Hur man säljer Bitcoins – En nybörjarguide

Hur man säljer Bitcoins – En nybörjarguide

Människor som vill sälja sina Bitcoins för fiatvaluta (dvs. dollar, euro etc.) har flera sätt att göra det online och offline. I följande inlägg kommer jag att täcka de tillgängliga försäljningsmetoderna.

Hur man säljer Bitcoins sammanfattning

Om du vill konvertera dina Bitcoins tillbaka till “normala” pengar måste du göra följande:

Om Coinmama inte fungerar för dig här är några ytterligare börser som rekommenderas för att sälja Bitcoin:

Så här säljer du Bitcoins i ett nötskal. Om du vill ha en mer detaljerad förklaring om hur du säljer Bitcoins och veta om en mängd andra tillgängliga metoder, fortsätt läsa. Här är vad jag kommer att täcka:

1. Hur säljer du Bitcoins?

När du känner att det är dags att byta tillbaka dessa värdefulla Bitcoins till fiat-pengar finns det några saker du behöver tänka på.

Först, hur vill du få betalt?

Vill du få pengar till ditt PayPal-konto? ditt kreditkort? ditt bankkonto? eller kanske du föredrar kontanter?

Dessa överväganden leder dig till den andra frågan: Vilket utbyte vill du använda?

Olika börser ger olika betalningsmetoder, avgifter och växelkurser. Det är viktigt att göra riklig marknadsundersökning innan du väljer rätt börs.

Slutligen är det frågan om beskattning.

Jag kommer inte att gå i detalj om den här eftersom den är olika för varje land. Jag säger bara att det är viktigt att veta hur ditt land beskattar kryptovalutaförsäljningen för att förstå om och när du ska rapportera om försäljningen till myndigheterna.

Vissa länder har inte kommit med tydliga riktlinjer, medan andra har mycket strikta regler. Se till att du konsulterar en CPA i din jurisdiktion.

Nu när vi har fått grunderna ur vägen, låt mig granska de olika metoderna du kan använda för att sälja Bitcoins.


2. Sälja Bitcoin med PayPal

En metod som människor ofta letar efter online är hur man säljer Bitcoins och tar emot pengar till ditt PayPal-konto.

PayPal är i allmänhet inte särskilt förtjust i Bitcoin, främst på grund av att de inte kan ge sina kunder återbetalningsskydd för Bitcoin-transaktioner (här är varför).

Med detta sagt finns det fortfarande några lösningar som gör att du kan sälja Bitcoins för PayPal.

Coinbase

Det populära Exchange Coinbase (tillgängligt i 103 länder över hela världen) låter dig ansluta ditt Coinbase-konto till ditt PayPal-konto. Även om du inte kommer att kunna köpa Bitcoins på detta sätt kan du sälja Bitcoins på Coinbase och ta ut pengarna till ditt Paypal-konto.

Denna funktion är tillgänglig i USA, Storbritannien och EU. Så här gör du det:

Detta är förmodligen den snabbaste och mest bekväma metoden om ditt land stöds. Du kan läsa min fullständiga Coinbase-recension här.

LocalBitcoins

Om du inte är berättigad att använda Coinbase kan du fortfarande hitta köpare som accepterar dina Bitcoins för PayPal via LocalBitcoins.

LocalBitcoins är en marknadsplats där köpare och säljare möts och byter Bitcoins för en mängd olika betalningsmetoder, inklusive PayPal.

Tänk på att om du säljer Bitcoin för PayPal-krediter riskerar du att bli lurad av en köpare som skickar in ett klagomål till PayPal och säger att du aldrig skickade honom de Bitcoins han betalade för. Du kan läsa min fullständiga LocalBitcoins-recension här.

Så här säljer du Bitcoins för PayPal på LocalBitcoins:

LocalBitcoins


3. Sälja Bitcoin med ett kreditkort

Vissa börser gör att du kan ta ut pengar direkt till ditt kreditkort. Denna metod är vanligtvis snabbare än banköverföring men det är också lite dyrare.

CEX.io

I London baserade Cex.io kan du ta ut dina pengar till ditt MasterCard eller Visa. Beloppet du kan ta ut beror på din verifiering, utan begränsningar för förbättrade verifieringskonton.

Avgiften för att ta ut pengar till ett kort kan variera var som helst mellan 1,2% -3% beroende på korttyp. Du kan läsa min fullständiga CEX.io-recension här.


4. Sälja Bitcoins med ett bankkonto

Förmodligen den vanligaste metoden för att sälja dina Bitcoins skulle vara via banköverföring eller någon annan form av överföring till ditt bankkonto (t.ex. SEPA, ACH, etc.).

