Weekly Round Up: BNP Paribas “rädd” för Bitcoin, Visa lyfter fram BTC-potential och mer

Välkommen till 99Bitcoins senaste veckovisa runda med de viktigaste nyheterna under den senaste veckan.

Contents

Bitcoin-utbyte Bitcurex lanserar “Inga avgifter för Grekland”

no_fees_for_greeceEftersom den ekonomiska situationen i Grekland fortsätter att tränga nedåt har det lett till en viss nivå av spänning i Bitcoin-världen. Det har förekommit påståenden om att prisökningen, som har präglat Bitcoin-marknaden, kan hänföras till situationen i Grekland.

Emellertid har inget bevis framlagts för att visa att anspråken håller vatten. Ändå har denna uppfattning inte hindrat jätteaktörer på växlingsmarknaden från att komma till räddning för grekiska medborgare.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Reid Hoffman: Varför blockchain spelar roll

Minst en global kryptovaluta kommer att uppnå adopsion av massmarknader. Den kryptovalutan kommer antingen att vara Bitcoin eller ett derivat inspirerat av den. Chansen att det blir den förra är så stark att jag 2014 investerade i Bitcoin-startups Xapo och Blockstream.

Och ändå, kanske överraskande, när en av de mycket smarta människorna jag känner i Silicon Valley nyligen berättade för mig att han är en stor “Bitcoin-skeptiker” som ännu inte har sett “många riktiga användningsfall” för tekniken, ansåg jag det som ett gott tecken.

Källa: Wired.com

Nick Szabo: Bitcoin kan underlätta grekisk handel

Upphovsman: conejota / Shutterstock.comUpphovsman: conejota / Shutterstock.com

Nick Szabo, som många tror faktiskt är Satoshi Nakamoto, har vägt in den pågående grekiska finanskrisen och erbjudit en intressant analys.

Medan vissa människor har krävt att Bitcoin i huvudsak ska bli Greklands nationella valuta, och andra skriver redan Bitcoin som värdelösa för det kämpande sydeuropeiska landet, tror Szabo att Bitcoin kan bidra till att underlätta handeln eftersom den traditionella finansen stoppar.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Bitcoin når högst fyra månader när Grekland röstar nej till Eurozone-räddningsförhållandena

Priset på Bitcoin steg till en fyramånadershöjd på söndagen den 5 juli, då nyheterna bröt ut att Grekland hade röstat mot villkoren för en internationell räddningsaktion.

Bitcoin nådde en topp på $ 273 (£ 175, € 247) runt klockan 18 GMT på söndag, enligt Coindesk Bitcoin Price Index. Det var vid denna tid som opinionsundersökningar i Grekland antydde att landet hade röstat nej i folkomröstningen.

Källa: IBTimes.com

Livet i Grekland enligt en lokal Bitcoin-accepterande restaurangägare

bitcoin grekland restaurang redditNikos Agelos Houtas | Imgur.com

Den grekiska ägaren av Aten första Bitcoin-accepterande restaurang tog till Reddit för att dela sina åsikter om kryptovaluta och hur hans land och landsmän och kvinnor hanterar landets scenarium efter folkomröstningen.

Nikos Agelos Houtas, som driver den traditionella krogen Agelos med sina föräldrar, var stjärnan i en Q&En session på Reddit. Verksamheten ligger i Greces huvudstad och serverar typisk grekisk mat sedan 1996.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Bitcoin ersätter snabbt traditionell betalningslösning på remitteringsmarknaden

Även om överföringar förväntas växa långsamt kraftigt 2015, eftersom Europa och Ryssland förblir svaga, finns det fortfarande en enorm marknad där ute som väntar på billig och enkel samt snabb internationell överföring av pengar.

De totala överföringarna 2014 nådde 583 miljarder dollar, vilket är mer än dubbelt så mycket som det officiella utvecklingsbiståndet i världen.

Källa: ForexMinute.com

VC Fred Wilson: Blockchain-baserad Reddit kan dyka upp

reddit-logotypFlimmer

AJC ajcann.wordpress.com

Om du inte hade varit borta från din dator hela helgen (bokstavligen hela helgen), eller helt enkelt ställde in på webbnyheter, hörde du nästan säkert om Reddit-upproret.

