Hogyan vásárolhatunk Bitcoin-t 2021-ben – Útmutató kezdőknek

Hogyan vásárolhatunk Bitcoin-t 2021-ben – Útmutató kezdőknek

Bitcoint szeretne vásárolni, és nem tudja, hol kezdje? Jó helyre jöttél. A bejegyzés végére mindent megtud, amit tudni kell a Bitcoin biztonságos és gyors megvásárlásáról.

Hogyan vásárolhatunk Bitcoin összefoglalót

Ha siet, itt megvásárolhatja első Bitcoinját a Binance szolgáltatásának felhasználásával.

Itt van egy rövid útmutató az első Bitcoin vásárlásához:

 • 1. lépés – Szerezzen be egy Bitcoin pénztárcát
 • 2. lépés – Keresse meg a Bitcoin címét
 • 3. lépés – Válassza ki a megvásárolni kívánt Bitcoin mennyiségét
 • 4. lépés – A Binance oldalra navigál, ahol megadhatja Bitcoin címét és fizetési adatait

A Bitcoint néhány percen belül elküldjük pénztárcájába. Ha a Binance nem működik az Ön számára, íme néhány további jó hírű lehetőség:

* eToro felhasználók: A lakossági CFD-számlák 75% -a pénzt veszít. A tőkéje veszélyben van

Így lehet dióhéjban megvásárolni a Bitcoint. Ha részletes magyarázatot szeretne kapni az egyes lépésekről, és további vásárlási lehetőségeket szeretne olvasni. A következőkkel foglalkozom:

Nem szeret olvasni? Nézze meg az útmutató videó verzióját:

Link az erőforrás szakaszhoz

1. Mikor érdemes Bitcoint vásárolni?

Az emberek által feltett egyik fő kérdés:Ez a megfelelő alkalom a Bitcoin vásárlására?

A probléma az, hogy erre a kérdésre nincs jó válasz, és ez valóban attól függ, hogy miért vásárol Bitcoinot.

Ha bitcoinokkal szeretne kereskedni (vagyis alacsony áron vásárol és magasan elad), és rövid távon profitálhat belőle, akkor valószínűleg meg kell ismernie a különböző Bitcoin kereskedési technikákat, és meg kell próbálnia időzíteni a piacot (személyesen kerülöm ezeket mód).

Ha viszont a tényleges technológiával foglalkozik a Bitcoin iránt, és úgy gondolja, hogy a Bitcoin fényes jövővel rendelkezik, ezt kétféleképpen teheti meg:

Dollárköltség-átlagolás (más néven DCA)

A DCA azt jelenti, hogy a Bitcoins-t fix áron vásárolja meg egy adott napon, az ártól függetlenül. Így átlagolja az árfolyam ingadozásait. A folyamat rövid magyarázata:

Vásároljon az ártól függetlenül

A hosszú távon hívők azzal érvelnek, hogy nem mindegy, hogy most vásárolsz, vagy amikor az ár 100 dollár, vagy akár 1000 dollárral alacsonyabb. Hosszú távon az ár emelkedni fog, és ezek a különbségek jelentéktelennek tűnnek.

Ha még csak most indul, javasoljuk, hogy menjen a DCA-val, mivel ez segít könnyebben belépni a folyamatba, majd eldönteni, hogy változtatni szeretne-e a stratégiáján.


2. Hol vásárolhatok Bitcoin-t?

A Bitcoin cseréjének kiválasztása nehéz munka. Minden cserének különböző szabályai vannak, elfogadott fizetési módok és díjak, valamint egyéb figyelembe veendő tényezők. A következőkre kell figyelnie, ha saját átvilágítását szeretné megtenni:

Támogatott országok –  Nem minden tőzsde fogadja az ügyfeleket a világ minden tájáról.

Elfogadott fizetési módok – Egyes tőzsdék sokféle fizetési módot fogadnak el, és mások csak átutalást fogadnak el.

Díjak –  Négyféle díj létezik: betéti díjak, tranzakciós díjak, kifizetési díjak és Bitcoin hálózati díjak. Mindegyik különbözik, és befolyásolhatja a végén kapott teljes pénzösszeget.

