Új-Zéland Bitcoin ATM szolgáltatása leáll

Bitcoin Central, a Bitcoin Új-Zéland országának ATM-szolgáltatója leállt. A cégnek csak egy ATM-je volt, amelyet az Auckland-i Ironbar Cafe-ban állítottak fel.

Írta: Michael Q Todd [CC BY-NC-SA 2.0], a Flickr-en keresztülÍrta: Michael Q Todd [CC BY-NC-SA 2.0], a Flickr-en keresztül

A társaság célja az volt, hogy az új-zélandi Auckland területén és környékén élő emberek számára gyors és könnyű hozzáférést biztosítson a Bitcoin-hoz. A gépet gyártotta Robocoin, kétirányú funkcionalitással; A bitcoin felhasználók mind bitcoinokat vásárolhatnak, mind fiatért eladhatják az Auckland-i ATM-ben. A kétirányú Bitcoin ATM értékes szolgáltatást nyújt a Bitcoin elfogadásának és használatának az egész közösségben történő terjesztése szempontjából. Az egyirányú ATM-mel a felhasználók csak bitcoinokat vásárolhatnak; a kétirányú gépek lehetővé teszik az emberek számára, hogy mind vásárolnak, mind pedig eladjanak, ami valószínűbbé teszi, hogy egy Bitcoin bankautomatával rendelkező közösség lakói legalább kísérletezzenek a fiatal digitális fizetőeszközzel. Ha végül bármilyen okból nem kedvelik a Bitcoin-ot, egyszerűen visszatérhetnek az ATM-be, és visszakaphatják fiat pénznemüket. Továbbá a Robocoin gépekkel a gép tulajdonosai azzal a többrétegű biztonsággal dicsekedhetnek, amely egy fiók létrehozásával jár a Robocoin ATM-en. Így a kétirányú Bitcoin ATM-ek széles körű megléte mindenképpen segíthet az általános bevezetés folyamatában azáltal, hogy csökkenti a valuta használatával járó kockázatot.

A Bitcoin Central webhelyéről arról, hogy a kétirányú Bitcoin ATM hogyan könnyíti meg a fizetését a fiatban:

A Bitcoin értékesítése most egyszerű… A bitcoinok használata a dolgok megvásárlásához rendben van, de korábban nehéz volt a Bitcoins-t biztonságosan készpénzre cserélni. Most megkönnyítjük a folyamatot … Jelentkezzen be az ATM-be telefonszámának, PIN-kódjának és tenyerének beolvasásával.

Felhívjuk figyelmét, hogy az NZ jogszabályainak betartása érdekében nem adhat el bitcoinokat fiók létrehozása nélkül (lásd a vásárlási oldalt).

Olvassa be Bitcoin címét, és kapjon vissza nyugtát / jegyet.

Várjon körülbelül 5 percet, amíg az ATM megerősíti Bitcoins-jának átvételét.

Olvassa be a jegyét, és gyűjtse össze a készpénzt.

Sajnos a Bitcoin Centralnak le kellett szüntetnie Bitcoin pénztárcájának működését Aucklandben. A honlapjukon közzétett közleményben a vállalat tudatta a felhasználókkal, hogy leállítják a Bitcoin ATM-et és eladásra bocsátják. A vállalat tulajdonosa az ATM leállításának okát az adta, hogy a Bitcoin iránti negativitás a térség bankszektorában lehetetlenné tette a vállalat számára a megfelelő banki lehetőségek megszerzését. A banki partnerség hiánya azt jelenti, hogy az ATM-nek nem lenne hozzáférése fiat pénznemhez, kivéve azokat a számlákat, amelyeket bitcoinokat vásárló emberek adtak be. Így már nem volt életképes, hogy az ATM tovább működjön.

A bankok által mutatott negativitás azzal, hogy nem voltak hajlandóak együttműködni a Bitcoin ATM szolgáltatásával, egy egyébként teljesen legitim vállalkozás megszüntetésére kényszerítették. A vállalat rendelkezett az összes megfelelő jogi dokumentációval, és teljes mértékben megfelelt a pénzszolgáltatási üzletágra vonatkozó összes törvénynek. A Bitcoin-ellenes bankoknak mégis sikerült leállítaniuk az ATM szolgáltatást.