Efter att Reddit släppt en populär administratör, som fungerade som en liason mellan webbplatsen och dess “mods”, slog mods tillbaka och svartade stora delar av webbplatsen genom att stänga av “subreddits”.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Crypto Collider lanseras; unikt Bitcoin-fysikspel

Om det finns en nisch av Bitcoin som växer är det Bitcoin-spel. Bitcoin erbjuder alla och alla ett sätt att snabbt överföra pengar till ett konto för lite underhållning. Allt efter användarens eget gottfinnande gör det att spela ett spel med Bitcoin.

Vi presenterar Crypto Collider, ett helt nytt spel som erbjuder unika funktioner för sina användare. Nu är det bara ett spel, det fungerar också som en handels- och säkringsplattform.

Källa: InsideBitcoins.com

BNP Paribas: Bitcoin-teknik kan göra värdepappersföretag föråldrade

BNP Paribas“Paris-BNP Paribas1625” av Reinhardhauke – Eget arbete. Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

BNP Paribas, en stor Frankrike-baserad bank, har gjort en ganska chockerande erkännande: Bitcoin-baserad teknik, och särskilt blockchain, kan göra värdepappersföretag föråldrade.

BNP-paribas, eller åtminstone en analytiker som skriver för företaget, hänvisar inte till banker, utan specifikt de företag som underlättar handeln med aktier och andra typer av finansiella instrument..

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

En Bitcoin-fond är född, med tandvärk

Om du har ett online-mäklarkonto kan du nu köpa aktier i en fond som syftar till att spåra priset på den digitala valutan som heter Bitcoin. Förvänta dig inte en smidig körning.

Bitcoin är en mycket spekulativ investering – den typ som de flesta finansiella rådgivare säger att investerare bara ska köpa in med pengar de har råd att förlora.

Källa: WSJ.com

Planerad uppgradering orsakar generering av ogiltiga block

ogiltiga blockOm du inte fick dina Bitcoins i transaktioner som har bekräftats före kl. 06.00 den 6 juli kanske dina Bitcoins inte är säkra. Ett säkerhetsproblem har uppstått där för närvarande skapar ogiltiga block.

Det finns viss programvara som kan upptäcka ogiltiga block och avvisa dem i enlighet därmed, men det finns viss programvara som är otillräckliga för att hantera detta nuvarande hot, eftersom de inte kan upptäcka ogiltiga block. Användare av denna programvara får följaktligen bekräftelser som inte är riktiga.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Citibank arbetar med sin egen digitala valuta, Citicoin

I ett drag som inte borde vara överraskande för någon som är bekant med rymden har Citibank medgett att ha kört en testplattform för digitala valutor och funderar på sin egen lösning, CitiCoin.

Enligt International Business Times har Citigroup byggt sin egen digitala valuta baserad på Bitcoin och blockchain. Detta i sig är inte särskilt svårt – vem som helst kan skapa en kryptovaluta på några sekunder med lite programmeringskunskap.

Källa: TechCrunch.com

Bitcoin-alternativet Bytecoin firar första blocket, tillkännager nya funktioner

bitcoin bytecoin altcoin blockDen 4 juli är inte ”bara” självständighetsdagen i USA; det är också en speciell dag för Bytecoin. Den privata och spårbara kryptovalutan firade tre års liv och genereringen av sitt första block.

Efter denna viktiga milstolpe fokuserar teamet bakom altcoin – betraktat som “det verkliga alternativet till Bitcoin” – på expansion och förbättring.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Kan bitcoin hjälpa världens obankrade?

När Bitcoin kämpar för att få massöverklagande vänder sig förespråkare för den digitala valutan till en ny publik för att främja adoption: den globala obankrade.

Mer än 2 miljarder vuxna saknar tillgång till finansiella tjänster som bankkonton och kreditkort för att spara och låna pengar, enligt Världsbanken, med majoriteten bosatta på landsbygden och bor vanligtvis under $ 5 per dag..