Az árfolyam –  Az árfolyamok a tőzsdék között változnak (ami teret enged az arbitrázsnak). Végül az árfolyam és a díjak kombinációja határozza meg a fizetendő végső árat. Például egyes tőzsdéknek alacsony a díja, de nagyon magas az árfolyamuk, így nem vonzóak a döntések.

Vásárlási korlátok – A vásárlási limit függ a fizetési módtól és a személyazonosság igazolásának folyamatától. Ha nagy mennyiségű bitcoint szeretne vásárolni, egyes tőzsdék nem teszik lehetővé a vételi korlátok miatt.

Csere hírneve – Néhány kérdés, amelyet fel kell tenned magadnak a pénzváltás előtt, mennyire elismert ez a csere? mennyire jó a támogatás abban az esetben, ha közben elveszik? Számos panasz érkezett-e a csere ellen??

Ne feledje, hogy egyetlen csere sem mentes a negatív véleményektől, de fontos figyelembe venni e vélemények mennyiségét és tartalmát.

A cserék típusai

A megfelelő tőzsde megtalálásához meg kell különböztetnünk a brókereket, a kereskedési platformokat és a P2P platformokat.

Brókerek

A brókerek olyan webhelyek, amelyek lehetővé teszik, hogy érméket vásároljon a platformjukon keresztül a platform által meghatározott, meghatározott áron. Bár a brókerek drágábbak, mint más típusú tőzsdék, a legegyszerűbb használni, ezért nagyon népszerűek. Példa brókerre a Coinmama és a Coinbase.

Kereskedési platformok

Egyszerűen fogalmazva, a kereskedési platformok közvetve kapcsolják össze a vevőket az eladókkal. Az eladási megrendeléseket az eladók adják le, és a vevők veszik fel, a két fél közötti közvetlen kommunikáció nélkül. A platform kis díjat számít fel a szolgáltatás nyújtásáért.

A kereskedési platformok, például a Bitstamp vagy a Kraken, hogy kettőt említsünk, általában a legolcsóbb módszerek a bitcoin vásárlására, azonban nem a legbarátabbak.

Először is, a megrendelés teljesítése attól függ, hogy találnak-e olyan eladókat, akik hajlandók megfelelni az Ön által kínált árnak, ami időbe telhet. Ezenkívül egyes platformok, például a BitMex, fejlett kereskedési lehetőségeket kínálnak, például veszteségmegállítási vagy korlátozási megbízásokat, amelyek összezavarhatják az újoncokat.

P2P platformok

A kereskedési platformokkal ellentétben a P2P platformok lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy közvetlenül kommunikáljanak az eladókkal és fordítva. Ez a közvetlen kommunikáció lehetővé teszi a két fél számára az ár tárgyalását.

Ez a közvetlen kommunikáció azonban kockázattal jár, mivel Ön lényegében egy névtelen eladónak küld pénzt. Felfelé nézve a P2P platformok általában olyan előnyökkel járnak, mint például a rendelkezésre állás több országban, több fizetési mód és hasonlók. Két kiemelkedő P2P platform példája a Paxful és a LocalBitcoins.

Hol van a legjobb hely a Bitcoin vásárlására?

A választott platformtól függetlenül a legfontosabb, hogy elégedett legyen az árával, és hogy megbízható szolgáltatást talált üzleti tevékenységének kezelésére. Ami engem illet, inkább egy kicsit többet fizetek a gyorsabb és megbízhatóbb szolgáltatásért, gondtalanul.

3. Fizetési mód kiválasztása

Lehet, hogy meglep, de az egyik döntőbb tényező annak, hogy mennyit fogsz fizetni a bitcoinjaidért, az lesz a fizetési módod, és ennek jó oka van.

Visszaterhelések megmagyarázva

Amikor az eladó elfogad minden olyan fizetési módot, amely nem nehéz készpénz a bitcoin vásárlásához, ki van téve a visszaterhelés kockázatának. A visszaterhelés alapvetően azt jelenti, hogy vevőként panaszt tehetek a fizetési szolgáltatómon (pl. PayPal, Visa, MasterCard stb.), Azt állítva, hogy nem azt kaptam, amit fizettem, vagy valami más nem volt kedvemre való. Szeretnék visszatérítést kérni.

