Vem reglerar Bitcoin? Gemenskapen, naturligtvis!

Under åren har Bitcoin funnits har det funnits en massa stölder och bedrägerier kopplade till valutan. i alla fall, människor glömmer ofta hur mycket detta händer med kontant- och kreditkortservice.

Olaglig verksamhet och brott är en mycket större fråga för fiat-spelet. När dessa förluster inträffar, skriker många efter regler från regeringar och finansiella tjänstemän för att lugna kryptovalutans ”vilda vilda väst”. Vad dessa människor saknar är det faktum att samhället självreglerar vår ekonomi.

bitcoinsäkerhetEtt av de största exemplen är förlusten av BTC från den ökända Mt. Gox utbyte. Många ser på denna händelse som en av de mest katastrofala tiderna i förekomsten av kryptovaluta.

Efter det hände, en bra svärm av människor chimade in för de styrande myndigheterna att gå in och stoppa galenskapen. Ändå liknar detta att begära en betald skyddstjänst ungefär som mafiaen på dagen. Vad folk inte inser är det samhället hade hanterat ärendet noggrant och så gott de kunde.

[tweet_box design = ”box_02 ″] Bitcoin kommer att trivas på egen hand. Som John Lennon en gång sa, måste vi ”Låt det vara.” [/ Tweet_box]

Nästan drygt ett år före börsens undergång utfärdades flera varningar av samhället om att Mt. Gox var ett insolvent utbyte. På grund av sin egen privata transaktionsdatabas utanför kedjan var detta inte särskilt uppenbart för majoriteten, men de varnade fortfarande. Gemenskapen hade också medlemmar så starka att de fick tillbaka pengarna att de flög ut till Japan för att träffa VD Mark Karpeles på Mt. Gox’s tröskel. Ändå lyssnade inte människor, och det tog mer tid att ta reda på hur dåligt det här fallet egentligen var.

“Låt oss komma ihåg vem som gav varningarna och vem anklagade Mark Karpeles för att gå insolvent före konkursen: Bitcoin-gemenskapen.”

Regeringsmyndigheterna gick in efter det som de vanligtvis gör och tillät Mark Karpeles att gå i konkurs och förbli fri. Han arresterades aldrig, och det var inte förrän han fångades för att flytta 1 miljon dollar att han fängslades. Det klassiska fallet att styre plockar upp spilld mjölk och inte reglerar alls. Låt oss komma ihåg vem som gav varningarna och vem anklagade Mark Karpeles för att gå insolvent före konkursen: Bitcoin-gemenskapen.

bitcoinEfter dessa händelser med Mt. Gox, andra stölder och bedrägerier har verkat kopplade till uppenbar gemenskapsreglering. Även företag själva visar tecknet på självreglering: till exempel betalar Blockchain.info och BitStamp kunderna tillbaka efter deras hack..

De viks inte eller böjer sig ur spelet, de gjorde det bästa och skapade ett starkare förtroende inom samhället. Efter dessa förluster började företagen tillhandahålla ännu bättre metoder för affärspraxis till sin konsumentbas. Bitcoin-plånboken och utbytescirkeln var en av de första att erbjuda försäkrade insättningar. Börsen Coinbase följde strax efter det med insättningsförsäkring, samt ett alternativ för kunder som ville förvärva privata nycklar.

Mitt i allt detta fanns det fortfarande hack och förluster som Mintpal-börsen, men de verkade vara betydligt mindre. Hackarna som Mintpals var mindre eftersom folk varnades betydligt i förväg. Veckor före kollapsen av altcoin-utbytet varnade communitymedlemmar många användare av dess kommande bortgång, så mycket att du kunde se volymen sjunka avsevärt.

bitcoinvaultGenom dessa hackar har människor lärt sig en hel del om självsäkerhet, vilket i slutändan leder till självreglering och ökad utbildning om korrekta säkerhetsmetoder som att rekommendera människor att hålla sina privata nycklar.

Det gamla ordspråket säger “Om du inte äger dina privata nycklar, äger du inte Bitcoin” och det är mycket sant. Dessa lärdomar föddes av misstag som har lärt människor att använda multi-sig-plånböcker, längre lösenord och tvåfaktorsautentisering.

På grund av påtryckningar från själva samhället har företag också anpassat sig efter detta tänkande genom att erbjuda nycklar till sina kunder, skapa deterministiska adresser och lägga till saker som multi-sig och Googles Authy till sina tjänster. Branschen fick ett stort tryck från kryptovaluta-communityn, som har varit självreglerande från början precis som själva protokollet.

Många bra saker kommer att fortsätta att stiga vad gäller självreglering i kryptomiljön. Innovationer som starka hårdvaruplånböcker och nya säkerhetsåtgärder läggs till bordet av dess användare och företag som arbetar med Bitcoin.

Det verkar inte finnas något behov av en utpressning av intäkter som samlas in för att skydda branschen från bedrägerier. Det som behövs är den fortsatta naturliga utvecklingen av Bitcoin-protokollet och förbättringen av samhällets självreglerande funktioner. Utan att bli kvävd av licensförfarandet och ge privat information till tredje part, valutan kommer att trivas på egen hand. Det finns inget behov av en regleringskommitté som reglerar Bitcoin, eftersom detta osannolikt kommer att hända på grund av dess inneboende decentraliserade natur. Som John Lennon en gång sa, måste vi ”Låt det vara.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me