Källa: CNBC.com

Bitcoin-lån kontra Fiat-lån

Fiat vs Bitcoin lånDagens inlägg är ett gästinlägg av Chris Grundy från Bitbond. Med Goldman Sachs som tillkännager sina planer på att bryta sig in i konsumenternas utlåningsutrymme online blir ämnet “personlig utlåning” ett hett ämne igen.

Bitcoins roll i utlåningsutrymmet har allestädes ignorerats i den vanliga pressen. Men kryptovalutan spelar en allt viktigare roll i världen av konsumentutlåning online.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Kalifornien uppdaterade sin lagstiftning om digital valuta och det ser bra ut

Ett nytt ändrat utkast till Kaliforniens AB 1326, ett lagförslag som skulle specificera statens licenssystem för digitalvalutaföretag, släpptes i morse – och det är goda nyheter för oss och Bitcoin-förespråkare överallt. Idag utfärdar vi ett stödbrev för lagstiftningen. Här är varför:

Du kanske kommer ihåg att för ungefär en månad sedan lämnade vi in ​​vårt andra brev till Kalifornien angående AB 1326. Vår främsta begäran var att ta bort språk som skulle göra utbyte eller konvertering till en aktivitet som skulle kräva licensiering. I det utkast som meddelades idag har det språket tagits bort.

Källa: Coincenter.org

Bitcoin-tjänst lanserades i Nigeria av BitX

bitxBitX sprider sina vingar för att täcka de regioner som det inte hade tidigare. Det är knappt sex månader sedan det lanserade sina tjänster i Indonesien och nu sträcker det sina tjänster till Nigeria.

Nu kan nigerianern nu få tillgång till sina tjänster för att förbättra sina affärer. De kan använda Bitcoin plånbok, API och utbytestjänster.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Händelsen utmanar brist på Bitcoin-medvetenhet i Japan efter Gox

Trots Mt Gox dramatiska och långvariga bortgång är digitala valutor fortfarande relativt okända i Bitcoin-börsens födelseplats, Japan.

Den här veckan syftar ett av landets banbrytande VC-företag till att förändra det, med ett Tokyo-evenemang som samlar sektorns ljusaste hjärnor för att diskutera hur företag kan utnyttja den nya tekniken.

Källa: Coindesk.com

Hacking Team utvecklade Bitcoin plånboksspårare för att spionera på användare

bitcoin hacking team plånbokEfter attacken som riktade sig mot det berömda italienska spionprogramföretaget Hacking Team visar dokument som förövarna läckt ut att företaget använde en kontroversiell Bitcoin-plånboksspårare.

Hacket har visat att det Milanobaserade digitala företaget gjorde det möjligt för sina kunder att hacka datorer och stjäla privat information genom ett antal program, appar och exploateringsprogramvara som påverkade cirka 6550 enskilda enheter runt om i världen.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Grekiska ön går med på att testa digital valuta

Den politiska krisen i Grekland gör en regeringslösning osannolik, så jag har hjälpt till att skapa en privat lösning. Jag tror att Grekland skulle kunna använda blockchain-teknik för att skapa en tillgångsstödd digital valuta som skulle fungera som ett komplement till den nuvarande valutaregimen. En parallell valuta kan starta den grekiska ekonomin och avvärja en humanitär katastrof.

Det grekiska folket hade rätt att rösta “nej” om folkomröstningen om återbetalningsvillkor. Åtstramning har drivit Grekland in i en depression – mer åtstramning kommer att förvärra situationen.

Källa: CNBC.com

Att acceptera Bitcoin är en välsignelse för MovieTickets.com

filmbiljett och popcornMovieTickets.com rapporterar att dess omfamning av Bitcoin leder till ökad försäljning, synlighet och samhällets goda vilja.

När företaget först bestämde sig för att acceptera Bitcoin fanns det vissa oro, men den helt digitala valutan visar sig vara en välsignelse för online-biljettförsäljningssidan.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Andreas M. Antonopoulos: ‘Bitcoin är punk-rock, du kan inte kontrollera det’

”Bitcoin är inte smidig jazz”, säger Andreas M Antonopoulos, en entreprenör, författare och kryptovalutaexpert. “Bitcoin är punkrock.”