A Bitcoin Central bejelentése teljes egészében:

Sajnos az összes jogi követelménynek való megfelelés ellenére nem tudtuk biztosítani a banki lehetőségeket. Ezek nélkül a Bitcoin ATM üzlet nem működhet hosszú távon. A bankszektortól a Bitcoinig terjedő negativitás az ATM-tulajdonos többi vállalkozását is fenyegeti. Számomra körültekintő leállítani az ATM-et. Ha érdekel egy használt bitcoin ATM vásárlása a megfelelőségi dokumentumokkal együtt. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot.

A bankok inkább azonnali fenyegetést jelentenek a Bitcoin elfogadására, mint a kormányok

A Bitcoin rendkívüli következményei, tekintve megváltoztatja az utat a jelenlegi monetáris rendszerek működnek, jól ismertek a Bitcoin közösségben. A kriptovaluták rendkívül zavaró technológia; ha a Bitcoin vagy más kriptóérme széles körben elfogadottá válna, az veszélyeztetné a világ kormányai által ellenőrzött pénzügyi rendszereket. A Bitcoin széles körű elfogadása sokkal megnehezítheti a kormányok számára a kötelező adózás jogkörének gyakorlását, ezáltal jelentősen korlátozva bevételi forrásaikat. Ezenkívül, ha az emberek csak kriptovalutát fogadnak el, és elutasítanak minden kormányzati fiat valutát, a kormányok elveszítenék azt a hatalmukat is, hogy végtelen mennyiségű pénzt nyomtassanak végtelen háborúik és küzdelmes jóléti államok finanszírozására. Mindezek a tények jól ismertek, mint a hatalmas, világszerte elterjedt Bitcoin-elfogadás lehetőségei. A Bitcoin közösség libertárius, kripto-anarchista része még örömmel fogadja ezeket a lehetőségeket, és reméli, hogy megvalósulnak

Az epSos .de [CC BY 2.0] segítségével, a Flickr-en keresztülAz epSos .de [CC BY 2.0], a Flickr-en keresztül

A Bitcoin azonban korántsem jelent legitim, közvetlen fenyegetést a kormányok pénzmonopóliumaira és azok ellátásának szabályozására. Sokkal közvetlenebb távon a Bitcoin nagyobb veszélyt jelent a hagyományos bankrendszerre, mint magára a kormányra. Ezért arra számíthatunk, hogy a bankok sokkal ellenségesebbek a Bitcoin iránt, mint a kormányok – legalábbis a jelen szempontjából. És sok bank annyit bizonyít. Az, hogy mi történt a Bitcoin Central szolgáltatással, példaként szolgál; a bankok bezárták azokat az egyedi számlákat is, amelyek részt vettek bitcoin vételében és eladásában. Ez a Bitcoin iránti ellenségesség abból fakad, hogy a digitális valuta jóval azelőtt helyettesítheti a banki struktúrát, hogy valóban veszélyeztetné a jelenlegi irányítási rendszert. A Bitcoin ATM-ek elterjedése azt jelentené, hogy az egyének sokkal könnyebben vásárolhatnak és adhatnak el érméket, és kezelhetik pénzeszközeiket, mint egy hagyományos bankrendszer fiat pénzével. Ez a könnyű használat, ha egy Bitcoin ATM-rendszert teljes mértékben megvalósítanának, súlyosan károsítaná a bankok jövedelmezőségét. Tehát nem meglepő, hogy annyira negatívak a Bitcoin tekintetében, olyan dologgal foglalkoznak, amely potenciálisan kiszoríthatja őket az üzletből. Ezért előfordulhat, hogy nem hajlandóak együttműködni a Bitcoin ATM szolgáltatásaival, például a Bitcoin Central szolgáltatással. Ezek a lehetőségek arra is késztethetik a bankokat, hogy lobbizzák a kormányokat a Bitcoin és más más kriptovaluták betiltására.

Összegzésképpen elmondható, hogy a Bitcoinnak még hosszú utat kell megtennie, mielőtt teljes potenciálját ki tudja használni. A Bitcoin és a benne rejlő lehetőségek között állnak azok a hatalmas bankok, amelyek beépülnek a meglévő, kormány által ellenőrzött pénzügyi rendszerekbe. Sok bank úgy érzi, hogy a Bitcoin fenyegeti őket, és ha a fenyegetés elég erőssé válik, erőfeszítéseket fognak tenni annak elfogadása terjedésének megakadályozására.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me