Weekly Round Up: MyCoins Ponzi-misstankar, Pokerstjärnor antyder Bitcoin-adoption och mer

Ytterligare en vecka har gått och vi har fler rubriker om Bitcoin att dela med dig. Välkommen till vår senaste veckovisa runda, som kommer till dig av Bitcoin Examiner.

Bitcoin Ponzi-schema? Exchange MyCoin försvinner tillsammans med $ 387 miljoner

mycoin-1-638 (1)Det ser ut som att Bitcoin-ekosystemet har drabbats av ett annat Ponzi-system. Denna gång misstänks det Hong Kong-baserade börsen MyCoin. Enligt mer än 3000 investerare har företaget och dess ägare försvunnit och stulit 3 miljarder HK $ – motsvarande 386,9 miljoner dollar – under processen.

En grupp bestående av 30 av MyCoins upprörda kunder presenterade nyligen formella klagomål till den lokala lagstiftaren Leung Yiu-Chung, rapporterade The South China Morning Post (SCMP) i måndags (9). Det finns nu rädsla bland investerarna, som misstänker att företaget driver ett Ponzi-system.

Hela artikeln om Bitcoin Examiner

Pantera leder $ 1,1 miljoner finansiering för afrikansk Bitcoin-start BitPesa

Kenya-baserade Bitcoin-tjänsteleverantör BitPesa har samlat in 1,1 miljoner dollar som en del av en ny finansieringsrunda ledd av hedgefonden Pantera Capital. Ytterligare deltagare i rundan inkluderade VC-företagBitcoin Opportunity Corp, Crypto Currency Partners, Future / Perfect Ventures och Stephens Investment Management.

BitPesa-vd Elizabeth Rossiello förklarade att finansiering kommer vid en tidpunkt då niomedlemsteamet fortfarande utvecklar sina kärntjänster och försöker identifiera de målkonsumenter som erbjudandet kommer att vara mest tilltalande för..

Källa: Coindesk

Bitcoin-tjänster expanderar till Österrike och Thailand

Bitcoin stormade in i ett antal länder som nyligen överväldigade fiat-ekonomin på plats och härskade fritt över många obankrade individer. Med exotiska platser som Thailand, en del av Bitcoin-febern, är Österrike en av världens starkaste ekonomier också på Bitcoin med över 600 Bitcoin-kiosker prickade runt om i landet.

Bitcoinbon tillkännagav sin tjänst nyligen eftersom det öppnade ett stort antal Bitcoin-kiosker runt om i Österrike. Med hjälp av ett traditionellt system med kuponger kan en användare enkelt köpa Bitcoins utan att behöva vara för teknisk eller ha kunskap om myntet. Med tjänsten som inledningsvis började börja i tobaksaffärer är det hopp om en lägre risk att människor kan lätta på att försöka ut Bitcoin utan att behöva oroa sig för volatiliteten på de nuvarande marknaderna.

Källa: BTCFeed

Coinbase lägger till och subtraherar, ChangeTip-omdirigeringar och CoinJar-häckar

Coinbase har meddelat en utvidgning av tjänsterna – liksom eliminering av en annan. San Francisco-baserade Bitcoin-plånbokstjänsten stänger av Tip-knappen, en tjänst som just lanserades i november förra året. Företaget säger att cirka 10 000 användare använder verktyget för att acceptera Bitcoin-tips på en mängd olika webbplatser.

”En annan utmärkt tipptjänst i Bitcoin-communityn, ChangeTip, har dock fått ännu bättre grepp och gjort ett bra jobb för att driva tippningsekosystemet framåt. Så i dag vill vi visa vårt stöd för dem och uppmuntra befintliga användare av vår tip-knapp att migrera över till ChangeTip, säger företaget på sin blogg.

Källa: InsideBitcoins

260 flygbolag accepterar nu Bitcoin tack vare nytt Bitnet-partnerskap

Hem 1Du kan nu resa världen och betala för dina flygbiljetter med BTC. Ett nytt partnerskap mellan Bitcoin-företaget Bitnet och Universal Air Travel Plan (UATP) har öppnat 260 flygbolag för att acceptera världens mest kända kryptovaluta som betalningsalternativ.. 

