Växande ineffektivitet av Bitcoin Foundation

Författarens åsikter representerar inte Coin Briefs åsikter.

De Bitcoin Foundation anses av många vara huvudrepresentanten för Bitcoin. Stiftelsen har till uppgift att främja den globala acceptansen av Bitcoin, som inkluderar att hjälpa stora företag att acceptera det som betalning, lobbying för regeringar att ta en gynnsam hållning gentemot digital valuta och utveckla Bitcoin-protokollet för att göra det till det bästa monetära systemet det kan.

Det verkar dock som om Bitcoin Foundation inte har tjänat sitt syfte så sent. I sina tidiga dagar var stiftelsen ett nav för aktivitet, spänning och optimism när det gäller utvecklingen av Bitcoin och spridningen av dess acceptans. All denna positivitet förändrades dock när stiftelsen började överväga möjligheten att skicka lobbyister till de olika världsregeringarna för att få pro-Bitcoin-lagstiftning passerad genom lagliga kanaler. Sedan dess har stiftelsen blivit omslagen av hemlighet och byråkrati; det har blivit mer av ett politiskt stadium än en Bitcoin-grupp.

Av Jessie Owen [CC BY-NC-SA 2.0], via FlickrAv Jessie Owen [CC BY-NC-SA 2.0], via Flickr

Stiftelsens ansträngningar för att faktiskt förbättra Bitcoin-infrastrukturen snarare än att vädja om regeringens acceptans av Bitcoin (som uppenbarligen inte har varit framgångsrik hittills) har blivit så stillastående att de enligt Mike Hearn har ”Stannar.” och har blivit “radikalt underfinansierade.” Hearn sa också att alla utom en av de tre utvecklarna som arbetar för Bitcoin Foundation har slutat arbeta med Bitcoins kod på grund av politiska skäl. Varje gång en av dem föreslår en ändring av protokollet får de motslag från vissa delar av samhället. Även om denna aning inte riktigt kan bekräftas, misstänker jag att det är stiftelsen som har gjort Wladimir J. van der Laan och Cory Robertson ovilliga att arbeta med Bitcoins kärnkod. På grund av den offentliga motreaktionen angående föreslagna ändringar av Bitcoin, vill stiftelsen sannolikt avstå från att göra större ändringar i protokollet så att de kan upprätthålla sin offentliga image. Men om de verkligen är så oroliga för sitt rykte, varför skulle de anställa Brock Pierce, någon med ett otroligt tvivelaktigt förflutet? Pierce har inte bara en skuggig historia, men han bryr sig uppenbarligen inte ens om sitt jobb som a Bitcoin Foundation-styrelse medlem.

Så om det är sant att Bitcoin Foundation är så bekymrad över politik och offentliga bilder att de har valt att avstå från att göra ändringar i Bitcoin-protokollet (och det spelar ingen roll om det är sant eller inte, för det är ett faktum att Bitcoin-utvecklingen har blivit stillastående), och de har hittills inte lyckats få regeringar på vår sida, vad är poängen med Bitcoin Foundation? Varför finns det till och med, och vad bidrar det till Bitcoin-communityn? Jag tror att den växande ineffektiviteten hos Bitcoin Foundation har mycket att göra med dess skiftade fokus från Core-utveckling till politisk handling. Enkelt uttryckt, om du umgås med regeringar kommer du att börja agera som en regering.

Bitcoin Foundation behöver bara gå bort

Vid denna tidpunkt är Bitcoin Foundation ganska värdelös som ett sätt att sprida medvetenhet och acceptans av Bitcoin. Senast har Bitcoin Foundation verkligen inte gjort något för att åstadkomma någon vidare utveckling i protokollet eller något annat som kan vara positivt för Bitcoin-samhället. Coinbase och BitPay har gjort mycket mer under de senaste månaderna när det gäller att få stora företag att acceptera Bitcoin som betalningsmedel som stiftelsen har. Plus, ett av de största problemen som hittills har ställts inför Bitcoin, Bitcoin-gruvcentralisering, har gått nästan obemärkt av stiftelsen. Allt de gjorde som svar på att Ghash.io uppnådde 51% hashkraft var att publicera detta svagt blogginlägg av Gavin Andresen. Den fria marknadens egenintresserade åtgärder har gjort exponentiellt mer än Bitcoin Foundation för att lösa Bitcoin-gruvcentraliseringen problem. Individer i Bitcoin-samhället samlades – oberoende av stiftelsen – och övertygade gruvarbetare att rikta sina riggar till andra Bitcoin-gruvpooler, särskilt P2Pool, en decentraliserad Bitcoin-gruvpool som inte skulle vara sårbar för en 51% -attack om den skulle vinna 51 % hashkraft. Det enda sättet att komma med en riktigt permanent lösning på Bitcoin-gruvcentralisering är dock att ändra Bitcoins kärnprotokoll så att gruvcentralisering är omöjlig. Men Bitcoin Foundation, organisationen som har tagit ansvar för Bitcoin-utvecklingen, arbetar inte längre med kärnprotokollet!

Bitcoin-stiftelsens politik och byråkrati gör ingenting annat än att avleda uppmärksamheten från de verkliga frågorna som samhället behöver åtgärda om vi någonsin ska se Bitcoin förverkliga sin fulla potential. Stiftelsens regeringsliknande aktiviteter har helt enkelt gått för långt. Hittills faktiskt har Andreas Antonopoulos helt avbröt alla band med stiftelsen:

tweet2

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Gemenskapen behöver inte politik, hemlighet och påstådda pedofiler för att förbättra Satoshi Nakamotos ursprungliga skapelse och sprida den över hela världen. Vi behöver bara tillräcklig finansiering för Bitcoin Core-utvecklare, som Mike Hearn Fyr hoppas kunna ge. När vi i tillräcklig utsträckning kan förbättra Bitcoin-protokollet, så att det är det bästa det kan vara, tar den fria marknaden helt enkelt sin kurs, och Bitcoin kommer att väljas av medborgarna i världen som det mest önskade monetära systemet.

Bitcoin ska vara en flykt från regeringens slöhet och pessimism. Låt oss inte låta Bitcoin Foundation göra det till mer av samma sak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me