Weekly Round Up: Andresens blockstorleksförslag, Nasdaqs blockchain-projekt och mer

Välkommen till 99Bitcoins senaste veckovisa runda med veckans viktigaste rubriker.

Barclays testar Bitcoin-teknik

Barclays bank

En av världens största banker kanske vill engagera sig i bitcoin-rymden. Barclays, den berömda brittiska multinationella, driver ett pilotprogram för att testa bitcoins.

För tillfället är prövningarna bara på “proof-of-concept” -stadiet, vilket innebär att företaget bara sticker sin tå i vattnet, så att säga, men det enkla faktumet att en stor multinationell utforskar bitcoin är goda nyheter.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Tidigare Nike exec är ny VD för Bitreserve

För sex månader sedan lämnade Anthony Watson, den unga hotshot-chefen för Nike, plötsligt sportklädjätten av personliga skäl. I april rapporterade Fortune var han landade: Bitreserve, en molntjänsttjänst som använder bitcoin. Och nu, inte riktigt tre månader in i sin tid där, har han en ny titel: VD.

Det var snabbt. Det är en snabb ökning som överensstämmer med Watsons virvelvindskarriär det senaste året.

Källa: Fortune.com

Ukraina för att skapa sin egen BitLicense och reglera Bitcoin

Ukraina bitlicens bitcoinI ett överraskande drag har den ukrainska regeringen meddelat att den kommer att släppa sin egen version av New Yorks BitLicense för att reglera Bitcoin i landet.

Tillbaka i november 2014 förbjöd Ukrainas nationalbank användningen av Bitcoin i landet som ett betalningsalternativ för att skydda sina medborgare och deras rättigheter. Men den nationella institutionens reaktion på regeringens tillkännagivande beskrevs som “överraskande positivt”.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Hur lär jag barnen om Bitcoin? Minecraft är svaret

bitcoin playmc minecraftDet finns ett nytt Bitcoin-spel i stan och det hjälper barn att förstå hur Bitcoin fungerar. PlayMC lanserade ny Bitconomy integrerad i sin Minecraft-server som gör att användarna kan tjäna BTC och lära sig mer om kryptovaluta.

PlayMC: s Bitconomy använder en enda valuta som heter Bits, vilket representerar en 100 000 000: e av en Bitcoin. Det kanske inte är mycket, men spelarna kan faktiskt spendera sina bitar i alla butiker i spelet för att köpa klasser, föremål eller ytterligare innehåll.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Hur Blockstream planerar att förbättra Bitcoins integritet

Bitcoin krediteras ofta för att vara ett alldeles för anonymt och privat transaktionssätt. Men om man ska tro på Blockstreams Greg Maxwell finns det fortfarande en improvisation.

Blockstream-grundaren och kärnutvecklaren påminde om ett antal sekretessfrågor med Bitcoin, mest relaterade till avslöjbara identiteter av Bitcoin-transaktorer. Han sa att om en åskådare lyckas avslöja identiteten hos inblandade transaktorer, kan han ytterligare räkna ut sin ekonomiska historia genom att helt enkelt titta på sina offentligt tillgängliga transaktionsregister.

Källa: NewsBTC.com

CryptoWall: Hackare som använder Bitcoin för att kräva lösen

Hacking av hackareWebbanvändare måste oroa sig för ännu ett säkerhetshot: ransomware. FBI uppskattar nu att förluster på grund av ransomware, en typ av skadlig kod, översteg 18 miljoner dollar under det senaste året.

Tyvärr har hackare använt Bitcoin och andra digitala valutor som sitt primära val för betalningar. Eftersom bitcoin-transaktioner döljer den mottagande partens identitet har den digitala valutan blivit ett toppval för hackare och andra personer som bedriver olaglig verksamhet.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Tidigare amerikansk agent för att erkänna skuld för Bitcoin-stöld i Silk Road-sonden

En före detta federal agent har gått med på att erkänna sig skyldig till att ha stulit Bitcoins under regeringens utredning av Silk Road och i hemlighet begärt betalning från operatören av den online-svarta marknaden för information om sin sond.

Carl Force, en före detta agent för USA: s läkemedelsmyndighet, har gått med på att erkänna sig skyldig den 1 juli till anklagelser om utpressning, penningtvätt och hinder för rättsväsendet, enligt papper som inlämnades på måndagen i federal domstol i San Francisco.

Källa: Reuters.com

Företag kan snart ge bitcoin bort genom Tango

bitstämpel bitcoin-kortVill du plocka upp några Bitcoins utan att behöva betala för dem? Låter för bra för att vara sant, eller kanske en bluff, men ett nytt partnerskap mellan Tango och Snapcard kan leda till att bitcoins ges bort som en del av belöningsprogrammen.

Att få några begåvade Bitcoins slår verkligen att behöva bryta mynt eller behöva köpa dem genom ett utbyte.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Jon Matonis: Bitcoin behöver sin egen version av LIBOR

CoinTelegraph pratade med Jon Matonis om att öka 21 miljoner Bitcoin-taket, vikten av fungibilitet och integritet för Bitcoins framgång och införa en referensränta som liknar LIBOR för Bitcoin-ekosystemet.

Jon Matonis har varit en flyttare i hela Bitcoin-rymden och därefter, särskilt sedan 2013. Han har arbetat som grundare av styrelsen för The Bitcoin Foundation och är för närvarande ledamot av CoinDesk..

Källa: CoinTelegraph.com

Över 20 000 japanska handlare kan nu acceptera Bitcoin

japanska bitcoinhandlareMer än 20 000 handlare baserade i Japan kan nu acceptera Bitcoin som betalningsalternativ för sina produkter och tjänster tack vare ett nytt partnerskap.

