Weekly Round Up: NYSE lanserar Bitcoin-index, hackare attackerar BitFinex och mer

Välkommen till 99Bitcoins senaste veckovisa runda med de viktigaste nyheterna från förra veckan.

Första Bitcoin-baserade säkerheten startar handel på Stockholm-marknaden

Bitcoin Nasdaq SverigeSverige är nu hem för världens första Bitcoin-baserade säkerhet på en reglerad börs. Nasdaq Stockholmsbörsen startade kryptovalutahandel på måndag (18) efter godkännande från Sveriges finansiella vakthund.

Finansinspektionen godkände lanseringen av Stockholmsbaserade Bitcoin-tracker XBT Provider AB i slutet av april. Vid den tidpunkten meddelade satsningen att den skulle börja handla den 18 maj.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Bitcoin-verifieringsföretaget Spondoolies samlar $ 1,5 miljoner

BTCS: s investering i Spondoolies-Tech följer förra månadens tillkännagivande att den kommer att gå samman med det israeliska företaget.

Den israeliska start-up Spondoolies-Tech Ltd. har samlat in 1,5 miljoner dollar från Bitcoin Shop Inc. (BTCS), ett blockkedjeteknologiföretag som arbetar med bitcoinverifieringstjänster. Baserat i Kiryat Gat i södra Israel är Spondoolies-Tech en tillverkare av transaktionsverifieringsserver.

Källa: Globes.co.il

Bitcoin Startup 21 presenterar produktplan: inbäddningsbara marker för smartphones

Världens bäst finansierade bitcoinstart har avslöjat planer på att marknadsföra en rad marker för att bädda in i konsumentenheter, vilket gör att smartphones och andra internetanslutna prylar kontinuerligt kan tjäna digital valuta genom den process som kallas “gruvdrift”.

Nyheten från 21 Inc., som också tillför fd finansminister Lawrence H. Summers till sin rådgivande styrelse och meddelar att teknikjätten Cisco Systems Inc. och före detta ARM Holdings PLC-strategichef Mark Templeton investerar i företaget, slutar 18 månader. av intensiv spekulation inom bitcoin-communityn.

Källa: WSJ.com

New York Stock Exchange lanserar Bitcoin-index NYXBT

Källa: WikimediaNew York Stock Exchange (NYSE) lanserade det första börsberäknade och spridna Bitcoin-indexet, NYXBT.

Det nya NYXBT-indexet representerar USD-värdet på en BTC baserat på faktiska transaktioner som sker på utvalda kryptovalutabörser. Dessa plattformar har tidigare värderats av NYSE, en medlem av Intercontinental Exchange, det amerikanska nätverket av börser och clearinghus för finans- och råvarumarknader.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

1% av Bitcoin Community kontrollerar 99% av Bitcoin-rikedom

Nyligen sprang jag över den här mycket intressanta fördelningstabellen på Quora som fick mig att komma ihåg de gamla dagarna av Occupy Wall Street. Vi är 99%, eller hur? Kanske på fler sätt än som bordet skulle visa. Det gör att allt verkar mycket tydligt för mig att ju mer saker förändras, desto mer förblir de desamma.

Ryktet säger att Bitcoins ursprungliga skapare, den legendariska Satoshi Nakamoto själv, samlade in den första en miljon Bitcoins för sig själv. Detta skulle lämna bara 20 miljoner tillgängliga för resten av oss. Och nuvarande Bitcoin-moguler The Winklevoss Twins har sagt att de äger cirka 1% av alla bitcoins som existerar, från och med 2013. Det kan ge dig ett fönster i hur bitcoin-rikedomen tenderar att distribueras.

Källa: CryptoCoinsNews.com 

Bitcoin utlåningsplattform Bitbond rakes i 600 000 euro investeringar

Global Bitcoin P2P-utlåningsplattform Bitbond har samlat in 600 000 euro i andra delen av ängelfinansiering. Plattformens totala finansiering för rundan har nu nått 800 000 euro.

Bland de framstående ängelinvesterarna var Florian Heinemann och Uwe Horstmann (Project A), Christian Vollmann (tidig investerare i ResearchGate) och Felix Jahn (grundare av Home24). Bitbond kommer att använda finansieringen för att utöka sin kundbas och göra en mycket uttalad inverkan på tillväxtmarknader.

Källa: NewsBTC.com

Egyptiska Bitcoinare kan nu köpa BTC tack vare den nya kupongtjänsten som lanserades av YellowPay

EgyptenMellanösternbaserad kryptovaluta betalningsprocessor YellowPay (eller helt enkelt Yellow) lanserade just en Bitcoin-kupongtjänst i Egypten via Eventtus, en lokal biljettplattform.

Den nya tjänsten gör det möjligt för kunderna att köpa Bitcoin-kuponger online som “biljetter” med flera betalningsalternativ som kreditkort, PayFort (en online-betalningsgateway baserad i Mellanöstern) eller Vodafone försäljningsautomater, rapporterar CoinTelegraph.com.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Internetsäkerhetspionjär avslöjar projekt vid Blockchain University

Ett projekt som leds av en banbrytande utvecklare av Internets SSL-protokoll (Secure Sockets Layer) var en av de utmärkta på Blockchain Universitys andra demo-dag..