Ha ez megtörténik, a hitelkártya-társaságok megindíthatják a vizsgálatot, de gyakrabban csak a vevő verziójával járnak. Érthető, hogy ezért nehezebb olyan helyeket találni, amelyek bitcoinokat adnak el Önnek a fizetési mód használatával, amely lehetővé teszi a visszaterhelést.

Hadd magyarázzam el ezt egy rövid példával:

Tegyük fel, hogy egyetlen bitcoinot szeretnék tőled vásárolni, és fizetni kell neked a PayPal-fiókomon keresztül.

Megállapodunk az árban, én fizetem neked, te küldöd nekem a bitcoint. Most megvan a pénzem, nekem pedig a bitcoinom.

Feltéve, hogy csaló vagyok (az érvelés kedvéért), egy nappal az üzletünk után felveszem a kapcsolatot a PayPal-lal, és azt mondom: “Adtam pénzt ennek a srácnak bitcoinért, és soha nem kaptam meg őket.”

Mivel a PayPal nem tudja ellenőrizni, hogy ez igaz-e vagy sem (mivel a Bitcoin tranzakciókat nehéz nyomon követni, csakúgy, mint a készpénzt), nagy valószínűséggel a PayPal visszaterhelést és visszatérítést ad nekem. Így visszakapom a BTC-t és a pénzemet is. Ön (vagyis az eladó) semmivel sem marad.

Emiatt a legtöbb tőzsde nem teszi lehetővé a bitcoinok vásárlását olyan fizetési módszerekkel, amelyek lehetővé teszik a visszaterhelést. Egyes cserék azonban ezt a kockázatot magukra vállalják, de prémiumért – plusz követelésként, hogy igazolják személyazonosságukat.

A Bitcoin vásárlásának legfontosabb fizetési módjai

Hitelkártyák és betéti kártyák

Valószínűleg ezek a leggyakoribb fizetési módok. Manapság sok tőzsde lehetővé teszi bitcoin vásárlását hitelkártyával. A legfontosabbak a Coinmama, a Cex.io és az eToro.

Ha bitcoinokat vásárol hitelkártyával, mindig valamilyen személyazonosság-igazolást igényel, és a legtöbb esetben viszonylag drága lesz. Másrészt az ellenőrzési folyamat csak egyszeri dolog, és a bitcoinjainak várakozási ideje valószínűleg rövid lesz.

PayPal és Skrill

Az útmutató megírásakor még mindig ellentétes a PayPal használati feltételeivel, hogy a Bitcoins-t PayPal-hitelért cserébe adják el. Ugyanez vonatkozik a Skrillre is, amely egy olyan szolgáltatás, amely némileg hasonlít a PayPal-hoz.

Vannak azonban olyan „hackek”, amelyek lehetővé teszik, hogy bitcoinokat vásároljon a PayPal egyenlegével – itt mindent elolvashat a Bitcoin PayPal-nal történő vásárlásáról, és itt talál egy útmutatót a BTC vásárlásához a Skrill segítségével.

Átutalások

Ha a bitcoinokat elektronikus átutalással vásárolják meg, ha a pénz átkerül az eladóhoz, azt nem lehet visszafizetni, hiába. Természetesen sok eladó jobban szereti, ha drót segítségével fizet nekik.

A banki átutalások vásárlása általában olcsóbb, mint a hitelkártya-vásárlás. Azonban a tranzakció elektronikus átutalással történő befejezéséhez szükséges idő lényegesen hosszabb, mivel több napba telik, amíg egy vezeték áthalad.

Készpénz

Egyes webhelyek, például a Paxful, összekapcsolják a közelben lévő vevőket és eladókat annak érdekében, hogy személyes Bitcoin tranzakciókat hajtsanak végre. Természetesen a bitcoin vásárlása készpénzzel (vagy fiat valutával, ahogyan a Bitcoin ökoszisztémában említik) gyors és általában olcsóbb.

A készpénzzel végzett tranzakciók hátránya, hogy fizikailag találkoznod kell az illetővel. Soha nem lehet tudni, kivel van dolga a készpénzzel kapcsolatban, ezért fontos, hogy megtegye a megfelelő lépéseket saját védelme érdekében.