Bitcoin-utbytet Quoine och det japanska betalningsnätverket Econtext samarbetade för att hjälpa tusentals lokala återförsäljare att acceptera kryptovaluta.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Bitcoin ängelnätverket BitAngels firar 2-årsjubileum

BitAngels, som anses vara det största Bitcoin angels-nätverket, firade sitt andra jubileum den här veckan. Gruppen grundades i ett improviserat möte under Bitcoin Foundation’s Bitcoin 2013 Conference, med grundare Michael Terpin, David Johnston och Sam Yilmaz.

Inbjudan skickades via en Reddit-inbjudan och minst 35 Bitcoin-entusiaster deltog, senare växte de till cirka 60 medlemmar efter en vecka. Idag utgör över 500 investerare BitAngels decentraliserade globala nätverk.

Källa: NewsBTC.com

Andresen kastar ytterligare ett förslag för att öka gränsen för blockstorlek

Gavin_Andresen_BitcoinXTUnder de senaste månaderna har Bitcoin-community hanterat Gavin Andresen och hans förslag om att öka blockstorleksgränsen i Bitcoin-nätverket. Och Bitcoin Core-utvecklaren är på gång igen med ett nytt förslag.

I sin senaste tonhöjd har han föreslagit en hård gaffelplåster för Bitcoin XT. Men hittills är samhället fortfarande skeptiskt över hans planer på att öka gränsen för blockstorleken.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Greg Maxwell kritiserar altcoins för att distrahera utvecklingen av Bitcoin

Bitcoin Core Developer och Blockstream-grundaren Gregory Maxwell förklarade hur altcoins distraherar resurser som kunde ha använts för att förbättra Bitcoin.

Den berömda teknologen, som deltog i lanseringen av sitt husdjursprojekt, Sidechain Elements, kritiserade altcoins som förvirrade Bitcoin-sektorn genom att skapa en oväsentlig konkurrens. “Jag tror att 2.0-utrymmet, uppriktigt sagt, har skruvat upp 1.0-utrymmet genom att distrahera talang, avleda pengar, fördela infrastruktur,” förklarade han. “Och mest av allt [det har förvirrat] vårt budskap till allmänheten (angående Bitcoins förmåga att lagra värde, som de unika internetpengarna).”

Källa: NewsBTC.com

Goldman Sachs säger att årtusenden inte kommer att använda Bitcoin. Har de rätt?

Goldman SachsGoldman Sachs har gjort en ganska djärv förutsägelse och hävdar att årtusenden inte kommer att använda Bitcoin. Företaget släppte en undersökning som visar att drygt hälften av årtusenden säger att de aldrig kommer att använda Bitcoin, med undersökningen som noterar en något överraskande apati mot ekonomisk integritet..

Med tanke på att integritet är en av Bitcoins största försäljningsställen, kan brist på oro för integritet verkligen stava problem för Bitcoin-förespråkare. Vi svettar det emellertid inte, för Bitcoin är fortfarande en relativt ny valuta och mainstream-antagande börjar nu bli verklighet.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Blockchain Capital tillkännager första stängning på 7 miljoner dollar

Blockchain Capital tillkännagav idag den första stängningen av sin andra riskkapitalfond och ommärkning från Crypto Currency Partners, enligt Managing Partner Brad Stephens. Företagets andra fond har samlat in 7 miljoner dollar i en första avslutning och kommer att fortsätta investera i blockchain-aktiverade teknikföretag under de närmaste 12 till 24 månaderna.

Blockchain Capitals ursprungliga fond med 29 portföljbolag var den första riskkapitalfonden som ägnas åt att investera i sektorn. Fonden var också banbrytande mot att ta emot kapitalanrop i Bitcoin och finansiera portföljföretag i Bitcoin.

Källa: MaxKeiser.com

Storbritanniens hemmakontor strävar efter att skapa kryptovaluta i Avenger-stil

bitcoin uk brott ny kryptovalutaDet digitala pengaruniverset kan snart välkomna en ny typ av kryptovaluta: ett brottbekämpande, Avenger-stil altcoin.

Idén föddes i Storbritannien, där landets inrikesministerium nyligen rådde de brittiska nationernas härskare att utveckla ett nytt digitalt mynt som bekämpar anonymitet och ökar spårbarheten av transaktioner.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Blockchain-start samlar in 2 miljoner dollar för immateriella rättigheter

En start som använder Bitcoin blockchain för att etablera digitalt ägande av konst och andra kreativa verk har samlat in 2 miljoner dollar i såddfinansiering.

Ascribe fick stöd från Earlybird Venture Capital, Digital Currency Group, Freelands Ventures och en grupp ängelinvesterare, enligt en rapport från TechCrunch.

Källa: Coindesk.com

Nasdaq planerar att introducera blockchain på den privata marknaden

NASDQ_BLOCKCHAINFörvaltningen av privata företags aktier har länge varit ett kostsamt, arbetskrävande förfarande som involverade mycket pappersarbete samt kalkylblad, advokater och andra gånger, arkivering av bankvalv och skåp.

Trots alla dessa ansträngningar var många saker som var representerade på tidningarna vanligtvis föråldrade. Detta beror på att anställda sägs upp eller på grund av att de köper aktierna som motiverar deras optioner.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Bitcoin-priset går starkt på grekiskt trots

Bitcoin-priset har reagerat på uppåten från $ 240-nivån som den har försökt hela veckan. Våra utsikter var för nedgång när denna nivå hade brutits, men i dag, efter ett överraskande tillkännagivande från Grekland att det kommer att försöka lämna Europeiska unionen trotsigt och medvetet försumma sina skulder, började Bitcoin att avancera.

Källa: CryptoCoinsNews.com

Har du förresten sett vår nya The Definitive Beginner’s Guide to Buy Bitcoins?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me