Weekly Round Up: Ryssland blockerar Bitcoin-webbplatser, EgoPay fryser klienters medel och mer

Välkommen till Bitcoin Examiners senaste veckovisa upplägg med de viktigaste nyheterna under de senaste sju dagarna.

Bitcoin-plattformen Cex.io tillkännager paus i molnbrytning på grund av låga vinster

Avbryter tillfälligt molntjänsterInformationschefen för Bitcoin-börsen och leverantören av gruvtjänster CEX.IO har meddelat att företaget pausar molnbrytning på grund av de låga vinster som genereras just nu.

Jeffrey Smith sa på Twitter att “med hänsyn till Bitcoin-prisfallet och ökningen av svårigheten kommer vi att pausa molngruvan efter nästa svårighetsökning”. Priset på världens mest kända kryptovaluta var drygt 268 dollar i skrivande stund.

Hela artikeln

Nya Bitcoin-ambassader i Asien ger världens totala 17

Två nya asiatiska ‘Bitcoin-ambassader’ öppnade förra veckan i Seoul och Tokyo, med ett gemensamt uppdrag att föra Bitcoins budskap till en mer allmän publik.

Det finns nu 17 sådana advokatcentra över hela världen, i alla större regioner utom Afrika. Organisationen bakom rörelsen är emellertid för närvarande i förhandlingar om att inrätta ambassader både där och i Mellanöstern.

Källa: Coindesk

Storbritannien kan försöka avsluta anonymiteten i Bitcoin-transaktioner

En föreslagen brittisk räkning kan stoppa anonymiteten i Bitcoin-transaktioner genom att logga allt innehåll som nås via brittiska internetleverantörer. Detta kommer bara att lämna tjänster som DarkWallet som riktigt anonyma alternativ, vilket placerar dem i sikte på brittiska lagstiftare som söker “den rättsliga makten att bryta in i krypterad kommunikation från misstänkta terrorister.”

I kölvattnet av terroristattackerna i Paris vid Charlie Hebdo-kontoren och en kosher-stormarknad har Storbritanniens premiärminister David Cameron efterlyst ytterligare befogenheter för att hjälpa polisen och underrättelsetjänsterna att spåra och övervaka online- och mobilkommunikation i Storbritannien.

Källa: CoinTelegraph

Rysk vakthund blockerar Bitcoin-webbplatser för att stoppa ”tillväxt av skuggekonomi”

RysslandFem Bitcoin-webbplatser har blockerats i Ryssland av landets telekommunikationsregulator Roskomnadzor. Medievaktaren beordrade de lokala Internetleverantörerna att begränsa tillgången till dessa fem webbplatser efter ett domstolsbeslut som utfärdades i september 2014.

De ryska myndigheterna kämpar för att stoppa spridningen av kryptovaluta, som enligt uppgift “bidrar till tillväxten av skuggekonomin”. Uttalandet ingår i den ursprungliga domstolens beslut, som publicerades på TJournal.ru.

Hela artikeln

Nästa amerikanska Marshals Bitcoin-auktion kan hållas under Q1

US Marshals Service (USMS) har avslöjat att dess nästa Bitcoin-auktion kan äga rum under första kvartalet 2015. Den federala myndighet som har till uppgift att hantera tillgångar som beslagtagits under brottsutredningar har hittills auktionerat bort nästan 80 000 BTC som konfiskerats i FBI: s avstängning av nu -berömda svartmarknad på nätet Silk Road.

USMS avslöjade inte ytterligare detaljer om tidpunkten för CoinDesk, och sa bara: ”Vi förväntar oss att vi kommer att hålla en ny Bitcoin-auktion under första kvartalet i år.

Källa: Coindesk

Bitcoin Foundation för att öka kärnutvecklingen genom nya evenemangsserier

BitcoinsBitcoin Foundation lanserar en ny serie evenemang för att stödja den framtida utvecklingen av kryptovalutans kärna. Det första evenemanget för utvecklare händer i Boston (USA) den 11 februari.

DevCore Boston bjuder in “alla utvecklare som är intresserade av att fördjupa sin tekniska expertis för att stödja den framtida utvecklingen av Bitcoin-kärnan”. Mötet kommer att äga rum i Boston District Hall från 8:30 till 16:00 (EDT).

