Vem stöder Bitcoin Cash (hela listan)

På tisdagen den 1 augusti klockan 04.00 (UTC) kommer det som många beskriver som ett altcoin att gaffla sig från huvud Bitcoin-nätverket. Den 1 augusti är också schemalagd aktivering av BIP 148, även känd som UASF (User Activated Soft Fork).

Det nya, gafflande myntet, Bitcoin Cash, kommer att lanseras som en så kallad User Activated Hard Fork (UAHF) – i verkligheten; en Miner Activated Hard Fork. Alla Bitcoin (BTC) -innehavare kommer att få ett belopp i Bitcoin kontant motsvarande deras Bitcoin-innehav.

Obs: Om du befinner dig förvirrad av allt detta “gaffelprat”, kolla in den här artikeln om ämnet eller Andreas Antonopolous utmärkta “Forkology” -presentation).

En kort guide till Bitcoin Cash

Stora kinesiska ASIC-tillverkare och gruvpooloperatör, Bitmain, planerad och kodade ett svar på möjligheten av en UASF-inducerad gaffel. Denna kod, ursprungligen benämnd Bitcoin ABC och nu känd som Bitcoin Cash (tickersymbol BCC eller BCH), kommer att gaffla till en version av Bitcoin utan SegWit men med en 8x större blockstorlek.

För närvarande är Bitcoin Cash beräknad att ha stöd på bara 0,26% av den totala Bitcoin-hashratan och dess pris på ViaBTC-terminsmarknaden är cirka 12% av Bitcoins. Hur dessa siffror kommer att utvecklas efter att gaffeln inträffar är en mycket spekulativ fråga.

ViaBTC BCH

Dagligt diagram över Bitcoin Cash-terminspris på ViaBTC; för närvarande den enda tillgängliga marknaden. Den nuvarande växelkursen på CNY till USD är 0,14.

Konsensus verkar vara att Bitcoin Cash inte kommer att få meningsfull dragkraft. Utan massivt ekonomiskt stöd kommer BCH sannolikt att handla i ett 3 (eller till och med 2) siffrigt intervall strax efter lanseringen, eftersom Bitcoin-innehavare kommer att sälja det i massor för Bitcoin eller fiat.

Hur utbyten kommer att hantera Bitcoin Cash Fork

Om dina bitcoins hålls säkert i din personliga Bitcoin-plånbok kommer ditt BTC-saldo att krediteras och matchas i BCH-kedjan. Att dela mynten blir sedan ditt ansvar om du vill handla den ena eller den andra sidan.

Se till att du gör din forskning noggrant innan du försöker dela dina mynt. det är en ganska komplex och teknisk process. Efter gaffeln övervakar du Bitcoin Cash-priset, så bedöm den potentiella vinsten mot den möjliga risken plus den tid och ansträngning som krävs.

Varning: Akta dig för tjänster som erbjuder att dela dina mynt åt dig! Om det inte verifieras som en del av ett pålitligt börs, plånbok eller liknande Bitcoin-företag kan sådana erbjudanden mycket väl vara mynt-stjäla bedrägerier!

Om dina bitcoins lagras på en börs (vilket inte rekommenderas av säkerhetsskäl) kommer den berörda depåmannen att avgöra ödet för din BCH. I flera fall får du ingen BCH.

I följande tabell anges de angivna positionerna för Bitcoin-börser och plånböcker angående denna fråga:

Hur plånböcker hanterar Bitcoin Cash Fork

Förutsatt att dina bitcoins hålls säkert i en personlig plånbok kan du inte förlora dina cashcoins. Det finns dock en liten möjlighet att skadliga gruvarbetare kan stjäla dina cashcoins när du gör bitcoin-transaktioner. För att undvika denna risk kanske du vill dela upp mynt i specifika Bitcoin- och Bitcoin Cash-plånböcker.

Vissa plånböcker kommer eller har släppt specifika uppdateringar, tjänster och handledning för att dela dina mynt. Om din plånbok inte stöder en sådan funktion kan du överväga att tillfälligt eller permanent flytta dina mynt till en plånbok. Var som alltid stor försiktighet när du flyttar betydande värden.

