Xapo Review: 3 stvari o kojima trebate znati

Pomoću Xapoa možete kupovati, obavljati transakcije, pohranjivati, upravljati i trošiti svoje bitcoine. Xapo pruža brojne usluge usmjerene na Bitcoin, uključujući Bitcoin web novčanik, trezor hladnjače i Xapo Bitcoin debitnu karticu. Pokrenut u ožujku 2014. godine, Xapo ima sjedište u Hong Kongu. Osnovao Wences Casares, Xapo želi pružiti veću dostupnost i praktičnost kada je Bitcoin u pitanju.

Xapove usluge

Pogledajmo usluge koje pruža Xapo:

Xapo mrežni novčanik i mobilna aplikacija

Web novčanici nisu najbolja opcija za pohranu vašeg Bitcoina iz sigurnosnih razloga. Međutim, Xapo ima reputaciju da ima neke dobre privatnosti i sigurnosne značajke, poput dvofaktorske provjere autentičnosti. Osim toga, imate mogućnost prijenosa svog Bitcoina u Xapo trezor, što je korisno ako ih držite dugoročno, umjesto da ih koristite za svakodnevnu potrošnju zajedno s Xapo debitnom karticom (o tome kasnije). Bez obzira na slučaj, lijepo je imati izbor i element fleksibilnosti.

Imajte na umu da za upravljanje svojim bitcoinima putem Xapo web novčanik, morate imati internetsku vezu. Ono što mi se sviđa kod Xapo web novčanika je što je jednostavan za upotrebu. Izgled je vrlo jednostavan, što ga čini idealnim ako ste novi u kriptovaluti.

Xapo web novčanik

Prijenos Bitcoina u trezor i iz njega jednostavan je, a mogućnost pregleda stanja i transakcija u pokretu je prikladno. Tu je i mobilna podrška s uređajem Xapo mobilna aplikacija dostupno na Androidu i iOS-u.

Xapo mobilna aplikacija

Svod Xapo

Razmislite o Svod Xapo poput štednog računa. To je mjesto na kojem premještate svoj Bitcoin kada ga želite zadržati dugoročno radi dodatne sigurnosti. Slanje sredstava iz Xapo web novčanika u trezor je jednostavno. U slučaju povlačenja sredstava iz trezora, postoji više sigurnosnih slojeva za potvrdu vašeg zahtjeva. Bitcoin se zatim prebacuju u vaš novčanik u roku od 48 sati.

Trezor ima brojne sigurnosne značajke, poput višefaktorske provjere autentičnosti i segmentacije privatnog ključa. Kada prenesete sredstva sa svog Xapo web novčanika u Xapo trezor, ta se sredstva premještaju na izvanmrežno računalo. Podaci se zatim šifriraju i raščlanjuju prije kopiranja na vanjske pogone i papir. Sigurnosne kopije se zatim pohranjuju u fizičke trezore na različitim mjestima. Takvi sigurnosni postupci osmišljeni su kako bi bolje zaštitili vaš Bitcoin od mogućih napada.

Debitna kartica Xapo

Osim što nudi dvije mogućnosti za pohranu Bitcoina u Xapo novčaniku i trezoru, Xapo također pomaže u trošenju Bitcoina. Djeluje slično uobičajenoj debitnoj kartici, s jedinom razlikom što je povezana s vašim Xapo web novčanikom, a ne s bankovnim računom.

Xapo debitna kartica omogućuje vam kupnju putem vašeg Bitcoina, kao i podizanje gotovine s bankomata. Može se koristiti bilo gdje u svijetu koji prihvaća VISA putem interneta, s dostupnim valutama USD, GBP i EUR. Lako je pratiti potrošnju jer ste obaviješteni o svakoj kupnji.

Bitcoin kartica duga XapaDebitna kartica Xapo dizajnirana je za omogućavanje trošenja Bitcoina na većini terminala kreditnih kartica.

Budući da je Xapo debitna kartica povezana s Xapo web novčanikom, a ne sa trezorom, trebali biste izbjegavati slanje svih svojih Bitcoina u trezor ako želite koristiti Xapo debitnu karticu. Kartica ima ograničenja dnevne potrošnje, koja se mogu učiniti neograničenima ako dostavite dokumentaciju na provjeru. Inače, standardno dnevno ograničenje potrošnje iznosi 2.500 USD dnevno uz maksimalno dvije transakcije na bankomatu dnevno.

Naknade

Iako su Xapo novčanik i Xapo trezor besplatni za upotrebu, ima ih naknade za transakcije. Prijelaz s jednog Xapo novčanika na drugi je besplatan; međutim, postoje naknade za transakcije kada šaljete ili primate izvan Xapo-a (poput na ili s drugih novčanika ili bankovnih računa). Za dodavanje sredstava naplaćuje se 0,2% naknade, dok se naknade za obradu mogu primjenjivati ​​ovisno o načinu plaćanja.

Postoje i neke naknade za Xapo debitne kartice. To uključuje jednokratno plaćanje 20 USD za troškove kartice. Promjena vašeg PIN broja također naplaćuje malu cijenu od 1 USD. Radi jeftinije ako karticu upotrebljavate u valuti potrošnje kartice. Ako ga upotrebljavate u inozemstvu u drugoj valuti, naknade su veće.

Xapo naknade

Primjerice, podizanje na bankomatu u valuti potrošnje kartice plaća naknadu od 2,50 USD, dok podizanje u drugoj valuti ima naknadu od 3,50 USD. Ako kupujete u valuti koja se razlikuje od valute potrošnje vaše kartice, tada se naplaćuje 3% naknade za devize.

Javno mnijenje i internetske recenzije

Iako se mogu pronaći negativne kritike u vezi s Xapom, velika većina na koju sam naišao pružila je malo suštine njihovim tvrdnjama. Kao takav, negativne komentare koje čitate na mreži prihvatio bih s rezervom, slično kao i kad biste čitali kritike koje pružaju posebno visoke pohvale.

Recenzije Xapo Bitcoin novčanika & Aplikacije Trezor na Google Playu uglavnom su pozitivne, s ocjenom 4 zvjezdice od preko 30 000 korisnika. Dostupno je manje recenzija za verziju iOS-a koja ima 360 zvjezdica u trenutku pisanja ovog članka. Xapo korisnička podrška u cjelini je dobra, ali donekle usporena.

Zaključak

Osobno smatram da ako kupujete Bitcoin, bolje ga je držati sami nego ga dati u ruke treće strane koja drži privatne ključeve. S tim u vezi, može se tvrditi da su privatni ključevi sigurniji sa sigurnosnim sustavom koji Xapo zapošljava. Xapo se smatra etabliranom i uglednom tvrtkom, što ga čini istinskom, održivom opcijom kada je u pitanju kupnja, pohrana i trošenje Bitcoina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me