Válasz Bitcorn professzornak: Fogadok 1 Bitcoinot, hogy tévedsz

2013 végén, a csúcsponton BitcoinSok közgazdász vad vádakat és jóslatokat fogalmazott meg a Bitcoin jövőjével kapcsolatban. Az egyik jóslat, amely a többi közül kiemelkedett, a Boston Egyetem közgazdászának, Mark T. Williamsnek a jóslata volt, akit a Bitcoin közösség szeretettel ismer „Bitcorn professzor” néven. Azt mondta, hogy a Bitcoin monetáris rendszerként egy teljesen fenntarthatatlan és ostoba ötlet volt, és értéke 2014 első felében 10 dollárra esne. Aztán 2014 januárjában még tovább szűkítette jóslatát, mondván, hogy a Bitcoin ára 2014. júniusáig 10 dollár lesz. Williams kijelentette, hogy:

“Feltételezni, hogy a pénznem számítógéppel generálható, decentralizált módon működtethető, a központi banki rendszeren kívül, és az ellenőrzések farsagi és gazdaságilag veszélyesek.”

Az a tény, hogy Williams professzor úgy véli, hogy a Bitcoin fenntarthatatlan, mivel „számítógéppel generálják”, miközben egyúttal elítélik „decentralizált… és a központi banki rendszeren kívüli” miatt, nevetséges, tekintve azt a tényt, hogy a világ központi bankjai vékony pénzből hoznak létre pénzt levegőt a számítógép gombjának megnyomásával. A banki pénztárakban jelenleg a legtöbb pénz nem fizikai papír, hanem számok gyűjteménye a számítógép képernyőjén. Azt mondani, hogy a Bitcoin „farkas és gazdaságilag veszélyes”, mivel létezik a digitális világban, legjobb esetben képmutató, és a főáramú közgazdászok tiszta arroganciáját mutatja. A billentyűzet gombjának megnyomása, és spontán korlátlan pénzösszegek, és így az infláció megvalósítása teljesen rendben van, mert a szeretett központi bankok ezt teszik. Azonban a bitcoin kevés mennyiségének algoritmikus kitermelése a valuta vásárlóerejének fenntartása érdekében, így az továbbra is hasznos marad, csak teljesen rémisztő és elképzelhetetlen, mert ezt önkéntesen együttműködő egyének végzik, és igyekeznek egy prosperálóbb társadalmat elérni..

Június jött ránk, és Bitcorn professzor túlságosan magabiztos és teljesen megalapozatlan jóslatával ellentétben a Bitcoin ára jóval 600 dollár felett van. A Bitcoinnak még hosszú esése van ebben a hónapban, ha Williams jóslata valóra válik.

Néhány nappal ezelőtt Bitcorn professzor új interjút készített a Coindesk-szel. Ebben az interjúban részben kitartott annak az előrejelzésének, hogy 2014 júniusáig a bitcoin BTC-nként 10 dollár alatt lesz. A „részben” kifejezés alatt azt értem, hogy figyelmen kívül hagyta júniusra vonatkozó, egészen konkrét 10 dolláros árjóslását, és ezt mondta:

“Továbbra is ragaszkodom a 2013-as előrejelzésemhez, miszerint a bitcoin durván túlárazott, és az ár végül drámai módon lefelé fog igazodni, mivel a bitcoin promóterek által kitűzött, árra vonatkozó tökéletességi elvárások nem teljesíthetők.”

Bitcorn professzor már nem azt mondja, hogy 10 dollárnál, vagy bármilyen konkrét árnál leszünk egy adott dátumig, csupán annyit mond, hogy valamikor az ár csökken. Hark! A próféta megszólalt! És egy bizonyos időpontban a Bitcoin ára csökken! Nyilvánvaló, hogy Bitcorn professzor igyekszik távol maradni a 2013-as tényleges jóslat tartalmától és annak szűkített változatától, amelyet 2014 elején fejlesztett ki – amelyről most valószínűleg felismeri, hogy fájdalmasan pontatlan. Ahelyett, hogy elismerné tévedését, a professzor megpróbálja elforgatni saját szavait, hogy megőrizze szakértői közgazdászként való megjelenését. Ám az az általános kijelentés, miszerint a Bitcoin árfolyama a jövőben valamikor esni fog, vidáman tudománytalan, ami iróniát jelent egy olyan mainstream közgazdász részéről, aki valószínűleg hisz a pozitivizmusban a közgazdaságtanban, és figyelmen kívül hagyja az emberi cselekvés alapelvét. Feltételezem, hogy ha azt mondom, hogy „az emberiség történelme során valamikor az eső esni fog”, akkor képes vagyok magamat meteorológus szakértőnek nevezni? Nem hír, hogy a Bitcoin ára vadul ingadozik; valójában ezek az ingadozások a Bitcoin közösség életmódjává váltak, és durván pontatlan és hamis trendelemzések és jóslások forrásai voltak. A volatilitás azonban nem annak a jele, hogy a Bitcoin nem életképes monetáris rendszer. Ez csupán annak a pénznemnek a tünete, amelyet az általános lakosság jelenleg nem fogad el széles körben. Mivel a Bitcoin jelenlegi felhasználói bázisa viszonylag kicsi, egyetlen tranzakció sokkal lényegesebb hatással van a Bitcoin vásárlóerejére, mint az a hatás, amelyet egy tranzakció a dollár vásárlóerejére gyakorolna. Ezenkívül az elfogadás hiánya nem a Bitcoin velejárója. A legutóbbi Bitcoin hírek pedig növekvő tendenciát mutatnak az elfogadásában.

Bitcorn professzor számos további, tévesen elhangzó érvet fogalmaz meg, amelyek megvitatására itt nincs helyünk. Ezek az érvek magukban foglalják azt a meggyőződést, hogy a Bitcoin Alapítvány teljes mértékben felelős a Bitcoin árpályájáért, és hogy nemzetközi szabályozásra van szükség ahhoz, hogy a Bitcoin „biztonságos” legyen a fogyasztók számára. Ezek az érvek tovább mutatják Bitcorn professzor tudatlanságát a kriptovaluta témában, és általában a közgazdaságtan tudatlanságára utalnak. Ez azonban nem indokolja a szimpátiát. Mindaddig, amíg Bitcorn professzor továbbra is nyilvánosan megalapozatlan és érvénytelen érveket fejt ki a Bitcoinról, a Bitcoin közösségének a legkeményebb kritikája lesz; és helyesen.

Megpróbálom azonban megadni Williams professzornak a kétely előnyét. Igen, június van, és a Bitcoin ára jóval meghaladja a 600 dollárt, és tovább emelkedik. De csak június eleje van. Lehetséges, bár nagyon valószínűtlen, hogy a Bitcoin ára június 30-ig 10 dollárra kerülhet. Ezért javaslom egy barátságos fogadást: Ha a Bitcoin ára június 30-ig 10 dollár vagy alatti, akkor fizetem Williams professzornak a jelenlegi dollárnak megfelelő 1 bitcoin, ami 672,21 USD. Ha azonban Williams jóslata téves, és a Bitcoin ára június 30-ig még mindig meghaladja a 10 dollárt, akkor 1 bitcoint kell fizetnie nekem, mivel az ár június 30-án áll. Ha Bitcorn professzor valahogy meglátja ezt a cikket, és valóban hisz a gazdasági szakértelem, akkor neki nem okozhat gondot a fogadások elfogadása. Mi lesz a Bitcoin ára június végén? Csak az idő fogja megmondani.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me