Weekly Round Up: Data från AdultFriendFinder som säljs för Bitcoin, ‘Dread Pirate Roberts’ får liv i fängelse och mer

Välkommen till vår senaste veckovisa runda! Varje söndag samlar 99Bitcoins veckans viktigaste nyheter i en artikel bara för dig.

Studenter från Simon Fraser University kan nu köpa läroböcker med Bitcoin

Simon Fraser UniversityI ett försök att “få eleverna att prata om innovation och prova Bitcoin” accepterar nu det kanadensiska Simon Fraser University (SFU) Bitcoin i alla sina bokhandlar och installerar också automatiska BTC-varuautomater på tre campus..

Förutom att de kan köpa alla sina läroböcker med Bitcoin, kommer eleverna att ha enkel tillgång till digitala pengar. Institutionen, med huvudkontor i British Columbia, meddelade att envägs-uttagsautomater för kryptovalutor kommer att fungera på campus i Burnaby, Vancouver och Surrey.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Betalningsprocessorn Payzas Bitcoin-transaktioner ökar med 20% per månad

Antalet Bitcoin-transaktioner som behandlas av den globala betalningsbehandlaren Payza har ökat med cirka 20% per månad, har företaget avslöjat.

Payza, som betjänar 100 000 onlinehandlare, noterade också betalningar i den digitala valutan motsvarar cirka 10% av dess månatliga uttags- och insättningsvolym.

Källa: Coindesk.com

Bitcoins bebis: Blockchains “manipulationssäkra” revolution

För Bitcoin var 2014 inte ett bra år. Den virtuella valutans värde sjönk som en skandal efter att skandalen slog till, vilket resulterade i att många människor förlorade betydande summor pengar.

Under de senaste månaderna har “kryptovalutan” stabiliserats, men den är fortfarande värt mindre än en fjärdedel av sitt toppvärde gentemot dollarn. Men medan Bitcoins långsiktiga utsikter kan förbli i tvivel, menar vissa att dess underliggande teknik – Blockchain – har en ljus framtid..

Källa: BBC.com.uk

Bitcoin får dragkraft bland stadig tillväxt i Indonesien

Indonesien, en av världens vackraste skärgårdar och resmål, har haft en konsekvent ökning av Bitcoin-antagandet på populära turistattraktioner inklusive Bali, Jakarta och Denpasar sedan lanseringen av BitIslands i mars 2014.

Projektet initierades av den största indonesiska Bitcoin-börsen Bitcoin Indonesia och sponsrades av ledande Bitcoin-handelsplattformar och mobiltjänster i Asien, inklusive en singaporsisk startmynt, Sale of Artabit, CoinPip, Quantified, Tukarcash och Bitwyre. Sedan 2014 fortsatte Bitcoin Indonesien att aggressivt driva projektet på Bali, där BitIslands lanserade ett bitcoininformationscenter och Balis första offline Bitcoin-utbyte.

Källa: BitcoinMagazine.com

Hackare säljer data om fyra miljoner AdultFriendFinder-användare för 70 BTC

adultfriendfinder hackDe privata uppgifterna för nästan fyra miljoner användare av online dating webbplatsen AdultFriendFinder.com är till salu och kan köpas för endast 70 BTC, lite mindre än $ 17.000.

Uppgifterna säljs av hackaren som attackerade webbplatsen tidigare i år. Det är oklart när hacket inträffade, men detta verkar vara samma attack som beskrivs av säkerhetsforskaren Bev Robb i ett blogginlägg som publicerades i april. AdultFriendFinder.com medgav dock endast att dess säkerhet har brutits förra veckan.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Fall mot kontroversiellt student Bitcoin-projekt kommer att avslutas

New Jersey Division of Consumer Affairs har kommit överens med utvecklarna bakom Tidbit, ett studenthackathon-projekt som experimenterade med Bitcoin-gruvdrift som ett alternativ till onlineannonsering.

Enligt villkoren i förlikningen har Tidbits utvecklare kommit överens om att inte komma åt New Jersey-datorer olagligt under en period av två år. Om utvecklarna skulle hittas i strid med bestämmelsen sa en frisläppande från regeringen att de skulle bedömas en straff på 25 000 dollar.

Källa: Coindesk.com

Topp 10 länder där Bitcoin är förbjudet

Länder runt om i världen har en bred syn på den digitala valutan Bitcoin eller en “virtuell valuta”. Västerländska stormakter som USA och Storbritannien har visat en positiv inställning till den nya tekniken.