Eftersom Bitcoin Cash-plånböcker kräver åtkomst till din Bitcoin-plånboks privata nyckel och lösenord för att göra anspråk på cashcoins, bör du vara ytterst försiktig när du laddar ner någon Cash-plånbok. Det skulle vara mycket säkrare att flytta dina bitcoins till en ny plånbok med en ny privkey och lösenord efter att gaffeln inträffat. Först när dina bitcoins är i en ny plånbok ska du ange din privkey / lösenord i valfri Bitcoin Cash-plånbok. Detta undviker risken för läckage av privkey / lösenord via potentiell skadlig kod.

Bitcoin Core (aka Bitcoin QT)

Varning: att installera kontanter på samma maskin som Core är farligt. Med standardinstallationsalternativ kommer Cash att skriva över och skada Bitcoin Core-data – vilket eventuellt torkar ditt verkliga bitcoin-saldo! Lär dig mer om Bitcoin-datakatalog och säkerhetskopiera det – speciellt i din wallet.dat-fil! – innan du installerar Cash.

Bitcoin Core stöder inte Bitcoin Cash på något sätt.

Electrum

Medan den senaste versionen av Electrum, 2.9, kan skilja mellan konkurrerande kedjor, Electrum stöder inte officiellt Bitcoin Cash. De anser faktiskt att “Electrum Cash” -gaffeln i sin programvara är ett varumärkesintrång.

Exodus

Den kombinerade plånbok- och växlingstjänsten Exodus stöder inte Bitcoin Cash, varken genom att dela eller tillhandahålla en marknad.

Trezor

Den populära Trezor-hårdvaruplånboken stöder Bitcoin Cash. Trezors webbgränssnitt innehåller ett verktyg för att dela dina mynt säkert. Rådfråga Trezors officiella uttalande för ytterligare information

Huvudbok

Den populära Ledger-hårdvaruplånboken stöder också Bitcoin Cash. Deras Chrome-plånboksgränssnitt kommer också att ha ett delat verktyg och en väljare för båda kedjorna. Konsultera deras officiellt uttalande för detaljer.

Jaxx

Eftersom Jaxx-användare alltid kontrollerar sina privata nycklar kommer motsvarande Bitcoin Cash (BCH) att vara säkert i din Jaxx-plånbok. Du måste dock veta att du inte kommer att kunna komma åt / skicka / ta emot dina Bitcoin Cash (BCH) tills integrationen äger rum.

Blockchain.info

Om du har en Blockchain-plånbok är det viktigt att du behåller din plånbok och motsvarande återställningsfras och inte tar bort dem, även om du tömmer BTC-saldot. Även om du funderar på att ta ut medel från börser som inte stöder BCC är det säkert att ta ut till din Blockchain-plånbok.

I händelse av två separata blockkedjor efter 1 augusti 2017 kommer Blockchain.info att stödja den längsta kedjan. Från och med idag, Blockahin.info har inga omedelbara planer för att helt stödja Bitcoin Cash-gaffeln inom vår huvudprodukt. Men om BCC utvecklas till en verklig kedja och marknad kommer du att kunna använda din återhämtningsfras för att exportera dina medel och använda dem i den kedjan, oavsett om Blockchain väljer att stödja det..

Keepkey

KeepKey planerar att stödja alla gafflar av bitcoin som unika valutor och låter dig byta mellan dem med ShapeShift.

Copay

Copay har inga omedelbara planer för att stödja BCC. Eftersom dessa appar är äkta bitcoinplånböcker har användarna de privata nycklarna och har full, exklusiv tillgång till sina medel. Medan användare inte kommer att kunna observera ett BCC-saldo eller skapa BCC-transaktioner just nu är det möjligt att komma åt BCC vid ett senare tillfälle med ytterligare programvara.

BTC.com

Om gaffeln lyckas kommer du automatiskt ha motsvarande mängd BCC som mängden BTC lagrad i din BTC.com-plånbok.

Vid tveksamhet besök BitcoinCash.org för att se om din börs eller plånbok stöds.

Har du ytterligare information att dela? Lämna gärna det i kommentarsektionen nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me