Weekly Round Up: MIT Bitcoin Project, Bloomberg välkomnar BTC och Robocoin presenterar nya tjänster

Välkommen till Bitcoin Examiner senaste veckovisa runda med de viktigaste nyheterna under de senaste sju dagarna.

MIT Bitcoin Project delar ut $ 100 i BTC till alla studenter

800px-MIT_Main_Apr09Ett innovativt projekt som främjas av två studenter som har lyckats samla in en halv miljon dollar kommer att erbjuda $ 100 i Bitcoin till varje grundutbildning vid MIT, det berömda Massachusetts Institute of Technology.

Det revolutionära initiativet kommer att rikta sig till över 4500 studenter för att etablera ”ett ekosystem för digitala valutor” vid universitetet i Cambridge. Förutom att “skapa” tusentals nya Bitcoiners kommer åtgärden att göra det möjligt för professorer och forskare att analysera hur studenter använder kryptovaluta.

Hela artikeln

Det är för tidigt att avgöra Bitcoins framgång

När Bitcoin fortsätter att expandera i finansvärlden har många kommit att tro att digitala valutor mycket väl kan ta över fiatvalutor. Men vissa kritiker tror inte att det kommer att ske, medan andra anser att vi ännu inte kan bestämma framgången för Bitcoin.

Bank of Canada är inte så orolig för Bitcoin-rörelsen. Högsta tjänstemän från banken vittnade framför senatens bankkommitté och sa att det är för tidigt att avgöra om digitala valutor kommer att spela en större roll i framtiden.

Källa: CoinReport

Mexiko älskar Bitcoin: Fundación Satoshi Nakamoto och ny utbyte

Cozumel, MexikoEtt nytt kryptovalutautbyte och öppnandet av Fundación Satoshi Nakamoto, den nyaste dotterbolaget till Bitcoin Foundation, har officiellt förvandlat Mexiko till ett (ännu mer) Bitcoin-vänligt land.

“Medan regeringar runt om i världen försöker förstå Bitcoin, använder mexikaner Bitcoin för att köpa vardagliga förnödenheter som mat, kläder och till och med vård”, meddelade Bitcoin Foundation den här veckan.

Hela artikeln

CeBIT Australia accepterar Bitcoin

CeBIT Australia, landets största affärstekniska evenemang, accepterar nu Bitcoin som betalning med Australiens ledande leverantör av handelstjänster BitPOS, mellan 5-7 maj i Sydney Olympic Park.

Gilad Greenbaum, affärs- och teknikstrateg för CeBIT Australia, säger: “Bitcoin är en innovativ teknik som erbjuder en snabb, säker och kostnadseffektiv form av onlinebetalning”.

Källa: Bitcoin Magazine

Bloomberg visar nu priset på Bitcoin 

600px-2012_Bloomberg_Terminal_by_jm3 _-_ Creative_Commons_licensedBloomberg LP har meddelat att de kommer att inkludera Bitcoin-priser på sina finansiella dataterminaler. Beslutet är stora nyheter för världens mest kända kryptovaluta och det har redan väckt intresset hos flera amerikanska handelsplattformar.

”Bitcoin kan vara den största teknikinnovationen sedan Internet eller en modefluga vars krasch kommer att bli lika brant som dess meteoriska uppgång. Oavsett din position har virtuella valutor blivit alltmer intressanta för investerare och finansmarknadsaktörer runt om i världen. Det är därför vi är glada att kunna meddela idag att Bloomberg tillhandahåller Bitcoin-prissättning till våra 320 000+ globala prenumeranter, säger företaget i ett uttalande som släpptes denna vecka.

Hela artikeln

Seans Outpost Outreach Center påverkas av översvämning

Seans Outpost, det välkända Bitcoin välgörenhets- och hemlösa uppsökningscentret, har påverkats av en massflod. Det Florida-baserade centrumet ökar för att hjälpa till att få ett slut på fattigdomen, men denna massiva översvämning har orsakat ett bakslag i dessa planer.

I hjärtat av Satoshis skog drabbades det hemlösa uppsökningscentret som drivs av Jason King med kraftigt regn och orsakade centrets huvudkontor att drabbas. Många människor inom området har förflyttats, eftersom hem inte är säkra att bo i. Bitcoin-samhället har svarat med generösa donationer för att hjälpa organisationen.

Källa: CoinReport

Indiens första realtidshandel Bitcoin-plattform lanseras denna vecka

800px-Taj_Mahal, _Agra, _IndienÄven om Reservbanken i Indien uppgav att den inte skulle reglera Bitcoin på grund av bristande kunskap om världen av digitala pengar, finns det nya kryptovalutorelaterade företag som dyker upp i landet. Den senaste är BTCXIndia, som påstår sig vara landets första realtids Bitcoin-handelsplattform.

Företaget, som marknadsförs av S Capital Solutions Pvt Ltd, meddelade att den officiella lanseringen av tjänsten kommer att ske i måndags den 5 maj.

Hela artikeln

Saskatchewans första Bitcoin-bankomat öppnar i Saskatoon

För ett år sedan började Adam O’Brien läsa och undersöka den digitala valutan bitcoin. Nu är den unga entreprenören grundaren av Bitcoin Solutions, ett Edmonton-baserat företag som nyligen tog Saskatchewans första Bitcoin-bankomat till Saskatoon.

“Jag såg verkligen en möjlighet att göra det begripligt och tillgängligt”, sa O’Brien. “Tillgängligheten av Bitcoin var inte där jag ville ha det eller vad jag letade efter som konsument”.

Källa: CBC

Robocoins Bitcoin-bankomater för att få nya funktioner i bankstil i sommar

8884525Vad kan ytterligare förbättra köpet av Bitcoin efter födelsen av de många uttagsautomaterna för kryptovaluta som nu sprids över hela världen? Tänk, om dessa maskiner direkt kan skicka digitala medel till någon person med ett enkelt telefonnummer.

Det är exakt en av de nya funktionerna som ska ingå i de berömda tvåvägsmaskinerna som skapats av Robocoin. Det Las Vegas-baserade företaget, som ansvarar för skapandet av en av de mest framgångsrika Bitcoin-bankomaterna där ute, planerar att lägga till funktioner i bankstil till sina enheter.

Hela artikeln

Overstock innehar 10% av alla intjänade Bitcoins

Eftersom Overstock.com accepterade Bitcoin som betalningsalternativ tidigare i år har Overstock.com lyckats med den digitala plattformen. Nya kundbaser har anslutit sig till Overstock-communityn genom att kunna använda sina hårt förvärvade Bitcoins på en igenkännlig webbplats.

Företagets VD, Patrick Byrne, tog till Reddit på fredag ​​för att hålla en Q&A med kryptovaluta-communityn. Byrne delade att hans online-detaljhandelssida håller 10 procent av alla Bitcoins som webbplatsen tjänar. Resten byts ut mot pengar via Coinbase. Han avslöjade också att 0,1% av alla transaktioner på Overstock görs i Bitcoin, och att han har sin egen privata myntstash.

Källa: CoinReport

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me