Varför vi behöver finansiera Dark Wallet

De åsikter som uttrycks i den här artikeln är författarens och speglar inte nödvändigtvis synpunkterna från Coin Brief.

Teamet på UnSystem, skaparna av Mörk plånbok, släppte nyligen en insynsrapport om vart donationerna går. Det är inte en budget, men det ger en grov översikt. En första insats när det gäller finansiering gavs i december 2013, nu tror teamet att de är på sista sträckan för att släppa den första fullständiga versionen av Dark Wallet, Dark Wallet 1.0, i slutet av 2014.

Den initiala utvecklingsbudgeten var nästan 74 BTC, men utvecklingen kan vara dyr. Den optimala mängden har stigit till över hundra och trettio bitcoins. Teamet har fått femtiofyra procent av sin önskade budget, med ett belopp på cirka femtiofem Bitcoins kvar.

Dark Wallets initiala finansiering är låg

Budgeten så långt över åtta månaders arbete gick 25,7% till att betala utvecklare, 13,1% till representation eller media, 8,5% till datorutrustning, 38,9% till allmänna utgifter och 13,6% till familjestöd. Det, tillsammans med ytterligare trettio bitcoins som spenderades för att finansiera Milan-evenemanget, uppgick till 103,7 bitcoins. Fyrtiotvå av dessa kom från publikfinansiering och 61,7 av dem kom från utvecklarnas personliga besparingar.

De personliga medlen härrör från medel som tjänats in på andra projekt och mörka marknadsvinster.

Vad skulle den optimala budgeten ge Dark Wallet-teamet?

Pengarna från donationer kommer att spenderas på: servrar för 5,5 bitcoins. Servrarna kostar 250 euro per månad, i åtta månader motsvarar detta cirka fem och ett halvt Bitcoins, utvecklare som ska anställas för sjätte månader för 30 bitcoins. Den ledande utvecklaren, front-end, allmän utvecklare, systemoperationer och administratörer kostar alla 7,5 bitcoins per månad, 40 bitcoins fram till release, tillsammans med ytterligare 5 bitcoins för Amir och en annan utvecklares tidigare arbete.

Detta skulle också ge en designbudget för 5,2 bitcoins, ett utvecklingshack-lab-arbetsutrymme för 11 bitcoins, labinfrastruktur och faciliteter för hack-lab, kostar 10 bitcoins, inklusive VVS, möbler, sängkläder och datorutrustning, en överlevnad budget för Amir Taaki värt 4,4 bitcoins, och mat till hela teamet, internet, “örter” och personliga behov inklusive medicinskt läggs till i denna summa.

Slutligen skulle det skapa en försäkringsbuffert, om optimala medel uppfylls, vilket skulle vara extra medel avsatta för nödsituationer och sinnesro, tillsammans med en liten del som ska ges till familjemedlemmar utan någon annan inkomst. Detta skulle totalt 20 bitcoins.

Varför finansiera Dark Wallet??

UnSystem-teamet lovar att den officiella första utgåvan kommer att ge en uppsjö av fördelar. Ett skattefritt sparande, nästan total anonymitet, vilket skulle kunna leda till att värdet på Bitcoin genom att underbygga dess ”funktionsuppsättning, en enda produkt utan avgifter, öppen källkodsinfrastruktur, ingen försäljning av användardata, transaktionsavgifter i förväg, synliga blockchain-transaktioner och transparent teambudget, bland annat poäng, gör Dark Wallet till ett till synes värdefullt projekt att finansiera.

Bitcoin har lanserat internet i ett nytt vildväst. De svarta marknaderna som har dykt upp online, nämligen Silk Road, har skapat ett nytt underavsnitt av den globala ekonomin. Tidigare obeställbara, olagliga eller tabubelagda objekt och tjänster är nu tillgängliga nästan omedelbart. Media känner till Bitocin för att underlätta förökning av skadliga ämnen och olagligt material; Potentialen sträcker sig dock långt utöver det.

Många regeringar har tagit sig friheten att invadera integritet och trakassera motståndare, även i många första världsländer, i säkerhetens namn. Detta intrång i privatlivet har, trots att det är nästan allmänt föraktat, varit svårt att motstå. Särskilt valuta och betalningar har sett en lång historia av begränsningar. Genom användningen av Bitcoin och tillkomsten av Dark Wallet uppnås en ny typ av onlinefrihet.

Dark Wallet syftar till att avveckla statlig reglering av medel som är baserade på att associera vissa bitcoins till individer. Komplexa krypteringsmekanismer och CoinJoin försöker göra medel nästan spårbara. Dark Wallet kan antända de svarta marknaderna och orsaka en mycket större, säkrare och oundvikligen allestädes närvarande användning av tjänster som liknar Silk Road. Sann anonymitet öppnar ett helt nytt utbud av handelsmöjligheter.

Dark Wallets potentiella inverkan på Bitcoins pris

Bitcoin-pris har potential att skjuta i höjden på grund av Dark Wallet. Genom en ökad komfortnivå kan individer som lockas till annars ouppnåeliga varor, tjänster eller till och med idéer, nu komma åt dem säkert. Dark Wallet, genom att underlätta helt hemliga transaktioner, skulle sannolikt föra nya användare till darknet-marknader, och därmed skulle mer Bitcoin behöva köpas för att driva denna nya prospektering, vilket skulle höja priset. Mer uppmärksamhet kan utöka användningen av Dark Wallet och skapa en cykel som ständigt kan höja Bitcoin-priset och användningen.

En internationell marknad, utan någon specifik reglering, skulle kunna skapas. En extra-laglig mikrokosmos kan finnas i alla internetanslutna datorer i världen. Alla landsgränser, skatter och lagar, kunde överskridas. Godtyckliga rättssystem skulle ha en teater att växa upp och öppna dörren för experiment med en mängd ekonomiska och juridiska strukturer. Människor med likasinnade övertygelser, som inte kunde etablera dem på den nationella scenen, kunde samlas online och genomföra de juridiska system de önskade. Individer kunde inte tvinga varandra att följa några lagar och skapa en helt fri marknadsplats. Detta har potential att vara den mest demokratiska sfär som någonsin upprättats.

Du kan donera till teamet på den här adressen: 31oSGBBNrpCiENH3XMZpiP6GTC4tad4bMy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me