KYC

Nem számít, milyen fizetési módot választ, valószínűleg meg kell adnia néhány személyes adatot, például bejegyzett címét és személyi igazolványát. Bizonyos esetekben akár részleteket is megkövetelhet a jövedelméről. Ne vegye ezt személyesen!

Ezt a folyamatot, amelyet „Ismerd meg az ügyfelednek” (röviden KYC-nek) neveznek, a kormány előírja, és a tőzsdék kényszerítik rá, valószínűleg akaratuk ellenére. Jó hír, hogy az ilyen szabályozás annak a következménye, hogy a Bitcoin egyre inkább mainstream.

4. Bitcoin pénztárca kiválasztása

A bitcoinokat egy Bitcoin pénztárcában kell tárolni. A Bitcoin pénztárca egy olyan szoftver, amely segít kezelni a Bitcoine-okat (azaz elküldeni, megkapni, tárolni őket). Csakúgy, mint az e-mail használatához, szüksége lesz a Gmailre, az Outlookra vagy egy hasonló programra, a Bitcoin használatához Bitcoin pénztárca szükséges.

Amikor tőzsdéből vásárol Bitcoinot, erősen ajánlott azt a tőzsdéről a saját személyes pénztárcájába mozgatni, hogy teljes mértékben kézben tartsa az érméket..

Ha ezt elmulasztja, fennáll annak a veszélye, hogy elveszíti az érméit, ha valaki feltörné a tőzsdét, vagy ha a tőzsde leáll (hé, korábban történt).

Több mint 20 típusú népszerű Bitcoin pénztárca használható, és kissé elsöprő lehet, hogy megpróbálja összehasonlítani ezeket a Bitcoin pénztárcákat. Íme a legnépszerűbb lehetőségek:

Bitcoin cím és privát kulcs

A pénztárca általában két fontos információt tartalmaz:

A privát kulcsod – Más néven magmondat. Ez olyan, mint a pénztárca jelszava. Aki ezt tudja, megszerezheti az irányítását a Bitcoins felett, ezért mindig biztonságban és rejtve kell tartani (és biztosan nem a számítógépen vagy a felhőben található fájlban).

Az Ön Bitcoin címe – Csakúgy, mint az e-mail címed, itt is elküldhetik az emberek a Bitcoins-t. Ez egy betűk és számok sorozata, amelyek „1” vagy „3” betűvel kezdődnek. Íme egy példa: 1BvBMSEYstWetqTFn5Au4m4GFg7xJaNVN2. Nyilvánosan megjeleníthető, és nem szükséges elrejteni.

A Bitcoin pénztárcák típusai

Számos szempontot kell figyelembe venni, amikor a Bitcoin pénztárcákról van szó.

Nem őrizetbe vett

A nem őrizetben lévő pénztárca azt jelenti, hogy Ön a bitcoinjainak kizárólagos tulajdonosa, és hogy nem adja át Bitcoine-jait harmadik fél kezébe.

A nem őrizetben lévő pénztárcáknak sokféle típusa van. Például az első valaha gyártott Bitcoin pénztárca néven Bitcoin Core pénztárca nem őrizetben lévő pénztárca.

Annak ellenére, hogy a nem őrizetben lévő pénztárca használatát biztonságosabbnak tekintik, ez azt is jelenti, hogy egyedül Ön felel az érmék biztonságáért, ezért meg kell tennie a megfelelő intézkedéseket (olvassa tovább – folytatom ezt, jól).

A nem őrizetben lévő pénztárcák egy adott eszközhöz, például laptophoz vagy telefonhoz vannak kapcsolva, és csak ezen az eszközön keresztül érhetők el.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy a nem őrizetbe vett pénztárcákat általában nehezebb felállítani, mint a harmadik féltől származó pénztárcákat (más néven őrizetben lévő pénztárcákat). Ezenkívül, ha elveszíti a nem őrizetbe vett pénztárca magánkulcsát, elveszíti az érméit is. Senki sem fogja tudni visszaszerezni őket hozzád (kérdezd meg ez a szegény fickó).

Őrizetben lévő pénztárcák

A harmadik féltől származó pénztárcákat, más néven őrizetben lévő pénztárcákat, valaki más ellenőrzi, mint te. Ez általában valamilyen vállalat vagy tőzsde lesz (Xapo).

