Weekly Round Up: Kazna zatvora Charlieja Shrema, popularnost Bitcoina na Googleu i još mnogo toga

Dobrodošli u najnovije tjedno izvješće Bitcoin Examinera s najvažnijim vijestima proteklog tjedna.

Švedska burza Safello udružuje se s britanskom bankom radi poboljšanja usluge

1Švedska razmjena bitcoina Safello udružuje se s britanskom bankom, koja je trenutno anonimna, kako bi ponudila lokalne mogućnosti depozita za račune sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Safello sada podržava načine plaćanja poput CHAPS ili BAC, izvještava NewsBTC.com. To znači da razmjena ne samo da nudi nove mogućnosti transakcija, već također omogućuje svojim klijentima prijenos sredstava u kratkom vremenskom razdoblju.

Frank Schuil, suosnivač i izvršni direktor švedske burze, još uvijek nije otkrio ime banke koja surađuje sa Safellom i očito to ne namjerava. Međutim, Schuil je rekao da su detalji partnerstva jasni za obje strane, s tim da banka zna sve o povezanosti tvrtke s digitalnim novcem.

Cijeli članak

Coinkite uklanja ograničenja na multisig Bitcoin novčanike u protresanju naknade za uslugu

Coinkite sada nudi besplatno članstvo za početnike, potez koji otkriva pokretanje tehnologije Bitcoin uklanjanjem naknade od jednog posto za povlačenje koja je ranije bila povezana s uslugom.

Ponuda čini brojne usluge Coinkite dostupne do određenih ograničenja. Početnim računom korisnici mogu stvoriti novčanike s više potpisa, račune samo za gledanje i slati Bitcoin SMS-om, e-poštom i bonom, između ostalih usluga.

Izvor: Coindesk

Vodeća medijska tvrtka Time Inc. udružuje se s Coinbaseom kako bi prihvatila Bitcoin

9a8a163cf16b1050b589bbba2ca7a79cTime Inc., tvrtka koja je vlasnik mnogih poznatih magazina Time među mnogim drugim poznatim brandovima, objavila je da sada prihvaća Bitcoin zahvaljujući partnerstvu s kripto-platformomCoinbase. Čitatelji sada digitalnim novcem mogu plaćati za digitalne i tiskane pretplate na Fortune, Health i This Old House te za tiskane pretplate na Travel + Leisure.

“Od danas [16. prosinca], svatko s Coinbase novčanikom može koristiti Bitcoin za kupnju pretplata” ova četiri časopisa, otkrila je tvrtka na svojoj web stranici.

Cijeli članak

Prvi Bitcoin bankomat Distrikta stiže na Diner

Većina kupaca znatiželjno promatra veliki sivi stroj. Drugi, zamijenivši ga s uobičajenim bankomatom, u njega zaglavljuju svoje kreditne kartice. A tu su i oni poput čovjeka koji je nedavno za jutro sjedio za šankom: potpuno nesvjestan. Nisam znao da postoji jedan ”, rekao je za Bitcoin bankomat koji je bio udaljen dva metra. Zagrizao je jaja, tost i krumpir i dodao: “Još nemam puno vjere u valutu.”

Prvi Bitcoin bankomat Distrikta stigao je mirno u Diner, 24-satnu trpezariju u Adams Morganu, tjednu Dana zahvalnosti. Od tada se na stroju dogodilo oko 10 transakcija, što kupcima omogućuje kupnju ili prodaju virtualne valute. Stopa kretanja iznosi 310 USD po Bitcoin-u. Vrijednost valute često varira – i često divljački – ali stroj se drži unaprijed utvrđene paušalne stope.

Izvor: Washington Post

Australski regulator: Bitcoin nije financijski proizvod

Digitalne valute nisu financijski proizvod i operaterima nisu potrebne licence za trgovanje ili držanje istih, priopćila je australska Komisija za vrijednosne papire i ulaganja (ASIC).

Uz to, operator ne zahtijeva licencu za pružanje savjeta drugima u vezi s digitalnim valutama ili za organiziranje drugih da ih kupuju i prodaju. ASIC-ovi komentari sadržani su u prijavi od 32 stranice (preuzmite pdf ovdje) tekućem istraživanju australskog senata o digitalnoj valuti.

Izvor: Coindesk

Bitcoin uživa u najvećem danu 2014. godine u Rusiji dok rublja neprestano pada

800px-1_ruble_1913Najpoznatija svjetska digitalna valuta uživa u povijesnoj vožnji Rusijom. U utorak (16. prosinca) kriptovaluta zabilježila je najveći obim transakcija u godini između službene valute zemlje, rublje i Bitcoina. Sve to jer se ruska valuta neprestano tankira.

