Weekly Round Up: Kina fortfarande misstänksam, ZipZap “skapar” tusentals nya börser och Alderney planerar att mynta fysiska Bitcoins

Bitcoin-gemenskapen följde noggrant Kinas senaste avslöjanden om Bitcoin under de senaste sju dagarna. Från mötena mellan BtcChinas VD och tillsynsmyndigheter till beslutet som Folkbanken i Kina meddelade, hände mycket i landet.

Även om inte alla nyheter är helt positiva, började veckan med ett gyllene tal: de totala transaktionerna som BitPay utförde inom Bitcoin Black Friday, vilket var en otrolig framgång. Det var också en gyllene vecka av andra skäl: för första gången var Bitcoin värt mer än guld, som du kan se här.

Och bland nya företag som nu accepterar kryptovaluta, ett speciellt tillkännagivande gjordes av den lilla musiketiketten Monstercat. Det är nu möjligt att köpa deras musik med Bitcoin. Så gör ett register och gör dig redo att komma ihåg vad som hände de senaste dagarna med hjälp av Bitcoin Examiner’s Weekly Round Up.

Division of China Telecom accepterar Bitcoin för Samsung-telefon

sdgfghJiangsu Telecom, dotterbolaget till China Telecom som är verksamt i den östra provinsen Jiangsu, meddelade den här veckan att dess kunder kan förbeställa den nya clamshell Android-telefonen från Samsung med Bitcoin, istället för yuan.

Även om detaljerna om detta beslut fortfarande är knappa, Jiangsu Telecoms webbplats har nu Bitcoin-symbolen, precis under bilden av skådespelaren Jackie Chan. Det kan bara vara ett reklamstunt, som många säger, men det är viktigt för marknaden eftersom det återspeglar tron ​​som ett viktigt offentligt företag (eller en av dess divisioner, i det här fallet) sätter i kryptovaluta.

Hela artikeln

Multi-purpose nio Card får Bitcoin-funktionalitet

En brittisk start som heter Bluenio har avslöjat världens första Bitcoin-betalningssmartkort som kommer att skickas i mars, sajten GigaOM rapporterar.

Bluenio är redan mitt i en Kickstarter-kampanj för nio Card, som ursprungligen var tänkt som en säkerhetskedja för att minska förlusten av smartphones och plånböcker. Men företaget sa att det också skulle fungera som ett Bitcoin-plånbok-slash-betalningskort som kan överföra pengar “i en enda kran” med hjälp av NFC-teknik (near-field communication).

Boston kan få en Bitcoin-bankomat i början av 2014

untitled-1.siEfter Vancouver och andra kanadensiska städer kan en ny Bitcoin-bankomat som produceras av Robocoin anlända till Boston (USA) i början av 2014. Enheten gör det möjligt för stadens kryptovaluta-community att byta fiat för Bitcoin och tvärtom.

Mannen bakom planen att ta med denna olika bankomat till Boston är Alex Peterson, en Bitcoin-adopterare och lokal entreprenör som nu vill bli en helt licensierad pengasändare för att hantera maskinen ordentligt. Peterson försöker för närvarande bestämma var enheten ska placeras inom området Cambridge och Harvard Square.

Hela artikeln

Kinesisk journalist avslöjar hemligheterna i ASICMiners gruvanläggning

Journalisten Xiaogang Cao blev nyligen inbjuden till besök ASICMiner’s gruvanläggning för nedsänkningskylning, i Hong Kong och delade sin erfarenhet på Bitcointalk.org-forumet, där han publicerade flera bilder. Strukturen har funnits sedan augusti 2013, då ASICMiners grundare “köpte de bästa kylmaskinerna och pumparna från Kina”.

Enligt Cao ligger gruvanläggningen i ett industriområde och består ”av dussintals standardställ som du kan hitta i varje gemensamt datacenter. Varje rack innehåller tre förseglade flytande glastankar, alla knivar arbetar tyst i vätskan, medan växlarna hänger ovanför ”.

Hela artikeln

CoinJar säkrar den första stora investeringen i Australien

 dgfBitcoin-utbytes- och plånbokstjänsten CoinJar säkrade precis en omgång av aktieinvesteringar, värda $ 500 000 AUD, beviljade av flera framstående australiensiska teknikinvesterare.