UATP är en global betalningsplattform som ägs och hanteras av en grupp ledande flygbolag och Bitnet – en välkänd digital handelsplattform med kontor i San Francisco och Belfast – blev just dess senaste betalningshanteringspartner.

Hela artikeln om Bitcoin Examiner

Larry Summers gillar tanken på Bitcoin

Som finansminister tog Lawrence H. Summers på sig en komplex ekonomisk politik. På onsdagskvällen tog han Bitcoin. Summers talade vid Museum of American Finance på Wall Street och sa att Bitcoin, den virtuella valutan som har blivit ett fenomen inom teknik- och finansindustrin, kan bidra till att minska kostnader och ineffektivitet i det globala betalningssystemet. Men det kunde också andra betalningstekniker.

“Vi har sett så lite innovation kumulativt riktat mot att ta friktionskostnaderna ur systemet”, sade Summers. “Uppfattningen att det kommer att bli mycket innovation och experiment kring hur dessa friktionskostnader kan tas ut känns som en mycket viktig typ av idé.”

Källa: NYTimes

Bitcoin skapade fler jobb än den amerikanska regeringen 2014

Bitcoin och andra kryptovalutor skapade uppskattningsvis 250 000 jobb under 2014. Ingen av dessa positioner fanns före 2009 enligt Tamer Sameeh från LazyNews. Ingen rikedom överfördes med våld från dem för att skapa dessa jobb. De har alla finansierats som konsumenternas bästa val när det gäller resurstilldelning. Med andra ord bröt Bitcoin aldrig ett fönster.

Och så det ultimata talet för 2014 skapande av jobb är detta: Bitcoin – 250 000; Amerikanska staten – 0. Men vi skulle bättre stoppa den galna tillväxten av denna kryptovaluta sak, och snabbt. Varför? För utan de häpnadsväckande arbetslösheten och stagnerade ekonomier, vad kommer de fattiga politikerna att stubba om?

Källa: CoinTelegraph

Rapporten förutspår att Bitcoin-transaktioner kommer att fördubblas till 56 miljoner år 2017

bitcoinEn ny forskning med titeln The Future of Cryptocurrency förutspår att antalet Bitcoin och andra altcoin-transaktioner kommer att nå 56 miljoner år 2017. Detta innebär att transaktionsvolymen kommer att mer än fördubblas på mindre än två år, jämfört med de 24,7 miljoner som registrerades 2014 och tidigare 18 miljoner 2013.

Rapporten släpptes av det brittiska marknadsinformationsföretaget Juniper Research och hävdar att den är “den första branschanalytikerbedömningen av aktiviteterna och möjligheterna i det snabba kryptovalutorummet”.

Hela artikeln om Bitcoin Examiner

NYC-rådet tror att tillåten BTC-betalning skickar ett “kraftfullt meddelande”

Mark Levine, en demokratisk stadsfullmäktige i New York, vill skicka “ett mycket kraftfullt meddelande” till andra kommuner. Lagstiftaren på Manhattan införde officiellt ett lagförslag för sina kollegor idag som skulle göra det möjligt för medborgarna att betala parkeringsbiljetter, böter och andra stadsavgifter med bitcoin.

“Det [räkningen] skickar ett mycket kraftfullt meddelande till hela världen att New York City är i framkant av teknik och ekonomi”, sa Levine till Inside Bitcoins. ”Vi tävlar med andra stora tekniska centra i landet och oavsett om det är Boston eller Silicon Valley 128, vinner vi på dem alla. Jag tror att New York City skulle göra detta och att vara tidigt och före alla andra orter i landet skulle skicka ett riktigt kraftfullt meddelande. ”

Källa: InsideBitcoins

Purse öppnar Nakamoto’s, San Franciscos enda Bitcoin-butik

Purse, en start som låter konsumenter köpa Amazon-artiklar med rabatt med Bitcoin, har öppnat en butik. Butiken kallas Nakamoto och är utformad för att visa att digitala valutor kan konkurrera med andra betalningsmetoder, vilket ger kunderna betydande besparingar.