Az ilyen típusú pénztárca használata általában egyszerűbb, mivel gyakran inkább a kezdőknek szólnak. Azt is elérheti bárhonnan az interneten. Ez azonban hajlamosabbá teszi őket a hackelésre is.

Az őrizetben lévő pénztárca használatakor az érméinek sorsát valaki más kezébe adja. Ezért fontos, hogy csak megbízható, harmadik féltől származó pénztárca szolgáltatókat használjanak.

A legtöbb harmadik féltől származó pénztárcavállalat ma megfelelő biztonsági intézkedéseket tesz annak biztosítására, hogy senki ne csapja fel az Ön számláját. Ezen intézkedések egyikét két faktoros hitelesítésnek (röviden 2FA-nak) hívják.

A 2FA használata elősegíti a pénztárca személyazonosságának ellenőrzését azzal, hogy megkéri, hogy ne csak a felhasználónevét és jelszavát adja meg, hanem egy egyszeri jelszót (OTP) is, amelyet szöveges üzenetben vagy e-mailben küld el a tulajdonában lévő eszközre.

Több aláírással ellátott Bitcoin pénztárcák

A több aláírással ellátott pénztárca (más néven multisig pénztárca) olyan pénztárca, amelynek több tulajdonosa van, és a pénztárca belsejében lévő érmékhez csak akkor lehet hozzáférni, ha egy előre beállított számú tulajdonos beleegyezik.

Tegyük fel például, hogy egy vállalat multisig pénztárcát nyit három tulajdonossal: a vezérigazgatóval és két másik vezetővel. Megállapítják az adott pénztárca szabályait, így legalább két tulajdonosnak kell engedélyeznie egy tranzakciót. Ha a vezérigazgató bitcoinokat akar küldeni valakinek ebből a pénztárcából, akkor legalább egy másik menedzsert be kell szereznie a fedélzetre.

A multisig pénztárcákat biztonságosabbnak tekintik, mert még akkor is, ha a pénztárca egyik kulcsát ellopják, általában nincs mód a pénztárca pénzének kiürítésére a többi tulajdonos nélkül.

A multisig pénztárca használatának jó módja az lenne, ha két kulcsot adna magának, egyet pedig annak, akiben megbízik, így ha egy kulcsot ellopnak, akkor a bitcoinjai továbbra is biztonságosak és hozzáférhetőek. Egyes pénztárcákban, például az Electrumban lehetőség van a multisig engedélyezésére.

Papír és fizikai pénztárcák

A bitcoinokat fizikai tárgyakon is tárolhatjuk, például flash meghajtókon, dedikált Bitcoin hardver pénztárcákon (pl. TREZOR vagy Ledger), sőt papíron is.

Igen, papír.

Alapjában véve a Bitcoin pénztárca csak betűk és számok halmaza, például egy titkos kód a Bitcoins eléréséhez – más néven privát kulcs. Ha ezt a „kódot” papírra írja, létrehozhatja az úgynevezett papír pénztárcát.

Hozzon létre egy Bitcoin papír pénztárcát

Példa egy Bitcoin papír pénztárcára

A hardvertárcák olyan eszközök, amelyek az Ön magánkulcsát tárolják. Rendkívül biztonságosnak tekintik őket, mivel nincsenek csatlakozva az internethez, és kialakításuk miatt akár biztonságosan is futtathatók fertőzött számítógépeken..

Bitcoin hardver pénztárca méretek

A hardvertárcák típusai

Hardvertárcák és papírtárcák valójában a nem őrizetbe vett pénztárcák egy részhalmaza. Bemutatják a Bitcoins felett elérhető legjobb biztonsági és ellenőrzési formát.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pénztárcát?

A megfelelő pénztárca kiválasztása több tényezőtől függ. Ne feledje, hogy elég könnyű váltani a pénztárcák között, így ez nem élet-halál döntés. Itt vannak azok a tényezők, amelyeket figyelembe vennék a pénztárca kiválasztásakor.

A használat gyakorisága

Milyen gyakran tervezi a bitcoinok küldését? Figyelje meg, hogy csak a bitcoinok küldésével kapcsolatban kérdezek, mivel a bitcoinok fogadása nagyjából azonos minden típusú pénztárca esetében.