Plattformen, hanterad från Melbourne och skapad av Asher Tan och Ryan Zhou, gör det möjligt för användare att köpa och sälja Bitcoins, vilket gör transaktioner enklare och hjälper också handlare att acceptera kryptovaluta. Men den här investeringen lovar öka CoinJar-tjänsterna och göra varje Bitcoin-relaterad transaktion enklare.

Hela artikeln

Nederländska Rabobank blockerade Bitcoin av ”etiska skäl”

Rabobank, Nederländernas tredje största detaljhandelsbank, blockerade sina kunders överföringar till Bitcoin-börser av “etiska skäl”, enligt kundrapporter och bankdokument som läckt ut till holländska nyhetssidor.

Enligt Coindesk, på frågan om blocken berättade Rabobank tydligen vissa kunder att det fanns “tekniska problem” med överföringen, men berättade för andra att bankens egen interna etiska kommission hade beslutat att inte tillåta Bitcoin-handel. Ett dokument som publiceras på Publeaks bekräftar att etiska kommissionen uppmanade sina filialer att inte underlätta Bitcoin-handel för kunder.

Brittiska ön vill bli världens första Bitcoin-center

KartaDen lilla ön Alderney i Engelska kanalen vill bli ett Bitcoin-centrum och världens främsta destination för Bitcoiners.

Den lilla brittiska ön, med en förlängning på tre mil och endast 1 900 invånare, meddelade nyligen sin plan att bli den första jurisdiktionen för att mynta fysiska Bitcoins.

Alderney har pratat med Storbritanniens Royal Mint sedan sommaren om denna möjlighet.

Hela artikeln

BitPay behandlar 6296 Bitcoin-transaktioner under Bitcoin Black Friday

Bitcoin Black Friday var ansvarig för det högsta rekordet av kryptovalutatransaktioner någonsin. Handelsplattformen BitPay bearbetade ett rekord på 55 288 Bitcoin-handelstransaktioner i november, vilket motsvarar en ökning med 165 procent från oktober.

Bara under förra fredagens (29) speciella evenemang hanterade betalningsbehandlaren 6296 Bitcoin-transaktioner. Siffrorna gör denna dag till det mest hektiska datumet i historien om kryptovalutahandeln hittills. Som anges av BitPay, den 29 november, spenderades mer än sex procent av alla transaktioner i Bitcoin-nätverket på varor och tjänster via denna plattform.

Hela artikeln

Auburn-student får 22 BTC genom att vinka Bitcoin-tecken på TV

bitcoinsign_450_199nh0f-199nh13En högskolestudent vid Auburn University, i Alabama, blev stjärnan i den senaste ESPN: s College GameDay, en college-fotbollsshow som filmas på ett annat college-campus varje vecka. Han viftade helt enkelt ett Bitcoin-tecken på TV där det stod “Hej mamma, skicka [Bitcoin]” med en Bitcoin-logotyp och en QR-kod som representerar hans plånbokadress. På några timmar fick han 22,33 BTC.

Efter att killen dök upp på tv förbättrade vissa Redditors QR-koden från skärmen och identifierade sin plånbok. Snart blev bilden viral och kom till Reddits första sida och uppmuntrade människor att donera Bitcoins. Totalt fick studenterna mer än 100 transaktioner.

Hela artikeln

Tween-författare lanserar bokserien “Bitcoin for Kids”

Systrarna Sabra – 13-åriga JuJu Sabra, 12-årige GiGi Sabra och 10-åriga JoJo Sabra – är ett levande bevis på att alternativa valutor kan ha en varaktig inverkan på världen, rapporterade Coindesk den här veckan. Systrarna, som redan var författare till andra facklitteratur, skapade bokserien “Bitcoin för barn”, som snart kommer att säljas till Amazonas Kindle, Barnes and Noble’s Nook Book och mer.

BtcChina pratar med tillsynsmyndigheter för Bitcoins erkännande

744px-China.svgVärldens största Bitcoin-börs vill ändra hur myndigheterna ser Bitcoin, åtminstone i Kina, där kryptovaluta kan bli en laglig betalningsform för varor och tjänster. Det är därför BtcChina har haft diskussioner på låg nivå med tillsynsmyndigheter för att söka erkännande av den digitala valutan.

