Vodič za početnike za rudarstvo Monero

Vodič za početnike za rudarstvo Monero

Slično rudarstvu Zcash i Ethereum, i Monero rudarstvo (aka XMR rudarstvo) je vrlo jednostavno. Još bolje – Monero još uvijek možete kopati s CPU-om, tako da vaš Mac ili PC zapravo mogu zaraditi i kovanice. Ovaj će post opisati kako odmah započeti s Monero rudarstvom.

Sažetak rudarstva Monero

Evo kratkog vodiča za kopanje Monera s vašim GPU-om ili CPU-om:

Korak 1 – Priključite GPU

Korak 2 – dotjerajte svoje računalo kako biste maksimizirali rezultate rudarstva

Korak 3 – Pridružite se Minergateu

Korak 4 – Počnite s rudarstvom!

Znam da zvuči krajnje jednostavno, ali to je zapravo sve. Ako želite detaljnije objašnjenje o svakom koraku, nastavite čitati, evo što ću pokriti:

Ne volite čitati? Pogledajte video verziju ovog vodiča:

2. Zašto Mine Monero?

Evo nekoliko dobrih razloga za iskopavanje Monera:

Prvo, rudarstvo može biti izvrstan način za subvencioniranje kupnje novog, vrhunskog GPU-a (ili dva, ili tri …).

Drugo, Monero se lako trguje za bitcoin (BTC). To je jeftin način da polako izgradite drži u Bitcoin-u.

Uz to, BTC se lako može prodati u gotovini, tako da rudarstvo XMR može biti dobar način da neizravno napunite svoj bankovni račun ili zaradite novac. XMR se također može trgovati izravno za fiat na nekim većim burzama.

I posljednje, ali definitivno ne najmanje važno, Rudarstvo XMR, koje se temelji na algoritmu CryptoNote, troši manje električne energije nego i Ethash Dagger Hashimoto kovanice (Ethereum, Ethereum Classic, UBQ) i Equihash kovanice (Zcash, Zencash, Hush).

To može dovesti do nižih temperatura kada je zagađenje zabrinjavajuće (da, i ja sam jednom smjestio previše kartica u zatvoreni prostor!), A trebalo bi pridonijeti i duljem životnom ciklusu GPU kartice.

Općenito, rudarstvo vam može omogućiti da iskoristite aprecijaciju cijene u budućnosti – ali s manje rizika od puke kupnje. Dopustite mi da objasnim:

Rudarstvo kripto i njegovo držanje slično je staroj uzrečici da se kupuje nisko i prodaje visoko – osim što većina kupaca ne razumije tehničku analizu i to čini u pogrešno vrijeme. Što znači da kupuju visoko (tijekom paraboličnog povećanja cijena), a prodaju nisko (tijekom normalnih korekcija cijena u kontinuiranim trendovima rasta).

Međutim, kupnja opreme i iskopavanje kripto valute pomoću nje omogućuje vam da u samom alatu imate imovinu koja donosi prihod, s vrijednostima preprodaje nakon prodaje koje se vrlo dobro drže, pa čak i cijenite.

GPU-ovi kupljeni za rudarstvo 2015. i 2016. godine često su se prodavali s dobiti 2017. godine zbog velike potražnje na tržištu u to vrijeme.

Dakle, dopuštajući vašoj opremi da zaradi novac i prodajom te opreme kada je vaš cilj postignut, potencijalno vam omogućuje da vratite novac na samoj opremi i stavite kripto generiranu kao profit u džep.

Prezauzeti da biste sami trgovali? Otkrijte trgovinu kopijama na eToro-u

3. Izračun profitabilnosti rudarstva Monero

Prije nego što uđemo u detalje rudarstva Monero, moramo izvršiti neke ekonomske proračune.

Prvo, krenite prema whattomine.com, koji pruža ažurne podatke o trenutnoj cijeni, vremenu bloka i brzini raspršivanja mreže (mjereno u kilohašima u sekundi – ili KH / s – što označava tisuće izračuna u sekundi).

Započnite popunjavanjem podataka o svojim karticama u gornjem retku i kliknite broj GPU modela (npr. Crveni kvadrat na slici ispod).

Zatim kliknite CryptoNight (označeno plavom bojom) tako da će izračunati prema pravom algoritmu.

