici za Komisiju također su sastavili izvješća za potencijalne buduće navode parnice,

„[..] vjerujemo da je gospodin Garza sustavno uz pomoć svojih zaposlenika i„ moderatorskog tima “uklanjao velike dijelove potencijalnih dokaza sa svojih web stranica i zapošljavao usluge odvjetnika koji su zastrašivali druge stranice da bi ih uklonili. potencijalni dokazi iz javnog zapisa. “

Jakna sadrži više od pukih dokaza o potencijalnim protupravnim postupcima tvrtke. Također ima opsežne nacrte sudskih dokumenata koji bi se kasnije mogli podnijeti protiv tvrtke i principa tvrtke.

Jedan dokument sadrži informacije o Stuartu Fraseru Kantora Fitzgeralda i njegovom sudjelovanju u tekućoj sagi. Dokument potvrđuje da je gospodin Fraser uključen kao investitor (izjava koju Coin Fire i mnoge druge web stranice nisu mogle provjeriti do ovog dokumenta) i pokazuje da bi mu mogla doći i neka neželjena pažnja SEC-a.

Provjera također sadrži opsežne dokaze koje su žrtve arhivirale na Internetu i sadrži nacrte dokumenata koji traže sudske pozive ubuduće tražeći kopije relevantnih podataka koje su pružili potrošači i žrtve kako bi ih ovjerili za potencijalnu buduću upotrebu na sudu.

Ostali odjeljci istražne jakne relevantni su za novije događaje s pokretanjem trgovačkih platformi ili kupnjom trgovačkih platformi na kojima tvrtka omogućava kupcima kupnju, prodaju ili trgovinu Paycoinom. Povjerenstvo vjeruje da se dogodila i izravna tržišna manipulacija.

Kako su naš urednički tim i odvjetnici prelistavali stranice sakoa, postalo je jasnije da potezi gospodina Garze kako uklanja informacije s Interneta, tako i ograničava drugima da dijele informacije, ukazuju na to da je agencija postala odvažnija u potrazi za dalje informacija.

Coin Fire marljivo surađuje s našim uredničkim timom i pravnim timom na odlučivanju koji se dijelovi jakne mogu dijeliti bez ugrožavanja istrage, naših izvora u DIP-u ili potencijalnih trećih strana da unište daljnje dokaze. Dijelit ćemo ove dokumente i informacije tijekom sljedećih nekoliko mjeseci u nizu posvećenom ovoj tekućoj priči, jer to možemo učiniti.

Iako DIP još uvijek nije podnio ili započeo bilo kakve aktivne ovršne radnje protiv g. Garze ili povezanih tvrtki, oni su počeli skupljati potencijalne dokaze za te radnje i traže daljnje informacije od onih u javnosti koji smatraju da su žrtva prijevare s vrijednosnim papirima.

Naš izvor podijelio je sljedeće podatke s našim timom navodeći,

Oni koji smatraju da su potencijalna žrtva prijevare s vrijednosnim papirima trebaju se odmah obratiti Povjerenstvu za vrijednosne papire s što više relevantnih informacija koje imaju. Pravilno web mjesto za to je:

http://www.sec.gov/complaint/tipscomplaint.shtml

Iako čin dolaska do točke istrage može potrajati nekoliko mjeseci ili čak potencijalno godina, što više informacija agencija ima o potencijalnim prekršajima, to će više resursa biti posvećeno istrazi i potencijalnom provođenju.

Ovaj post i serija rezultat su rada Lea, Mikea i Christine iz tima Coin Fire.

Sliku ustupio Scott S.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me