Ha úgy gondolja, hogy nehéz Bitcoin-felhasználó lesz, javaslom a mobiltelefonján könnyen elérhető pénztárca használatát, hogy mindig elérhető legyen (pl. Ledger Nano X, Edge).

Ha azonban a Bitcoint hosszú távú befektetésként vásárolja, azt javaslom, hogy használjon hardveres vagy papír pénztárcát, mivel ez a legbiztonságosabb lehetőség.

Hány Bitcoint tervez a tulajdonosa?

Ha csak kis mennyiségű bitcoinot vásárol, akkor teljesen mindegy, hogy melyik pénztárcát használja, mivel a kockázat nem akkora. Azonban, ha nagy mennyiségű Bitcoin vásárlását tervezi, érdemes megfontolni egy multisig pénztárca vagy egy hardvertárca használatát, amelyek általában biztonságosabbak.

Felhasználóbarátság

Mennyire könnyű elérni a pénztárcát, bitcoinokat küldeni és pénzeket fogadni? Egyes pénztárcák nagyszerű felhasználói felülettel rendelkeznek, míg mások hajlamosak lemaradni olyan interfészekkel, amelyek minden új Bitcoinert elrettentenek.

Személyes paranoia és névtelenségi preferenciák

Mennyire paranoiás vagy arról, ha valaki ellopja a bitcoinjaidat? Mennyire aggódik névtelensége miatt? Néhány pénztárca a teljes névtelenségre és a magánéletre is összpontosít (pl. Szamuráj pénztárca, Wasabi).

5. Hány bitcoint szeretne vásárolni?

Felvett egy pénztárcát? Megtalálta a Bitcoin vásárlásának legmegfelelőbb módját? Jó! Most egy nagyon fontos kérdést kell feltenned magadnak: mennyi pénzt szándékozik befektetni a Bitcoin-ba?

A Bitcoin NAGYON kockázatos eszköz. Ez azt jelenti, hogy soha ne vásároljon olyan összeget, amelyet nem engedhet meg magának elveszíteni. Fontos ezt végiggondolni. Ha ez az első alkalom, hogy Bitcoins-t vásárol, válasszon egy olyan összeget, amely nem befolyásolja Önt anyagilag, ha a Bitcoin nullára csökken.

Általában hajlamosak vagyunk túl optimisták lenni, amikor befektetünk, és megfeledkezhetünk a hátrány valós lehetőségéről. Személyes ökölszabályom, hogy soha ne fektessem be a rendelkezésre álló jövedelem vagy a teljes vagyon 5% -át.

Mennyibe kerül 1 Bitcoin vásárlása?

Jelenleg a Bitcoin ára 33 782 amerikai dollár.

Az ár attól függően változik, hogy mennyire van rá igény. Minél többen szeretnének vásárolni, annál magasabbak lesznek. Ha senki sem akarja megvenni, akkor az ár csökken, amíg valaki nem gondolja, hogy elég olcsó. Az ár a tőzsdék között is kissé változhat.

Kevesebb mint 1 Bitcoin-t tudok vásárolni?

Igen, kevesebb mint 1 bitcoin vásárolható meg. A bitcoin legfeljebb nyolc tizedesjegyig osztható. Ez azt jelenti, hogy megvásárolhatja a bitcoin felét, a bitcoin negyedét, vagy akár a bitcoin századik részét is. A legkisebb mennyiségű Bitcoin „Satoshi” néven ismert, és 0,00000001 Bitcoin.

Nagy mennyiségű Bitcoin vásárlása

Ha nagy mennyiségű Bitcoin-t akarunk vásárolni – tegyük fel, hogy meghaladja a 10 000 dollárt – vannak speciális tőzsdék és brókerek, amelyek ilyen típusú tranzakciókkal foglalkoznak. Ezek a szolgáltatások OTC (over the counter) néven ismertek.


6. Egyéb vásárlási lehetőségek

Ha mindaz, amire a fentiekben kitértem, csak nem működik az Ön számára, íme néhány további lehetőség a Bitcoins vásárlásához.