Na kraju, kliknite “izračunaj” i vidjet ćete sljedeće informacije o raspršivanju i profitabilnosti:

Monero rudarstvo

Te će se brojke mijenjati ovisno o tome kada pokrenete ovu analizu, ali za potrebe ovog primjera, neto bismo zaračunali otprilike 1 USD dnevno po GPU-u, ovisno o modelu i konfiguraciji.

4. Odabir hardvera

Eksperimentiranje s različitim odabirima GPU-a u kalkulatoru otkrit će karticu s najboljom kombinacijom cijene do performanse i potrošnje energije (izražene u MH / s po valutnoj jedinici).

Imajte na umu da AMD kartice nadmašuju Nvidia kartice za potrebe rudarenja Ethereuma na Ethash algoritmu i algoritmu CryptoNight (koristi se za rudarstvo Monero).

Uredna stvar u vezi s CryptoNightom je da ga i dalje možete rudariti s CPU-ima. Pristojni i5 ili i7 CPU i dalje vam može donijeti mali profit i ući u igru ​​kriptokopavanja! Predlažem da ovdje potražite cjelovitu usporedbu najboljih Monero rudarskih HW-a.


5. Rudarstvo Monero na računalu

Velika prednost platforme koju ću vam pokazati, minergate, je ta što je možete koristiti na sustavu Windows ili Mac, a možete je koristiti s CPU-om, GPU-om ili oboje (dual-mining), tako da ima vrlo nisku prepreka za ulazak široke publike.

Ako imate AMD kartice, tada je rudarstvo Ethereuma obično najprofitabilnija opcija. Međutim, diverzifikacija vaših rudarskih resursa može biti vrlo unosna strategija dok čekate da cijena tog novčića skoči da isprazni dio vaše rudarske zarade. Monero je snažna kovanica koja je usredotočena na privatnost i ima mnogo sljedbenika.

U svrhu ovog vodiča, napravit ću detaljno uputstvo za postavljanje Minergatea i Claymore rudara.

Prolazak će biti na stroju sa sustavom Windows 10, ali imajte na umu da možete rudariti i na Windowsima 7 ili 8, kao i na Linuxu i Macu. Cijeli postupak preuzimanja minera, konfiguriranja stvari i pokretanja trebao bi trajati manje od 20 minuta.

Bilješka: Ovo nije Claymore’s Ethereum Miner o kojem smo govorili na mom rudarskom mjestu Ethereum; za Monero rudarstvo koristit ću njegov CryptoNote rudar.

Korak 1 – Instalirajte upravljačke programe za video kartice

AMD-ovi grafički procesori: Krenite prema amd.com za preuzimanje GPU upravljačkih programa. Idite na amd.com i odaberite Podrška & Vozači. Unesite podatke o GPU-u i kliknite Prikaži rezultate.

AMD korak1

Možete kliknuti gumb Preuzmi za trenutni upravljački program ili odabrati Preuzimanje prethodnih upravljačkih programa & Softver s desne strane. To će vam omogućiti da odaberete starije verzije koje su poznate kao izvrsni pokretački programi za rudarstvo na temelju vaših kartica:

R9 i stariji: koristiti 15.12

Serija RX 4XX: upotrijebite 16.9.2 ili 16.10.3

Serija RX 5XX: jer su noviji, za sada bih preporučio da idete s trenutnim upravljačkim programom

preuzmi upravljačke programe za amdZa početak kliknite crveni gumb za preuzimanje.

Nvidia grafički procesori: Da biste dobili najnovije upravljačke programe za Nvidia GeForce, idite na https://www.geforce.com/drivers, unesite podatke o svojoj kartici, kliknite Start Search i preuzmite trenutnu verziju iz rezultata.

Nvidijini upravljački programi

Instalirajte svoje GPU upravljačke programe kao što biste to obično učinili i ponovno pokrenite sustav. Znat ćete da su vaši GPU prepoznati ispravno ako uđete u Upravitelj uređaja (pretražite u traci za pretraživanje sustava Windows) i ne vidite nikakve oznake upozorenja na svojim GPU-ima. Točno prikazano, trebalo bi izgledati otprilike ovako:

Upravljački program za Nvidia Windows

Savjet za rješavanje problema

Neki su rudari uspješno instalirali sve grafičke procesore odjednom, a zatim instalirali upravljačke programe.