Nästan alla Bitcoin-börser stöder denna metod, inklusive Coinbase, CEX.io och LocalBitcoins som jag har granskat tidigare. Här är en sammanfattning av ytterligare några utvalda.

Coinmama

Om du bor inom EU ger Coinmama dig möjlighet att sälja dina Bitcoins via en SEPA-överföring. Fördelarna med SEPA är snabba och relativt billiga transaktionstider.

Coinmama anses vara relativt dyrt när det gäller valutakurser. Du kan läsa min fullständiga Coinmama-recension här.

Bitpanda

Bitpanda, den Wien-baserade tjänsten, låter dig sälja Bitcoins och ta ut medel via ett bankkonto eller en SEPA-överföring. Du kan läsa min fullständiga Bitpanda-recension här.

Bitstämpel

Bitstamp är ett av de äldsta Bitcoin-börserna. Det låter dig sälja Bitcoins och ta ut dem via en banköverföring eller SEPA-överföring. Du kan läsa min fullständiga Bitstamp-recension här.


5. Hur säljer jag Bitcoins för kontanter?

För att bibehålla anonymitet eller kanske bara av enkel bekvämlighet föredrar vissa människor att sälja sin Bitcoin för kontanter eller direkt till en annan person. Om så är fallet har du flera alternativ.

Bitcoin-bankomater

Bitcoin-bankomater är maskiner som accepterar Bitcoins och spionerar ut kontanter. Inte alla bankomater tillåter dig att sälja Bitcoins, vissa låter dig bara köpa Bitcoins. Vissa av dem kräver inte ens någon typ av ID eller verifiering.

Vanligtvis har bankomater en begränsad gräns för hur mycket du kan ta ut, men för en liten summa kan det vara ett bra alternativ. Du kan se en fullständig täckning av bankomater världen över här.

Paxful

Paxful har körts sedan 2015 och det gör att du kan hitta köpare (eller säljare) som handlar med olika betalningsmetoder inklusive kontanter. Det betyder att Paxful kan hitta kontantköpare i ditt område.

Jag rekommenderar att du bara handlar genom att aktivera escrow i Paxful. Jag rekommenderar också att du bara gör personliga affärer på en säker plats. Bra val är banklobbyn, foajéer på polisstationer och tingshus.

När du handlar med en säljare för första gången eller när du handlar stora mängder är det klokt att välja en plats med åtkomstkontroller, metalldetektorer, säkerhetskameror och vakter. Övergripande träna sunt förnuft; även om det är sällsynt har det rapporterats händelser av mugging och bedrägeri.

Du kan läsa min Paxful recension här.


6. Ytterligare metoder för att sälja Bitcoins

I det här inlägget försökte jag fokusera på de viktigaste metoderna för att sälja Bitcoins. Det finns dock många andra metoder du kan använda för att sälja dina Bitcoins.

Till exempel Skrill, Netteller, Amazon presentkort och mer. De flesta av dessa alternativ finns faktiskt på LocalBitcoins (du kommer att bli förvånad över variationen).

Ett annat alternativ skulle vara att bara byta ut dina Bitcoins mot verkliga varor du vill köpa som en bil, ett hus, en dator, etc..

7. Vanliga frågor

Är det olagligt att sälja Bitcoins för kontanter?

Det beror på reglerna i ditt land. De flesta länder har inte förbjudit Bitcoin men flera få har gjort det (t.ex. Kina). Du kan se juridisk status för Bitcoin här.

Hur lång tid tar det att sälja en Bitcoin?

Beroende på din betalningsmetod kan det ta allt från två sekunder till flera dagar. När du använder metoder som PayPal och kreditkort är transaktionen vanligtvis omedelbar (även om det kan ta lite tid att dyka upp på ditt konto).

Banköverföringar tar vanligtvis längre tid eftersom pengarna måste gå igenom flera mellanliggande banker tills de når ditt konto.

Kan Bitcoins spåras?

Ja. Bitcoin är faktiskt 100% spårbart, men det är svårt att veta vem som innehar Bitcoins. Enkelt uttryckt är Bitcoin pseudonym. Här är en kort video om det här problemet:


7. Slutsats

Det finns ingen brist på metoder du kan använda när det gäller att sälja Bitcoins. Tänk på att de irreversibla metoderna som banköverföring nästan alltid ger dig bättre priser och lägre avgifter än de reversibla metoderna som kreditkort och PayPal.

Den största frågan du förmodligen måste ställa är inte hur man säljer Bitcoins utan när man ska sälja dem. Att försöka med jämna mellanrum att göra vinst är en nästan omöjlig uppgift. Du kan lära dig lite mer om detta i min Bitcoin-handelshandbok.

Känner du till några andra metoder för att sälja Bitcoins? Har du några kommentarer eller frågor? Lämna dem i kommentarsektionen nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me