Purse CEO Andrew Lee sa till CoinDesk: ”Målet för Nakamoto är att visa fördelen med att använda Bitcoin för vanliga användare. Butiken säljer allt för 10% billigare än Amazon, om det betalas i Bitcoin. ”

Källa: Coindesk

Världens största pokerwebbplats avslutade enligt uppgift Bitcoin-integrationen

e57cf201d2Rykten är inte nya. Enligt flera media har Poker Stars tittat på att integrera Bitcoin som betalningsalternativ i flera månader. En företagsinsidare har dock avslöjat denna torsdag (12) att världens största pokerrum äntligen är redo att avsluta processen.

Även om det aldrig har kommit någon officiell kommentar från Poker Stars som bekräftar antagandet av BTC, har företaget aldrig förnekat möjligheten. Nu rapporterar webbplatsen CoinFire.io att företagets insiders som vill vara anonyma har bekräftat att “processen att integrera Bitcoin har pågått.”

Hela artikeln om Bitcoin Examiner

BitPay, Circle godkänner Bitcoinplattform LedgerX för CFTC-godkännande

I slutet av förra året hade United States Commodity Future Trading Commission (CFTC) inlett en kommentarperiod för att förstå genomförbarheten av ett Bitcoin-baserat derivatutbyte LedgerX. Efter utökningen av denna kurs förra veckan kan finansiella yrkesverksamma nu lämna in sina kommentarer fram till 20 februari.

Men under tiden verkar det som om LedgerX redan har fått tillräckligt med stöd för att bygga upp sitt fall. Nyligen gav anmärkningsvärda Bitcoin-företag som BitPay och Circle sina kommentarer till förmån för denna potentiella Derivative Clearing Organization och Swap Execution Facility. Bland de anmärkningsvärda kommentatorerna var också Lightspeed Venture Partners och Midas Advisory Group, Inc..

Källa: NewsBTC

Utahs lagstiftare att överväga att skapa ett Bitcoin-råd

Kryptovalutaentusiaster kan vara vana vid tanken att regeringar inte riktigt verkar veta vad de ska göra av Bitcoin. En amerikansk statlig lagstiftare verkar dock intresserad av att lära sig mer om Bitcoin.

Utahs statsrepresentant Mark K Roberts har infört lagstiftning som kräver att ett råd av insiders för kryptovalutor ska studera fördelarna med att ta Bitcoin-betalningar för statliga tjänster. H.C.R. 6 är en resolution som enligt lagförslaget “föreslår inrättandet av rådet för betalningsalternativ för statliga tjänster för att studera om och hur staten skulle kunna acceptera bitcoin som en giltig betalningsform.”

Källa: TheCoinFront

US Treasury fruktar att Islamiska staten använder Bitcoin för att finansiera terroristaktiviteter

140826-isis-jms-1546_fcebeb1cadf2fad5fe630f9adfe5f57dChefen för det amerikanska finansministeriets nätverk för ekonomisk brottsbekämpning (FinCEN), Jennifer Shasky Calvery, har delat sin oro över möjligheten att Islamiska staten Irak och Levanten (ISIL) kan använda Bitcoin för att finansiera sina aktiviteter. Och hon är inte den enda: problemet är att hålla några andra medlemmar av USA: s regering vakna på natten.

Bekymringen offentliggjordes under ett nyligen genomfört forum för utrikesfrågor som inkluderade en speciell session tillägnad “Cryptocurrency Policy”.

Hela artikeln om Bitcoin Examiner

Bitcoin handlar upp för en rally

Bitcoin-handel ökade priset genom motstånd i $ 240 / 1500CNY-området tidigare idag [15 februari] och uppnådde högst $ 252 (Bitfinex) och 1578 CNY (BTC-Kina). Under de senaste timmarna har en retracement återlämnat priset till tidigare motstånd för en ny test åtföljd av stark omvänd divergens.

1-timmarsdiagrammet visar att priset nådde den övre kanten av tvistzonen mellan $ 240 och $ 250. För närvarande verkar marknaden dra sig tillbaka till nivån för den tidigare höjden på $ 247. Tillfälligt (om det finns något på marknaden) överlappar nivån med tre glidande genomsnittliga kuvert som avslöjas av 4-timmarsdiagrammet.

Källa: CryptoCoinsNews

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me