Drugi radije instaliraju samo jednu karticu, instaliraju upravljačke programe, isključuju sustav, instaliraju ostatak GPU-ova i dopuštaju da ih svi prepoznaju u sustavu Windows (doživjet ćete zaostajanje sustava, treperenje ili kratke crne zaslone dok svaku karticu otkrije Windows).

Imao sam uspjeha u oba smjera, pa ako naiđete na problem s jednom metodom, izbrišite upravljačke programe i isprobajte drugu. Ako trebate ukloniti upravljačke programe, upotrijebite program DDU (Display Driver Uninstaller) iz Guru3d.com da biste sve čisto uklonili, a zatim počnite ispočetka.

Važno! Sljedeći dio ovog vodiča odnosi se na upotrebu MinerGate-a kao softvera za rudarstvo. Nakon što sam primio nekoliko žalbi na tvrtku, odlučio sam je osobno pregledati. Svakako pročitajte moj pregled MinerGate-a da biste dobili bolju ideju o negativnim stranama.

Ako ne želite koristiti MinerGate, možete prijeći izravno na 4. korak.

Korak 2 – Registrirajte besplatni račun na Minergate

Da biste lako minirali sa svojim CPU-om i GPU-ima, uključujući prijenosna računala, trebat će vam račun u Minergateu. Kliknite gumb Prijava na vrhu, a zatim postavite svoj račun s valjanom adresom e-pošte i sigurnom lozinkom.

3. korak – preuzmite softver Minergate

Sljedeći je korak preuzimanje softvera Minergate. Kliknite “Preuzimanja” na vrhu i trebao bi otkriti pravu verziju za vas (tj. Mac, Windows, Linux).

Pokrenite preuzetu datoteku da biste instalirali Minergate i samo kliknite kao i obično kroz bilo koji drugi postupak instalacije.

Nakon završetka instalacije pokrenite program, unesite e-poštu s kojom ste se registrirali i kliknite Start Mining.

Zatim kliknite Start Smart Mining – ova opcija će potražiti najisplativiji novac koji ćete iskopati i započeti s raspršivanjem! To je to – doslovno je tako lako doći do rudarstva s ovom platformom koja je jednostavna za upotrebu.

Proces u cijelosti pogledajte ovdje.

GPU rudarstvo

Gornja slika prikazuje CPU i GPU rudarstvo na prijenosnom računalu sa starim i7 2630 i integriranom grafikom. Sljedeća slika prikazuje rudarsku platformu s procesorom Celeron 1840 i četiri RX 470. Vaša izvedba s pametnim rudarstvom Minergate GUI prilično će se razlikovati ovisno o specifikacijama vaše opreme.

GPU rudarstvo2

Mogućnost miniranja pomoću ovakvog GUI-ja s gumbom za klik je nevjerojatna, jer omogućava gotovo svima da započnu s rudarstvom bez ikakvih problema, .bat datoteka ili konfiguracije. Samo kliknite gumb i bum – rudarite kripto …

Ali želimo je podići na sljedeću razinu. Čitajte dalje da biste vidjeli kako možete maksimizirati Monero rudarstvo i povećati performanse gotovo 2,5 puta na rudarskim bušotinama!

Korak 4 – Napredno – Maksimiziranje vaše Monero rudarske opreme

Rudarske platforme Nvidia

Na rudarskim instalacijama koje imaju Nvidijine kartice, morat ćete iskopati EWBF rudar, ali ako imate pristojan CPU (i5 ili i7), također možete iskopati sa svojim CPU-om koristeći Minergate.

Platforma Minergate nije u sukobu s rudarima EWBF ili Claymore, tako da možete dvostruko minirati pomoću Minergatea za pokretanje CPU-a, a drugi rudar za rudarenje Ethereuma, ZCash-a itd..

AMD rudarske platforme

Na rudarskim uređajima koji imaju AMD kartice, možete svoje Monero rudarstvo podići na sljedeću razinu pomoću Claymore rudara izrađenog za algoritam CryptoNight koji radi na AMD karticama.

Vratite se na stranicu za preuzimanje Minergate, pomaknite se skroz dolje i kliknite Alternativni rudari. Ako vas ne odvede na stranicu Claymore CryptoNote GPU Miner, kliknite tu opciju s lijeve strane.

Preuzmite XMR .bat datoteku pomoću ikone za preuzimanje skroz desno na XMR liniji.