Utbytet har nyligen pratat med representanter från People’s Bank of China, China Banking Regulatory Commission och China Securities Regulatory Commission i Shanghai. BtcChinas VD, Bobby Lee, vill dock fortfarande ordna möten på hög nivå med direktörerna för dessa byråer..

Hela artikeln

ZipZap kan förvandla 265 000 butiker i Storbritannien och Ryssland till börser

Det globala betalningsnätverket ZipZap meddelade nyligen i London som nu lägger till kryptovaluta i sin affärsmodell. Uppenbarelsen gjordes under konferensen BitcoinExpo, som hände förra lördagen (30). ZipZaps nya projekt avser att förändra hur människor byter sin fiatvaluta mot Bitcoin och tvärtom.

Under konferensen sa en talesman för nätverket att tack vare ZipZaps beslut kommer 25 000 butiker i Storbritannien och 240 000 anläggningar i Ryssland att bli små kryptovalutabörser.

Hela artikeln

Satoshi kan väljas till The Guardian’s Year of the Year 2013

8y0hZ7iTidningen The Guardian anordnar en ny upplaga av sin Valet av årets person och det finns ett bekant namn bland kandidaterna: Satoshi Nakamoto, Bitcoins skapare. Listan har bara åtta personligheter, föreslagna av tidningens författare, men läsarna kan fortfarande lämna in sina förslag.

Gruppen av nominerade består huvudsakligen av personer som gjorde nyheterna under året och var relevanta inom sina områden. I det här fallet nominerades Satoshi Nakamoto, den fortfarande anonyma “far” till kryptovaluta, av Charles Arthur, The Guardians teknologredaktör..

Hela artikeln

Trezor skickar fysiska Bitcoin-plånböcker i januari

Trezor-tillverkaren av hårdvaruplånbok har bekräftat att den kommer att leverera sitt första parti plånböcker nästa månad, efter en framgångsrik crowdfunding-kampanj som började i juni, Coindesk rapporterade den här veckan.

Trezor hade tidigare lovat att leverera sina första beställningar i oktober, men bestämde sig för att lägga till fler funktioner till enheten och försenade genomförandedatumet till januari. Pavol Rusnak, Trezors medgrundare, avslöjade nu att förbeställningar stängdes.

KnCMiner säljer gruvutrustning till ett värde av 8 miljoner dollar på bara 24 timmar

överföringDen svenskt baserade Bitcoin-tillverkaren KnCMiner skapade ett nytt rekord i kryptovalutavärlden: företaget sålde 8 miljoner dollar i värde av sina nya Neptune-enheter under 24 timmar, förra onsdagen (27).

Under de första fem timmarna med att sälja den nya enheten tjänade tillverkaren 5 miljoner dollar och sålde varje rigg för 10 000 dollar. Det är en miljon per timme, om du inte märkte det. Kunderna måste nu vänta till andra kvartalet 2014 för att få sina gruvdrift.

Hela artikeln

Kina förbjuder banker att hantera kryptovaluta

People’s Bank of China har utfärdat ett officiellt dokument i torsdag (5) angående stadgan för kryptovalutan i landet. Tillsynsmyndigheten meddelade att även om den inte anser Bitcoin vara ett hot mot landets finansiella system och det inte kommer att förbjuda handeln med “vanliga människor”, tror den fortfarande att Bitcoin innebär risker för finansiella institutioner.

Baserat på detta beslutade myndigheten att förbjuda någon koppling mellan digital valuta och de kinesiska bankerna och andra liknande institutioner. I en dokument publicerat på People’s Bank of Kinas webbplats, det är möjligt att läsa att, “i detta skede får finans- och betalningsinstitutioner inte handla Bitcoin”.

Hela artikeln

Liten amerikansk stad för att betala polischefens lön med Bitcoin

750px-Hazard_main2006Hazard Police Department, i den nordamerikanska staten Kentucky, bryter gränser: stadskommissionen godkände nyligen en ny åtgärd som gör det möjligt för den lokala polischefen, Tony Vaughn, att få sin lön i Bitcoins.

Ledaren för stadskommissionen i Vicco, Claude Branson, bekräftade att de lokala tjänstemännen var tvungna att göra sina läxor och undersöka Bitcoin. Hej, Branson sa att det inte verkar finnas några logistiska eller juridiska problem angående förändringen.

Hela artikeln

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me