Vissa länder som Kanada och Australien diskuterar fortfarande vad de ska göra åt Bitcoin, lagligt. Och de många andra har redan fattat sitt beslut mot den digitala valutan som helhet, och i synnerhet Bitcoin, så här listar vi de tio platser du hittar mest problem med att använda Bitcoin. Tänk på att inte känna igen eller stödja användningen av bitcoin och förbjuda bitcoin är två olika saker. Den här artikeln fokuserar på dem som förbjuder Bitcoin lagligt eller i praktiken.

Källa: CryptoCoinsNews.com 

New Jersey-lagstiftare föreslår skattelättnader för Bitcoin-företag

Två lagstiftare i New Jersey har infört en Digital Currency Jobs Creation Act som kräver skattelättnader för Bitcoin-företag.

Lagförslaget sponsras av statens församlingsledamot Raj Mukherji och statssammanträde Gordon M Johnson. Enligt en rapport från New Jersey Star-Ledger, Förslaget om 30 sidor skulle, om det godkändes, skapa ett regelverk och införa skattelättnader för New Jersey-företag som arbetar med digitala valutor.

Källa: Coindesk.com

Hur man genererar Bitcoins från din hemdator

Bitcoin mining med cpuOm du har hört talas om Bitcoin har du förmodligen också hört talas om Bitcoin-gruvdrift. Bitcoinbrytning är processen att förvandla datorkraft till faktiska Bitcoins. Det låter dig generera Bitcoins utan att du faktiskt behöver köpa dem.

Många säger nu att gruvdrift inte kan ske på en hemdator och att du behöver mycket dyr utrustning för att börja bryta, men det är inte helt sant.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Schweiz öppnar Bitcoin-bank när krypto ”Fort Knox” flyttar till Zürich

Med varje DM-centralbank är det helvete för att se till att de valutor som rullar av sina tryckpressar blir allt värdelösare för varje passering av det globala ponzi-systemet för skuldmonetering och med samtal som växer högre för att helt förbjuda hård valuta i ett försök att ta bort den effektiva nedre gränsen och på så sätt göra det möjligt för byråkrater att centralt planera alla aspekter av ekonomin ända fram till den mina förvaltningen av människors utgiftsvanor, vi antar att det är så bra tid som någon annan att göra övergången till ett växlingsmedium inte kontrolleras av den keynesianska kabalen och där är det bättre att “krypto” än Schweiz som enligt Handelszeitung är inställd på att öppna sin första Bitcoin-bank.

Källa: ZeroHedge.com

Accenture: Storbritanniens regering bör reglera Bitcoin-plånböcker

Den brittiska regeringen bör tillämpa samma regler och identifikationskrav på Bitcoin-plånböcker som på bankkonton, har Accenture föreslagit.

Dokument som erhållits av CoinDesk via en begäran om frihet från information visar det multinationella företagskonsultföretagets svar på statskassans begäran om information om digitala valutor.

Källa: Coindesk.com

Trailern ‘Life on Bitcoin’ har äntligen kommit ut på den officiella webbplatsen

Trailer av “Life on Bitcoin” -filmen som förväntas av alla Bitcoin-entusiaster har släppts nyligen. Ungt par presenterade resultat av att använda Bitcoin för vardagen.

De säger att en person behöver 21 dagar för att få fram en vana i vardagen. “Vi ska gå ännu längre” – det var kanske en tanke på Beccy och Austin Craig när de kom överens om ett intressant experiment. De bestämde sig för att betala för alla sina behov i Bitcoin under hela 100 dagar. Nämnde vi att uppdraget började exakt den första dagen av deras äktenskap? Ja, det var en trevlig början på ett nytt liv!

Källa: CoinSpeaker.com

Bitstamp lanserar förbetalt Bitcoin-betalkort för europeiska kunder

bitstämpel bitcoin-kortDen Londonbaserade Bitcoin-börsen Bitstamp lanserade ett nytt förbetalt betalkortsprogram. Initiativet gör det möjligt för Bitstamps kunder att få betalkort i US-dollar, euro eller brittiska pund, som kan vara antingen virtuella eller fysiska och laddade med Bitcoin.

Programmet lanseras tack vare ett partnerskap mellan Bitstamp och betalningsprocessorn AstroPay. Korten kommer att finnas tillgängliga för börsens kunder i Europeiska unionen och kommer att accepteras av alla företag som för närvarande accepterar större kredit- och betalkort.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Dream Lover låter dig nu betala med Bitcoin för virtuell romantik

Dream Lover, en virtuell relationsplattform som tillåter användare att skicka texter och ta emot bilder från professionella modeller, stöder nu Bitcoin som betalningsalternativ. En produkt av folket bakom vuxenunderhållningsstudion Naughty America, Dream Lover följer i fotspåren på sin systerwebbplats, som började acceptera Bitcoin i januari 2014.