Vratite se na stranicu Rudar i kliknite vezu bitcointalk na ovu nit (podsjetnik: preuzimajte samo rudare s njihovih izvornih bitcointalk niti).

Kliknite vezu MegaDownload, preuzmite rudar i izvucite ga na radnu površinu.

Premjestite .bat datoteku koju ste ranije preuzeli u mapu Claymore CryptoNote Miner na radnoj površini. Datoteka .bat mora biti u istoj mapi kao i rudarska aplikacija da bi se mogla pravilno pokretati.

Evo kompletnog postupka:

Korak 5 – podešavanje postavki sustava Windows

Neke postavke treba izmijeniti u sustavu Windows kako biste se pripremili za rudarenje. Prvo, ne želite da računalo ide u stanje mirovanja, jer će to prekinuti vaše rudarenje. Idite na Postavke napajanja i postavite ga na Nikad ne isključuj ili spavaj.

Morat ćete izmijeniti datoteku sistemske stranice i ručno je postaviti na 16.384 MB (16 GB).

Da biste umanjili smetnje u rudarstvu i postavkama, možda ćete također htjeti onemogućiti Windows Updates. Ako se osjećate sigurnije ostavljajući ih uključene, možete to učiniti; samo shvatite da postoje česta ažuriranja koja ponekad ponovno pokreću vaš sustav bez vašeg sudjelovanja, a to će zaustaviti vaše rudarenje.

Ako imate Windows Defender ili neki drugi antivirusni program, dodajte mu izuzeće tako da ne označava cijelu mapu Claymore rudar i da Windows ne pokušava identificirati program Miner kao virus ili pokušati onemogućiti ili izbrisati to.

6. korak – pokrenite Rudar

Nakon što dovršite dorade sustava Windows, pokrenite rudar dvostrukim klikom na .bat datoteku koju ste stvorili. Ako Windows iskoči poruku o odobrenju vatrozida, pružite potrebno odobrenje, a vi ste isključeni i trčite s Claymore CryptoNote rudarskim heširanjem za Monero!

U mom testnom primjeru, četiri RX 470 su ograničena brzinom od oko 1.000 h / s s Minergate GUI platformom jednim dodirom, ali pokretanje rudara Claymore na istoj platformi dovodi nas do preko 2.400 h / s! To je gotovo poboljšanje od 2,5x! Claymore je zvijer što se tiče AMD rudara, i to se pokazalo uvijek iznova.

Dobra je stvar što pokreće Claymore rudar na ovaj način još uvijek rudari na vašem Minergate računu, a vi možete pokrenuti Minergate GUI za rudarstvo na vašem CPU-u i istodobno pokretati Claymore GPU.

Korak 7 – Provjerite svoj napredak!

Kada ste prijavljeni u Minergate, idite na svoju nadzornu ploču kako biste nadzirali svoje aktivne radnike i vidjeli ukupni napredak u rudarstvu. Kliknite gumb Povuci da biste poslali Monero koji ste iskopali na drugi Monero novčanik ili burzu.

6. Često postavljana pitanja

Koliko vrijedi Monero?

1 XMR = 138 USD

Koji algoritam koristi Monero?

Monero koristi algoritam za raspršivanje poznat kao CryptoNight, što je algoritam koji pamti.

Što trebate za rudarstvo Monero?

Najbolji hardver za rudarstvo Monero je GPU, no može se minirati i s CPU-om.

Možete li Mine Monero koristiti s ASIC-om?

Ne, ne možete. Ne ulazeći previše u detalje, algoritam CryptoNight osmišljen je da se odupre razvoju ASIC-ova za Monero-mining. Monerovi programeri imali su svoje razloge za to, o njima možete pročitati ovdje.


7. Zaključak

To je sve za ovaj početnički vodič za rudarenje Monera na vašem računalu! Nadam se da vam je ovaj vodič bio koristan. Ako naiđete na bilo kakve probleme ili imate pitanja, komentirajte u nastavku i pokušat ćemo vam pomoći.

p.s. Ako ste zainteresirani da svoje kripto rudarstvo odavde podignete na sljedeću razinu, prijavite se na Akademija za kripto rudarstvo, gdje u sveobuhvatnom tečaju ulazim u ogromne dubine i detalje o svakom koraku ovog procesa.

Sretno rudarstvo!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me