Det betyder att du inte kan kontrollera det, centralisera det, förvandla dess störande element till något välsmakande för ett verkställande styrelserum … Eller byta namn på det som “blockchain” för att göra det mer välsmakande för massanvändning.

Källa: Wired.com

Bitcoin som valuta vs Bitcoin som teknik

Bitcoin som valutaHittills har Bitcoin visat sig vara extremt effektiv i affärsmässig mening på följande sätt. Det finns anonyma kontanter, vilket gör det möjligt för individer som inte känner varandra att handla säkert utan behov av en finansiell tjänsteleverantör, t.ex. MasterCard, Visa etc..

För det andra finns det en del av tillförlitlighet utan att behöva en finansiell institution, som en bank, att garantera för dig. För det tredje har Bitcoin också visat en växande förmåga att hantera ett ökande antal transaktioner på ett effektivt och bekvämt sätt.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Uber förnekar planer på att acceptera Bitcoin-betalningar

Uber har förnekat att det för närvarande integrerar Bitcoin som ett betalningsalternativ för sina on-demand mobila färddelningstjänster.

Misstanke om ett potentiellt tillkännagivande började cirkulera på sociala medier igår efter att en användare publicerat en kryptisk interaktion med en av företagets helpdeskrepresentanter till Reddit.

Källa: Coindesk.com

Ledande Visa-chef lyfter fram Bitcoin-potentialen vid konferensen

Kreditkortshackat1Bitcoin fick nyligen vad som förmodligen kan vara dess största godkännande hittills. En ledande chef för betalningshantering och kreditkortsjätten Visa, Jonothan Vaux, kom nyligen på rekord som godkände Bitcoin, och att både Visa och Bitcoin kunde dra nytta av att arbeta tillsammans.

Vaux är Visas verkställande direktör för nya digitala betalningar och strategi på Visa Europe, så han vet verkligen sina grejer och är respekterad inom området.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

”Litecoin visar att det finns en enkel lösning för skräppostattacker på Bitcoin”

Den 7 juli skrev Charlie Lee, skapare av Litecoin, ett inlägg på Reddit för att erbjuda en korrigering för den aktuella skräppostattacken till Bitcoin-nätverket. Han hade föreslagit idén för tre år sedan i en pull-begäran om kodbas på GitHub, men utvecklare avvisade hans idé vid den tiden. Ett liknande angrepp på LTC-nätverket skulle inte vara “ekonomiskt genomförbart.”

Han förklarade: ”Anledningen till att den är immun mot denna attack är att den attackerades på ett liknande sätt (men i mycket mindre grad) år sedan. Jag märkte detta fel i Bitcoin och lappade det i Litecoin. ”

Källa: CoinTelegraph.com 

BitFury samlar in ytterligare 6 miljoner dollar i den senaste finansieringsrundan

Bitfury gruvchipbilden tillhandahålls via BitFury

BitFury samlar rasande enorma summor kontanter, efter att ha säkrat ytterligare 20 miljoner dollar i finansiering, vilket gör det överlägset till den mest välfinansierade Bitcoin-gruvdriften i världen.

BitFury har nu lyckats samla in mer än 60 miljoner dollar i medel under de senaste tre åren. Nästa närmaste rival är KnCMiner, som har samlat in imponerande 29 miljoner dollar på egen hand.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Den dömda Silk Road-ägaren Ross Ulbricht skickar sin första lapp från fängelset

Den påstådda mastermind av Silk Road, Ross Ulbricht, har skickat sin första anteckning från fängelset, ett handskrivet missiv publicerat på FreeRoss.org, en webbplats tillägnad nyheter om Ulbrichtens fall och insamling för hans rättsliga kostnader.

Brevet skickades till deltagarna i PorcFest eller Porcupine Fest, en “fristat” -festival med fokus på kryptovalutor, alternativa synpunkter och libertariska ideal. Ulbricht skriver att han är en “evig optimist” och fortfarande hoppas på frisläppande genom överklagande.