Hölls i Mountain View, Kalifornien, måndagen den 18 maj, presenterade evenemanget presentationer från ungefär tio projekt skapade vid pre-acceleratorn under en sexveckorsperiod som börjar i april. Blockchain University lanserades i december 2014 och syftar till att främja intresse och innovation kring blockchain-teknik och distribuerade huvudböcker.

Källa: Coindesk.com

Flytta över diamanter, Bitcoin är en flickas bästa vän

En förlovningsring har länge stått för löftet om evig kärlek och partnerskap mellan två kärleksfulla individer, men smycken har utvecklats till att omfatta en mängd ädelstenar och invecklade inställningar som ofta talar mer om köparens rikedom än deras engagemang. Det finns dock en ny typ av ring på marknaden som avstår från diamanter tillsammans och visar ett par kärlek och rikedom i Bitcoin.

BTC-ringen ger Bitcoin-entusiaster ett sätt att avstå från diamanter och föreslå att använda den virtuella valutan. Ringen visar en graverad QR-kod som kan skannas för att visa dess motsvarande värde.

Källa: Benzinga.com

Kaliforniens myndigheter stoppar kryptovalutareglering, begär ny dedikerad lagstiftare

Kalifornien bitcoinCalifornia Department of Business Oversight (DBO) har beslutat att det inte kommer att reglera kryptovaluta enligt gällande lag. Istället kommer myndigheten att be lagstiftaren att skapa särskilda regler för Bitcoin och andra typer av digitala pengar.

Huruvida och hur man reglerar världens mest kända digitala mynt är fortfarande en debatt för de flesta experter runt om i världen.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Glad Bitcoin Pizza Day!

Varje 22 maj firar cyphernerds runt om i världen Bitcoin Pizza Day, dagen då den tidiga Bitcoin-entusiasten och programmeraren Laszlo Hanyecz erbjöd 10 000 Bitcoins – cirka 25 dollar vid den tiden – för två Papa Johns pizzor. 2010 lade han upp detta på ett Bitcoin-anslagstavla:

Jag betalar 10.000 Bitcoins för ett par pizzor … som kanske två stora så jag har lite kvar till nästa dag. Jag gillar att ha kvar pizza för att nippa senare. Du kan laga pizza själv och ta med den till mitt hus eller beställa den åt mig från en leveransplats, men det jag siktar på är att få mat levererad i utbyte mot Bitcoins där jag inte behöver beställa eller förbereda den själv, typ av att beställa en “frukost tallrik” på ett hotell eller något, de bara ge dig något att äta och du är nöjd! Om du är intresserad kan du meddela mig så kan vi ordna en affär. Tack, Laszlo

Dessa Bitcoins skulle vara värda 2.330.000 $ idag.

Källa: TechCrunch.com

Bitcoin-baserad investeringsfond läggs till IG

Den första fonden som erbjuder Bitcoin-investeringar som en del av en skräddarsydd portfölj har lanserats på den globala derivathandelsplattformen IG, Storbritanniens största valutaleverantör.

Finansieringsplattformen Invest Your Way (IYW) lanserades i slutet av 2014 gör det möjligt för handlare att investera i Bitcoin via CFD-kontrakt, en form av terminskontrakt där affärer avvecklas kontant i motsats till fysiska varor..

Källa: Coindesk.com

Hackare attackerar Bitcoin-utbyte av BitFinex och stjäl het plånbok

hackerHong Kong-baserade Bitcoin-utbyte BitFinex har attackerats av hackare och förlorat innehållet i sin heta plånbok. Företagskunderna har blivit ombedda att upphöra med alla BTC-insättningar med gamla adresser, eftersom plattformen anser att alla deras plånboksnycklar har äventyrats.

Även om BitFinex behandlar en anmärkningsvärd mängd transaktioner, bekräftade utbytet att mängden stulna kryptovalutor är ganska låga: endast 0,5% av deras kunders BTC. Tack vare företagets säkerhetspraxis förvaras 99,5% av sina kundinsättningar i plånböcker med flera sidor.

Hela artikeln på 99Bitcoins.com

Bitcoins bebis: Blockchains “manipulationssäkra” revolution

För Bitcoin var 2014 inte ett bra år. Den virtuella valutans värde sjönk som en skandal efter att skandalen slog till, vilket resulterade i att många människor förlorade betydande summor pengar. Under de senaste månaderna har “kryptovalutan” stabiliserats, men den är fortfarande värt mindre än en fjärdedel av sitt toppvärde gentemot dollarn.

Men medan Bitcoins långsiktiga utsikter kan förbli i tvivel, menar vissa att dess underliggande teknik – Blockchain – har en ljus framtid..

Källa: BBC.co.uk

BitcoinTalk-server komprometterade under socialteknikattack

Populärt digitalvalutaforum BitcoinTalk har tagits offline efter en socialteknisk attack som resulterade i en serverkompromiss.

Attacken ska ha riktat sig mot webbplatsens ISP, ett företag som heter NFOrce och är baserat i Nederländerna. Under en socialteknisk attack försöker en angripare manipulera målet med målet att övertyga dem om att avslöja lösenord eller annan känslig information.

Källa: Coindesk.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me