Rublja je u utorak pala za više od 11 posto. Prema CNBC-u, ovo je bio “najstrmiji unutardnevni pad te valute od 1998? zbog “slabijih cijena nafte i sankcija Rusiji protiv Zapada”. Suočeni sa naglim padom vrijednosti i razočarani neradom ruske središnje banke, nekoliko je trgovaca odlučilo baciti valutu.

Cijeli članak

Sjevernoamerička Bitcoin konferencija u Miamiju otkriva cjelovit raspored

Sjevernoamerička bitcoin konferencija u Miamiju objavila je svoj puni raspored za predstojeći događaj koji će se održati od 16. do 18. siječnja 2015. u Miami Beachu.

S obzirom na to da vodeće tvrtke poput Overstock.com i Microsoft objavljuju naslove zbog svog interesa za digitalne valute i blockchain tehnologiju, vrijeme nikada nije bilo kritičnije za konferenciju koja redovito privlači tisuće sudionika iz cijelog svijeta. “Sjevernoamerička konferencija o bitcoinima konferencija je za usmjeravanje usmjerena na usmjeravanje valute od špekulacija prema mainstreamu”, rekao je organizator konferencije Moe Levin za CoinTelegraph.

Izvor: Coin Telegraph

Charlie Shrem osuđen je na dvije godine zatvora zbog sheme Puta svile

???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????Osnivač BitInstanta, Charlie Shrem, ovog je tjedna osuđen na dvije godine zatvora zbog svoje povezanosti s internetskim ilegalnim tržištem Silk Road. Nakon uhićenja u siječnju, poduzetnik kriptovaluta zatvoren je zbog slanja BTC-a vrijednog milijun dolara na internetski bazar.

Američki okružni sudac Jed Rakoff smatrao je da Shremovi postupci nisu “jednokratna pogreška”. Naprotiv, izvršni direktor tvrtke BitInstant.com “uzbuđeno” je koristio inovativni digitalni novčić kako bi potaknuo ilegalnu shemu prodaje droga i drugih ilegalnih predmeta. “Sama njegova inovativnost predstavljala je opasnost za kontrolu trgovine drogom”, rekao je sudac.

Cijeli članak

98,6% TorrentLocker žrtava odbija platiti Bitcoin otkupninu

98,55% žrtava na meti TorrentLockera ne plaća Bitcoin otkupninu virusa, prema novom izvješću. TorrentLocker (zvan Win32 ili Filecoder.DI) je vrsta Bitcoin ransomwarea koji radi šifriranjem datoteka korisnika. Žrtve moraju platiti do 4 BTC za dešifriranje dokumenata, iako se ta brojka može razlikovati.

Izvještaj, čiji je autor Marc-Etienne M Léveillé za zaštitarsku tvrtku ESET, otkrio je da je samo 570 od 39.760 zaraženih sustava dobilo pristup softveru za dešifriranje nakon što je platio punu otkupninu.

Izvor: Coindesk

Google objavljuje da je Bitcoin peti najtraženiji pojam 2014. godine

google_08Google je otkrio 10 najtraženijih pojmova u 2014. godini, a kriptovaluta ima razloga za slavlje. Ne samo da je Bitcoin peti najtraženiji pojam godine, već popularni (i smiješni) Dogecoin zauzima deveto mjesto na istoj listi.

Također, pojam ‘Doge’ – naziv internetskog mema koji je nastao Dogecoin – nalazi se na šestom mjestu deset najboljih koje je objavila najpopularnija svjetska tražilica.

Cijeli članak

Bitcoin strip pušta se u prodaju nakon uspješnog crowdfundinga

Nakon uspješne crowdsale-a, engleska verzija stripa usmjerenog na kripto Bitcoin: The Hunt for Satoshi Nakamoto sada je u prodaji. Knjigu, koja je pokrenuta na CoinSummit-u u Londonu još u srpnju, stvorili su Alex Preukschat i Josep Busquet, a na njoj su ilustracije José Ángel García Ares.

Prema autorima, strip tka radnju, činjenice i izmišljotine bitcoin tehnologije i njezine „anarhične kulture cypherpunka“. Misterij Satoshi Nakamoto, navodni pseudonim anonimnog tvorca bitcoina, pruža vozilo za “divlju avanturu kroz podzemlje ispunjeno kriminalcima, hakerima i sablastima”.

Izvor: Coindesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me