Vad är Myriadcoin? Hur är Multi-Algo Mining Special?

Myriadcoin är en ganska unik valuta som släpptes i februari 2014. Till skillnad från de flesta digitala valutor, t.ex. Bitcoin, Dogecoin, eller Litecoin, Myriadcoin använder inte en enda hashingalgoritm. Det är till och med annorlunda än Darkcoin, och den andra X-algoritmbaserade kryptovalutor, eftersom Myriad inte bara använder 5 olika algoritmer, utan alla bryter samtidigt. Denna funktion ger Myriadcoin otrolig motståndskraft och är en av kärnfunktionerna som framhävs av dess förespråkare.

Myriadcoin Mining använder 5 Algoritmer? Hur fungerar Multi-POW?

De 5 algoritmerna är:  Scrypt, SHA256, Qubit, Skein och Groestl. Var och en av dessa algoritmer har sina egna unika krav, brytning program och förmågor. Myriadcoin är inställt för att tillåta var och en av dessa algoritmer att lösa ett block på sitt eget sätt och därmed lägga till det i blockkedjan och generera nästa block. För att göra detta på ett sätt som hindrar någon enskild algoritm från att få dominans har Myriadcoin-utvecklarna implementerat dem på ett enkelt men ändå genialt sätt.

Varje algoritm har ett mål på 2,5 minuter och har sina egna svårigheter. Det betyder att oavsett hur mycket hashhastigheten stiger för en enda algoritm, förblir den hastighet med vilken mynt produceras av den algoritmen densamma. På grund av denna inställning blir det snabbt ineffektivt för varje enskild algoritm att bli uppblåst med stora mängder hashkraft, och nätverket som helhet upprätthåller en blocktid på ~ 30 sekunder. På ett sätt ger detta Myriadcoin ett konstigt motstånd mot ASIC, eftersom en ASIC för varje enskild algoritm inte skulle vara effektivare än en traditionell hashmaskin med en av algoritmerna som inte har ASIC tillgängliga..

Myriadcoin Altcoin-logotyp

Ger Multi-Algo Myriadcoin Mining unika fördelar?

5-algoritmmetoden gör en 51% attack mot Myriadcoin väldigt svår. I traditionell gruvdrift, såsom Bitcoin Mining, en 51% attack är i teorin enkel. Om en individ, eller grupp, skulle få 51% av hashkraften, kan gruvarbetaren (-erna) initiera en 51% -attack. I 51% -attacken kan den eller de anfallande gruvarbetarna blockera transaktioner genom att förhindra att vissa transaktioner får bekräftelser, och mer skändligt kan de dubbla spendera mynt genom att vända transaktionerna under blocken de kontrollerar.

De senaste 51% attackerna genomfördes genom att attackera små SHA256-baserade mynt med ett stort antal ASIC, som Bitcoins gruvdrift hashrate, och svårighet, är så hög att det inte är ett enkelt mål. Detta kan vara ett problem för fler Scrypt-mynt i framtiden, som Scrypt ASIC är nu tillgängliga, med GAW gruvarbetare,  KNC och några andra konkurrenter pumpar ut dem i en otrolig takt. Detta är betydligt svårare med Myriadcoin.

Eftersom varje algoritm bara kontrollerar 20% av nätverket, skulle en 51% angripare behöva kontrollera i genomsnitt 51% av varje algoritm för att framgångsrikt attackera nätverket. Till exempel, om någon tog in tillräckligt med ASIC för att fånga 80% av både SHA256 och Scrypt, vilket skulle vara mycket svårt på egen hand, skulle det fortfarande bara uppgå till 32% av det totala nätverket. De återstående 19% skulle behöva huggas ut ur Qubit-, Skein- och Groestl-algoritmerna, och det finns inga ASIC under utveckling för någon av dessa.

Logistiken och kostnaden för att erhålla, organisera och underhålla en så varierad grupp gruvmaskiner för att utföra en attack som denna gör det mycket osannolikt. Jag tvivlar starkt på att det finns någon grupp med förmågan att effektivt dra av detta. Utöver detta skulle kostnaden göra det oöverkomligt dyrt utan någon chans att använda en sådan attack för att vinna på något sätt.

Vad sägs om sammanslagen gruvdrift med en av Myriadcinos algoritmer?

Det har nyligen diskuterats av utvecklarna av Myriadcoin, och det verkar vara på gång just nu. Återigen, eftersom varje algoritm bara ansvarar för 20% av de totala blockbelöningarna, Myriadcoin gruvdrift kan ställas in för sammanslagna gruvdrift, via Multi-vPOW, på ett sätt som faktiskt är mycket mer livskraftigt än för andra kryptovalutor. Generellt, med en enda algoritm, får sammanslagen gruvdrift att ett mynt dominerar det andra. Multi-algo-installationen av Myriadcoin gör den mycket mer balanserad.

Finns det några andra viktiga detaljer om Myriadcoin?

Myriadcoin hade inget preminär, har en blockbelöning på 1000 MYR, och det är maximalt möjligt myntförsörjning är 2 miljarder. Myntet har haft upp- och nedgångar i dess värde, men de unika teknologiska aspekterna av denna valuta gör det ganska värdefullt enligt min personliga åsikt. Det kanske inte har Bitcoins pris eller anonymiteten för Darkcoin Darksend eller Mörk plånbok, men inget av dessa är fokus för detta mynt. Utvecklarna bakom Myriadcoin har en tydlig plan och är mycket drivna, vilket är nödvändigt för att en kryptovaluta verkligen ska lyckas.

Jag kan inte säga vad som kommer att hända i framtiden, men jag föreslår att jag håller koll på Myriadcoin. jag vet jag ska.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me