Hela artikeln

Tim Draper, Nas Back Bitcoin API-tillverkare BlockCypher i $ 3 miljoner runda

BlockCypher har samlat in mer än 3 miljoner dollar i en såddfinansieringsrunda som gör det möjligt att utvidga sin verksamhet i Europa och Asien. Tim Draper och Yahoos grundare Jerry Yangs AME Cloud Ventures är bland de många som investerade i rundan. Andra deltagare inkluderade Boost VC, 500 Startups, Crypto Currency Partners, New Enterprise Associates (NEA), hiphopartist och VC Nasir Jones, Jesse Draper och Shawn Byers.

Med den senaste finansieringsomgången sa Blockcypher att man nu kan försöka ge kunderna djupare analyser samtidigt som de fortsätter att bygga tjänster och investera i skalning och säkerhet. Rundan sammanfaller med företagets släpp av en open-source block explorer som kommer att visa upp fyra olika kryptovalutor – Bitcoin, Litecoin, Dogecoin och BlockCypher Testnet.

Källa: Coindesk

Rysslands Bitcoin-användare är arg på censur

Den 13 januari lade Rysslands regleringsorgan för media och masskommunikation Roskomnadzor? Till fem kryptovalutahemsidor till sin lista över förbjudna webbplatser i landet. Bland dessa var den populära och allmänt använda webbplatsen Bitco? In.org. Enligt Igor Chepkasov, ordförande för Crypto Currency Foundation i Ryssland (CCFR), som främjar användningen av Bitcoin och andra kryptovalutor i landet, “fick webbplatsernas ägare ingen varning från myndigheterna”.

Beslutet hänvisar till ett domstolsbeslut från den 30 september – fattat i den mycket avlägsna staden Nevyansk i Sverdlovsk-regionen – som slog fast att användning av virtuella pengar ”bidrar till att skuggekonomin växer och inte kan användas av medborgare och juridiska organ på ryska federationens territorium ”.

Källa: Moderkort

Coinplug för att lansera världens största närbutik Bitcoin-schema

Sydkoreanska Bitcoin-tjänsteföretaget Coinplug lanserar en förbetald Bitcoin-inköpstjänst till cirka 24 000 närbutiker över hela landet, där 8 000 7-Eleven-butiker redan deltar.

Företaget säger att dess ”okBitcard” -tjänst kommer att säljas i andra stora kedjor i slutet av januari. Med dessa siffror kommer det att vara den mest utbredda distributionen av sitt slag i världen hittills. Fysiska kort kommer att skrivas ut i slutet av februari med fiatvärden på 10 000, 30 000 och 50 000 sydkoreanska vann (cirka 10, 30 och 50 dollar). För att skydda mot stöld och hantera Bitcoins oförutsägbara pris aktiveras korten endast vid försäljningsstället.

Källa: Coindesk

Bitcoins betalningsprocessor Egopay fryser fonden mitt i rykten om fel spel

xcvxcBitcoins betalningsprocessor EgoPay har frysta medel som tillhör flera kunder efter en rad problem som startade i december förra året.

Några av de nu frusna kontona tillhör stora namn i kryptoindustrin som Bitmarket.pl och BTC-e. Den sistnämnda fördömde faktiskt denna torsdag (15: e) att EgoPay tar bort medel och nekar BTC-e tillgång till $ 80.000. Börsen berättade för Coindesk att EgoPay hade lagt denna summa i en “fryst plånbok”.

Hela artikeln

Mt Gox Bitcoin-baron: Jag var inte Silk Road-chef Dread Pirate Roberts

Mark Karpeles, chefen för den kollapsade Bitcoin-börsen Mt Gox, har förnekat att han är, eller var, Dread Pirate Roberts – den anonyma hjärnan på den onlinemedicinska basaren Silk Road. Det överraskande påståendet att Karpeles drivte den olagliga webbplatsen dök upp under den pågående rättegången mot Ross Ulbricht – som är anklagad för att ha drivit Silk Road, en underjordisk souk gömd i Tor-nätverket där narkotika byttes mot Bitcoin.

I en surrealistisk vridning på torsdag bekräftade specialminister Jared Deryeghiayan från USA: s inrikesdepartement för domstol i New York att Karpeles utreddes 2012 som en möjlig administratör av Silk Road: en teckningsoption sökte till och med att söka på hans Gmail-konto som det trodde att Karpeles drev Silk Road för att öka värdet på Bitcoin och därmed hans utbyte, Mt Gox, journalister som täckte försöksrapporten.

Källa: Registret

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me