Källa: TechCrunch.com

Veckopris för Bitcoin-prisanalys: Försöker bryta loss

bitcoin_pris_analysMedan grekernas “nej” -röstning om en möjlig räddningsavtal för deras skuldkris av europeiska finansinstitut satte obligationsinvesterare panik på måndagen (6 juli), steg Bitcoin-priset till de övre 10% av kuvertet för 1- dag 200MA till $ 275 och 1700 CNY.

Bitcoin-investerare undrade om priset fortsätter att stiga eller göra en kurva nedåt efter den grekiska hypen.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Mysteriet bakom den största Bitcoin-transaktion som någonsin gjorts

På tisdag laddades den största Bitcoin-transaktionen som någonsin gjorts på blockchain, den offentligt synliga huvudboken som registrerar varje instans av kryptovalutan som byter händer. Den var 999 kilobyte stor och tog upp ett helt paket transaktionsdata, eller “blockera”, och när den slocknade, sa en användare i Bitcoin-utvecklarens chattrum, “RIP Bitcoin.”

Vi vet vem som gjorde det: en stor kinesisk gruvpool – en grupp Bitcoin-gruvarbetare som har samlat sina resurser för att bekräfta block snabbare för en belöning – känd som F2Pool.

Källa: Motherboard.com

Block26 investerar nästan en halv miljon i Bitcoin-plånboken Airbitz

Bitcoin plånbok framÄnnu en dag borta, och ytterligare en stor investering i Bitcoin-teknik. Block26, ett ledande blockchain-företag, har meddelat att det kommer att injicera 450 000 dollar i Airbitz, en decentraliserad Bitcoin-plånbok med öppen källkod som potentiellt kan ta itu med några av de mest pressande problemen i Bitcoin-rymden..

Airbitz hävdar att det kommer att kunna lösa många av säkerhets-, integritets- och användbarhetsfrågorna som finns i den nuvarande generationen Bitcoin-plånböcker..

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Storbritannien för att ta itu med illegala Bitcoin-spelaktiviteter

I Europa har onlinespel nyligen fått uppmärksamhet från tillsynsmyndigheter i flera länder. Detta plötsliga intresse har utlösts av en önskan bland tillsynsmyndigheterna att göra mer för att begränsa problem som normalt är förknippade med spel.

Några lösningar som har erbjudits inkluderar större transparens, licensåtgärder, förbud som gör det svårare för minderåriga att delta i onlinespel och strängare regler för marknadsföring och reklam. De samordnade ansträngningarna för att göra onlinespel säkrare, vilket framställs som främjande av “ansvarsfullt onlinespel”, har gjort vägen till Storbritannien där Bitcoin nu står i centrum för konversationen.

Källa: InsideBitcoins.com

Satoshi Nakamoto “hittade” i Brooklyn

satoshi nakamoto bitcoinTvå journalister tror att de har hittat den verkliga Satoshi Nakamoto i Brooklyn, New York. Eller kanske inte…

Historien är en del av en ny kortfilm producerad av Mike Anzel, men vi kommer inte att berätta något annat för att undvika några spoilers. Bara en ledtråd: var uppmärksam på ett par älskvärda cameos av den berömda Shiba Inu Doge.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Vad Bitcoin-utbyten inte berättar om avgifter

Med så många Bitcoin-börser under de senaste två åren kan det bli ganska förvirrande att veta var du kan få dina Bitcoins. De flesta gör “det självklara”, det vill säga att jämföra de olika Bitcoin-börserna baserat på växelkursen och sedan brukar gå med den billigaste.

Problemet är att växelkursen bara är en del av ekvationen, och ibland en mycket liten del av den. När du försöker ta reda på hur mycket det kommer att kosta dig att få din Bitcoin från en specifik handelsplattform eller mäklare måste du ta hänsyn till de totala pengarna du spenderar jämfört med de totala Bitcoins du har fått.

Källa: CryptoCoinsNews.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me