Dream Lover lanserades senare samma år och tillåter användare att spendera Bitcoin på kontokrediter som kallas mynt som kan användas för att köpa tillgång till telefonnummer som tilldelats Dream Lover-modeller. Användare betalar för 30 dagars åtkomst till telefonnumret och eventuella transaktionsavgifter.

Källa: Coindesk.com

Förbättra autismmedvetenhet med Bitcoin

Vår nya ideella partner Autism Speaks anammar Bitcoin som en finansieringsmetod för sitt arbete med autismmedvetenhet, förespråkande och vetenskaplig forskning.

Autism Speaks ligger i frontlinjen för att förbättra livet för individer med autismspektrumstörning (ASD) i USA och runt om i världen. Organisationen, som nyligen firade sitt tioårsjubileum, arbetar genom politisk förespråkande och forskningssamarbete för att ge ökad förståelse för autismens inverkan på det vetenskapliga samfundet och allmänheten.

Källa: Blog.BitPay.com

Bitcoins “New Frontier” av it-brottslighet utforskas vid Barcelona Event

Bitcoin-angripare presenterar “en ny gräns” för it-brottslighet, en samling av de bästa säkerhetsspecialister som hördes i Barcelona den här veckan.

Myndigheter, banker, universitet, privata företag och konsultföretag som deltar i Anti-Phishing-arbetsgruppens (APWG) eCrime 2015-evenemang på tisdag varnades av en panel av kryptovalutaexperter att forskning inom sektorn ligger efter efter kriminell praxis.

Källa: Coindesk.com

Vad Ross Ulbrichtts ‘livstidsstraff’ betyder för olaglig onlinehandel och Bitcoin

ross ulbrichtRoss Ulbricht, hjärnan som ansvarar för att skapa och driva den illegala läkemedelsmarknaden Silk Road, dömdes till livstids fängelse på fredagen (29). Domen tillkännagavs av domare Katherine Forrest från Manhattans amerikanska tingsrätt för södra distriktet New York.

Den 31-åriga tilltalade, känd på Deep Web som ‘Dread Pirate Roberts’, fick den hårdaste domen som var tillgänglig i USA, bestående av fem olika meningar utan chans att få rättegång. Domaren gav en dom i 20 år, en i 15 år, en för fem och två för livet, rapporterade The Guardian.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Den mest kraftfulla Bitcoin-gruvriggen hittills

På dagar av ett år kunde man bryta Bitcoin utan mycket mer än ett AMD-grafikkort. Nu, utan specialiserad hårdvara är det osannolikt att du kommer att göra något märkbart framsteg i Bitcoin-världen. Det senaste projektet går dock helt i andra riktningen: [Ken] programmerade en 55-årig IBM-mainframe för att bryta Bitcoin. Observera att detta är tekniskt sett den kraftfullaste riggen som någonsin gjorts … om du tänker på strömförbrukningen per hash.

Tekniskt ordspel åt sidan, projektet är verkligen ganska fascinerande. [Ken] går in i detalj om hur Bitcoin mining faktiskt fungerar, hur man programmerar ett monteringsprogram för en IBM 1401 via stanskort, och till och med ett avsnitt om nätverk av en dator från denna tid.

Källa: Hackaday.com

Filippinernas överföringsindustri omfattar kryptovaluta

Hem till världens tredje största remitteringsmarknad efter Indien och Kina, är Filippinerna bevittna en kraftig tillväxt inom teknikindustrin eftersom antalet betalningsplattformar för banköverföring växer ut..

Nystartade företag med fokus på remitteringsbetalningar med Bitcoin – världens första globala, digitala, decentraliserade valuta – har blomstrat under de senaste månaderna och kommer nu att bli en viktig drivkraft för tillväxt inom IKT i landet. Med utländska arbetstagare som redan står inför en hög kostnadbörda på grund av höga remitteringar och anställningsavgifter kommer nya betalningsplattformar också att ge välbehövlig lättnad för miljontals filippinare som arbetar utomlands och skapa betydande investeringsmöjligheter i landets växande nystartade sektor.

Källa: OxfordBusinessGroup.com

Kryptofel i Blockchain Android-app skickade Bitcoins till fel adress

Blockchain, en av Internetens mest använda Bitcoin-plånböcker, har skyndat ut en uppdatering för sin Android-app efter att ha upptäckt kritiska kryptografiska och programmeringsfel som kan få användare att skicka digitala mynt till fel personer utan varning..

Sårbarheterna påverkar en delmängd av personer som kör Blockchain för Android på version 4.1 eller äldre av mobil OS, enligt en rådgivande publicerad torsdag. Den allvarligaste av bristerna är användningen av okrypterade HTTP-anslutningar när appens kryptografiska motor kontaktar random.org för att få slumpmässiga nummer som används för att generera privata nycklar för Bitcoin-adresser..

Källa: ArTechnica.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me