Bitcoin ATM-ek

A Bitcoin ATM-ek olyan gépek, amelyek készpénzt, más néven fiat valutát fogadnak el, és cserébe bitcoinokat biztosítanak. Egyes ATM-ek lehetővé teszik, hogy csak bitcoinokat vásároljon, míg mások azt is lehetővé teszik, hogy eladja a bitcoinjait, és cserébe készpénzt szerezzen.

Sokan szeretnek ATM-eket használni, mivel a vásárlás során viszonylag névtelenek. Nem kell várnia a hosszú személyazonosság-ellenőrzési folyamatok befejezésére. Csak írja be a pénzét, és azonnal megkapja az érméket.

A Bitcoin ATM-eket olyan cégek működtetik, amelyek általában meghatározott díjat számítanak fel szolgáltatásaikért, ezért a tranzakció megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy tisztában van a díjakkal.

Vásárlás magánszemélyektől

Vannak, akik inkább bitcoinokat vásárolnak magánszemélyektől, és nem tőzsdét. Ebben az esetben néhány dologra figyelni kell:

Próbálja meg ellenőrizni, hogy igazolni tudja-e az eladó személyazonosságát. Vannak, akik névtelenek akarnak maradni, és ez rendben van, de valakinek a személyazonosságának ellenőrzése drámai módon csökkenti az átverés kockázatát.

Próbáljon meg valamilyen letéti szolgáltatást használni, amely addig tartja a pénzét, amíg az eladó el nem küldi az érméket. Ha ez nem lehetséges, ragaszkodjon a készpénzhez, és találkozzon az illetővel szemtől szemben. Mindenesetre soha ne használjon visszafordíthatatlan fizetési módokat, például banki átutalást az érmék kézhezvétele előtt.

Várni kell arra, hogy a Bitcoin tranzakció legalább két-három megerősítést kapjon, mielőtt teljesnek tekintené az ügyletet. Természetesen ez attól függ, hogy mennyi pénzt cserél. Kisebb összegek csak egy megerősítéssel tehetők meg.

Ne feledje, hogy az egyéntől való vásárlás általában sok bizonytalanságot hordoz magában, és néha egyszerűen nem éri meg azt a néhány dollárt, amelyet megtakarít.

7. Következtetés és források

Most már készen áll arra, hogy megvegye az első Bitcoin-ját. Ha útmutatásokat keres egy adott fizetési módhoz, használhatja az alábbi forráslistát.

Továbbá, ha ezt az útmutatót informatívnak találta, nagyra értékeljük, ha segített nekünk terjeszteni a hírt a 99Bitcoinsról, és megosztotta a Facebook-on, vagy tweetelt róla..

P.S.

Tudom, hogy ezt az útmutatóban már legalább háromszor írtam, de nem tudom eléggé hangsúlyozni ezt a pontot: Ha a Bitcoin története tanított minket bármire, akkor mindaddig, amíg pénzét tőzsdén tartja, valójában nem birtokolja azt a pénzt – a csere igen.

Ha a tőzsde fizetésképtelenné válik vagy feltörik, kockáztatja a pénz végleges elveszítését. Ez a múltban történt MT.Gox, BTC-e, és Bitfinex.

Miután az érmék a számláján vannak, ne felejtse el visszavinni a pénztárcájából másolt Bitcoin-címre. Miután az érmék biztonságosan megérkeztek a pénztárcádba, büszkén mondhatod, hogy megvetted az első Bitcoinodat.

Sok szerencsét!

Erőforrás szakasz

Ha úgy érzi, hogy további segítségre van szüksége, a következő fizetési módok használatához használja az alábbi lépésenkénti útmutatásokat:

 • Hogyan vásárolhat Bitcoin-t a PayPal segítségével
 • Hogyan lehet bankot vásárolni hitelkártyával
 • Hogyan lehet Bitcoin-ot vásárolni átutalással
 • Hogyan vásárolhat Bitcoin készpénzzel
 • Ellenőrzött Bitcoin cserék listája
 • Ajánlott hardver pénztárcák
 • Ajánlott pénztárcák iPhone-hoz
 • Ajánlott pénztárcák Androidra
 • Javasolt pénztárcák az asztalra
 • Nagy mennyiségű Bitcoin útmutató vásárlása
 • A Bitcoin ATM-ek listája

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me